Stryktipset, vecka 20, 22 maj 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 20, 22 maj 2022

Så, nu ska Premier League avgöras – 10 av 13 matcher på kupongen är hämtat från den engelska högstadivisionen. Här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Wolverhampton 1
• Så, nu ska Premier League avgöras. En omgång kvar och lika många poäng skiljer ettan Manchester C från tvåan Liverpool. City måste alltså tappa poäng samtidigt som Liverpool vinner. Inte så troligt kanske, men konstigare saker har ju hänt. Wolves har gjort det kanske bra borta mot storlagen.

 

2. Manchester C – Aston Villa 1
• City har alltså allt i egna händer och tar titeln vid seger. Villa må ligga meningslöst till i tabellen, men jag tänka mig att före detta Liverpoolspelarna Coutinho, Ings och Gerrard kan motivera laget till ett tappert försök.

 

3. Arsenal – Everton 1 (2)
• Efter en mirakelvändning från 0-2 till 3-2 i senaste matchen hemma mot Palace så säkrade Everton kontraktet. Lär rotera en del här. För Arsenal är del bara tre poäng som gäller om man ska ha någon chans att gå förbi ärkerivalen Tottenham. Dock två raka torsk för Arsenal (mot bland annat Tottenham) och man övertygar inte.

 

4. Brentford – Leeds 1 (2)
• Leeds grejade en pinne på övertid mot Brighton senast och nu ska det avgöras om man håller sig kvar. Man ligger precis under strecket, på samma poäng som Burnley där över och är alltså beroende av att Burnley tappar poäng mot Newcastle för att PL-drömmen ska vara vid liv.

 

5. Chelsea – Watford 1
• Watford är klart för Championship nästa säsong medan Chelsea är klar serietrea. Och med tanke på de förutsättningarna så kanske man kan krysta fram ett skrällkryss. Men nej, troligtvis inte. Chelsea vill avsluta säsongen snyggt framför hemmafansen och gör det troligtvis.

 

6. Norwich – Tottenham 2
• Spurs har allt att spela för med en match kvar. Man måste ta poäng mot Norwich för att säkra en CL-plats. Arsenal är visserligen bara två poäng efter, men Gunners ligger långt efter när det kommer till eventuell målskillnad. Men Tottenham går för seger för förstås och ska ha goda chanser mot ett redan degraderat Norwich.

 

7. Brighton – West Ham 1(x2)
• Båda lagen har chans att klättra i tabellen, tian Brighton har en teoretisk chans på åttondeplatsen, medan sjundeplacerade West Ham har två poäng upp till United på sjätteplats. West Ham har bättre målskillnad än United också. Bara en torsk på de åtta senaste för Brighton och West Ham tog poäng mot Manchester C senast. Intressant möte!

 

8. Burnley – Newcastle 1(x)
• Det är enkel matematik för Burnley – vinner man mot Newcastle så spelar man i Premier League även nästa säsong. Och visst ska man kunna greja det mot ett ganska bortasvagt bortalag. Match i matchen är att Burnley gamle stjärnanfallare Chris Woods numera spelar i Newcastle och alltså kan skicka sitt gamla lag ned i Championship.

 

9. Crystal P – Manchester U (x)2
• Fem raka bortaförluster för United och det blir inte lätt att hämta en seger på Selhurst Park där Palace har sju raka tävlingsmatcher utan förlust. Manchester United har dock inte förlorat borta mot Palace sedan 1991 och kanske kan man greja poäng även denna gång.

 

10. Leicester – Southampton 1 (2) M
• Vilka horribla månader Southampton har gått igenom de senaste månaderna – 1 2 9 på de tolv senaste tävlingsmatcherna. Samtidigt har Leicester kommit igång på slutet med 2 1 0 på de tre senaste med 9-2 i målskillnad. Man har visserligen mött Norwich och Watford, men 1-1 borta mot Chelsea senast är ett bra betyg.

 

11. Kalmar FF – Djurgården 1(x2)
• Imponerande 4-0-seger för Djurgården hemma mot MFF senast. Det var dock ett ordentligt skadeskjutet Malmö. På bortaplan har man haft det jobbigt och det blir ingen enkel resa borta mot KFF. Kalmar vann senaste hemmamatchen mot Hammarby och visst kan man sänka ett Stockholmsgäng till.

 

12. Malmö FF – Häcken 1(x2)
• Två raka förluster för MFF och 0-6 i målskillnad för MFF. Ovan situation för de regerande svenska mästarna. Lång skadelista för skåningarna och oklart vem eller vilka som kommer tillbaka här. Oavsett så är det fin form hos Häcken och visst kan man skrälla borta mot ett konfunderat hemmalag.

 

13. Sassuolo – Milan (1x)2
• Ska Zlatan får kröna sin karriär med ett guld med Milan i serie A? Vinner man mot Sassuolo så är segern klar. Men även fast bortaformen är god så kan det bli en nervkittlande historia det här. Inter ligger alltså två poäng efter.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.