Stryktipset, vecka 21, 25 maj 2024 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 21, 25 maj 2024

Jackpott, löning och en del storfavoriter som kan falla – här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144(12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Manchester U 1(x) M
• Härligt möte i första matchen! FA-cupfinal på Wembley så ingen hemmafördel för City som har firat ligatiteln ordentligt. Visst klarar man av att ladda om med tanke på motståndet. Prollen på ettan känns inte så sexigt och jag jobbar gärna in en gardering.

 

2. Celtic – Glasgow 1
• Ouff! Inget dåligt rivalmöte i match 2 heller när dessa gör upp i den skotska cupfinalen som spelas på neutrala Hampden Park. Det känns verkligen som att det är Celtic som har överhanden i dessa möten nuförtiden, men visst kan allt hända i en final. Etta just nu, men kanske att det följer med någon gardering sen.

 

3. Kaiserslauten – Bayer Leverkusen 2
• Final i tyska cupen. Superskräll att Kaiserslauten tagit sig hit med tanke på att man slutade på nedre halvan i andradivisionen. Man har haft ordentligt flax i lottningen och nu blir det naturligtvis fruktansvärt svettigt. Borde vara klasskillnad i Berlin!

 

4. Lyon – PSG (1) 2
• I Frankrike är det också cupfinal som gäller. PSG är som vanligt favoriter men det är lite gnissel i leden nu när Mbappé ska. Han är inte med och detsamma gäller troligtvis Dembélé. Visst kan Lyon störa. Jag tror på många mål och testar ta bort krysset.

 

5. Gais – Häcken (1x)2
• 3 0 1 på de fyra senaste för Gais är imponerande – och förlusten var 0-1 borta mot Malmö FF. Det blir inte lätt för Häcken att åka och hämta tre pinnar här även fast man har riktigt hög högsta nivå. Helst alla tecken!

 

6. Mjällby – Djurgården (x)2
• Mjällby är tunga att möta i Sölvesborg och där har man 3 2 0 på fem matcher. Svåraste testat hittills nu när Djurgården kommer på besök. Gästerna har fem raka ligasegrar men någon singeltvåa är detta inte för mig.

 

7. Falkenberg – Oskarshamn 1
• FFF öser på i ettan. Man leder serien (samma poäng som Torn) och gjort flest/släppt in minst mål av alla. Visst ska man vara gigantisk favorit mot Oskarsham. Procenten är urballad och har man råd så kanske ett kryss kan vara kul.

 

8. Barcelona – Lyon 1(x2)
• Ingen skräll att dessa lag gör upp om titeln i damernas Champions League. Spelas på neutral plan i Bilbao. Visst ska Barca vara liten favorit kanske, men jag tycker det känns ganska öppet ändå. Lyon har vunnit alla fem matcher mot Barcelona och kan mycket väl vinna igen.

 

9. Fredrikstad – Tromsö 1(x)
• Nykomlingen Fredrikstad har gjort det otroligt bra inledningsvis och ligger tre efter nio omgångar. Tromsö har underpresterat och ligger sist. Gästerna gör det inte bra på resande fot och får nöja sig med max en pinne här.

 

10. HJK – Ilves 1(x2)
• Ilves toppar finska ligan – man har vunnit fem raka matcher med sjuka 14-2 i målskillnad. Man är dock helt klart svagare på resande fot och detta är en av säsongens svårare bortamatcher. Ny coach i HJK och allt känns väldigt ovisst.

 

11. Panathinaikos – Aris 1(x2)
• På neutral plan inför tomma läktare och då tycker jag att Panathinaikos streckas för hårt i denna cupfinal. Formen är usel och Aris slog Panathinaikos borta så sent som den 28 april.

 

12. Cremonese – Catanzaro 1(x)
• Hemmafördelen brukar väga tungt i Italien, och kanske även den här gången. Andra mötet i denna kvalsemi till Serie A. 2-2 från första mötet. Fördel Cremonese, men det kan bli väldigt tajt och spännande det här.

 

13. Portimonense – AVS Futebol Sad 1
• Första av två kvalmatcher för att ta sig till högstadivisionen. Portimonense är det bättre laget och och borde klara av AVS som haft en riktigt risig avslutning på säsongen och kommer att få det svårt.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.