Stryktipset, vecka 21, 25 maj 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 21, 25 maj 2019

Rolig stryktipskupong den här veckan – och ännu roligare blir det ju när det är tio miljoner i jackpott! Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Häcken – Göteborg 1(x2)
• Spännande derby där IFK inte alls står utan chans. Bra form hos båda gängen, men Blåvitt har mött bra mycket bättre motstånd och kan störa igen. Litet frågetecken för Häckens storstjärna Paulinho. Ojala avstängd för hemmalaget.

 

2. Helsingborg – Falkenberg 1(x2)
• Ångestladdat bottenmöte mellan två nykomlingar där riktigt viktiga poäng är på spel. Skadelistan är lång hos hemmalaget och förstår inte riktigt varför man streckas så högt som 65%.

 

3. Malmö FF – AFC 1
• Inte så mycket att snacka om här. Det ska skilja MASSOR mellan lagen och ettan känns väldigt trolig, trots att Rosenberg är avstängd.

 

4. Halmstad – Degerfors 1(x)
• HBK har inte fått det att lossna under tränare Hedlund, men det är nog bara en tidsfråga innan han får ordning på laget. Även Degerfors har nedåtgående form. Jag räknar med en målsnål och jämn match. Krysset måste med.

 

Jag skriver ju faktiskt speltips VARJE DAG. Senaste kan du läsa här.

 

5. Frej – Varberg (x)2
• Seriens suveräner Varberg tog en skön derbyseger mot Halmstad senast och leder nu med sju poäng före tabelltvåan Mjällby. Frej är dock inte kattskit och får inte underskattas, framförallt inte hemma i Täby.

 

6. Jönköping – Brage 1(x2)
• Ännu en öppen match. Två topplag som ställs mot varandra – Jönköping är starkt hemma men har också bara mött bottenlag där. Annat motstånd nu när tabelltrean gästar.

 

7. Barcelona – Valencia 1(x) M
• Cupfinal som spelas i Sevilla. Naturligtvis är Barcelona stor favorit, men man har tunga skadeproblem – Suarez och Dembele saknas, dessutom är det oklart om Coutinho kan lira. Det brukar bli ganska jämna matcher när lagen möts och jag tycker inte att man ska räkna bort Valencia.

 

8. Leipzig – Bayern München 2
• Tyska cupfinalen liras på Olympiastadion i Berlin. Bayern har redan vunnit ligan och har nu chansen på dubbeln. Leipzig har aldrig vunnit någon titel och jag tror inte att det blir någon den här säsongen heller.

 

Jag älskar topptipset! Kupongen hittar du här.

 

9. Hearts – Celtic 2
• Visst är Celtic befogad favorit här – man är bättre på alla positioner och borde kunna bärga ännu en titel. Den här cupfinalen spelas på naturell mark.

 

10. Newport – Tranmere (1x)2
• Kvalfinal till Leage One som spelas på Wembley. Tolv raka matcher utan torsk för Newport, men möter ett Tranmere som har rutin av Wembley (lirat finalmatcher här tre säsonger i rad).

 

11. Vålerengen – Lilleström 1
• Tuff uppgift för Lilleström som går riktigt dåligt i ligan och dessutom vantrivs på plastgräs. Vålerengen har inte förlorat hemma mot Lilleström sedan 2012.

 

12. Sylvia – Akropolis (x)2
• Sylvia har gjort det bra som nykomling, men mött ganska tacksamt motstånd. Akropolis har bortaslagit serieledande Umeå och visat att man är en kandidat för toppskiktet. x2 räcker för mig.

 

13. Karlstad – Gefle 1(x)
• Nykomlingsmöte avslutar kupongen – Karlstad kommer från division 2 medan Gefle ramlade ner från Superettan. Och i division 1 fortsätter Gefle att ramla – åtta poäng på åtta matcher och man ligger illa till. Karlstad har imponerat och framförallt hemma gör man det riktigt bra och har bra chans igen.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.