Stryktipset, vecka 20, 22 maj 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 20, 22 maj 2021

Skumt med stryket på en söndag, men det är förlåtet när det är 17 miljoner i potten! 🙂 Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1 Aston Villa – Chelsea 2
• Mycket att spela för i toppen av Premier League. Chelsea, Leicester och Liverpool gör upp om två kvarvarande platser till Champions League. Chelsea har definitivt en plats vid seger här. Villa har bara vunnit en av de åtta senaste hemmamatcherna och får förstås svårt igen.

 

2. Liverpool – Crystal P 1
• Bakom Chelsea gör alltså Liverpool och Leicester upp om plats nr 4. De har båda 66 poäng men Liverpool ligger före med fyra måls bättre målskillnad. Eftersom Leicester ställs mot Spurs så är det stor fördel Liverpool förstås. Det kan bli åka av mot Palace.

 

3. Leicester – Tottenham 1(x2)
• Femman Leicester kämpar för CL medan sjuan Tottenham försöker nå EL. En otroligt viktig match för båda lagen. Inget av gängen pelar jättestabilt just nu, men högstanivån är ju skyhög hos båda gängen. Jag tar helst med alla tecken.

 

4. Manchester C – Everton 1 (2)
• Serievinnande City tar emot EL-jagande Everton och visst borde det finnas viss skrällchans för det motiverade gästerna? Även uppvärmning inför CL-finalen för City så helt meningslöst är det ju inte för hemmalaget.

 

5. Arsenal – Brighton 1
• Fyra raka segrar för Arsenal i ligan som har en liten chans att nåt EL-spel vid seger här samtidigt som Tottenham och Everton tappar poäng, vilket är långt ifrån omöjligt med tanke på motståndet. Brighton har bara vunnit en av sina åtta senaste bortamatcher och Gunners borde ha bra chans till tre pinnar.

 

6. Wolverhampton – Manchester U 1(x2)
• Europa League-final väntar för United och enligt Ole-Gunnar kommer det att roteras en hel del eftersom andraplatsen redan är säkrat. Så större chans än vanligt för Wolves att skrälla. Dock är det ju inget större fel på Uniteds andraelva heller.

 

7. West Ham – Southampton 1(x)
• Även West ham ligger fint till. Sjätteplats just nu och bra chans på Europa League – en poäng mot Saints så är platsen säkrad. Publiken är tillbaka på London Stadium och West Ham borde ha fina chanser till tre pinnar. Dock litar jag inte helt på laget och krysset följer med.

 

8. Leeds – West Bromwich 1(x) M
• Fin form för Leeds som har tre raka segrar och bara en förlust på de tio senaste matcherna. Visst ska man kunna klara av redan nedflyttningsklara WBA. Dock har ju procenten på ettan ballat ur totalt. West Bromwich spelar ändå bra trots att man är degraderade och en kryssgardering kan det vara värt.

 

9. Sheffield U – Burnley (1) 2
• Inte den sexigaste matchen på kupongen kanske mellan jumbon Sheffield och Burnley som ligger precis ovanför strecket. Sheffield har inte kryssat hemma på 17 raka matcher – Burnley har inte kryssat borta på 12 raka matcher. Kanske bara lägga in en gaffel och gå vidare? 🙂

 

10. Fulham – Newcastle 1(x2)
• Lite samma känsla som får matchen innan. Inte mycket att spela för och det känns som om det kan gå lite hursomhelst. 2000 pers kommer till Craven Cottage och kanske kan det lyfta hemmalaget. Samtidigt så har man en hel del skador som spökar. Helst alla tecken.

 

11. Atalanta – Milan 1(x2)
• Tungt möte i sista omgången av Serie A mellan tvåan Atalanta och trean Milan. Vinner gästerna så slutar man tvåa, hemmaseger eller kryss så slutar Atalanta tvåa. Dessutom jagar både Napoli och Juventus där bakom. Så faktum är: Vinner inte Milan så är risken stor att man missar Champions League.

 

12. Djurgården – Göteborg 1
• Stor fördel för Djurgården hemma på Tele2. Hamsik verkar ha gjort sitt i Blåvitt för det verkar högst osäkert om han ska lira den här matchen. Djurgården har sett starkt ut hemma och IFK får nog hoppas på max en pinne, men det blir tufft att stå emot.

 

13. Häcken – Varberg 1(x)
• Guldkandidaten Häcken ligger alltså jumbo efter sju omgångar fortfarande utan någon seger. Goda chanser till vinst nu kanske när Varberg gästar? Mycket möjligt, men jag tänker inte förlita mig på hemmalaget i dagsläget. Varberg krigar alltid på bra och kan mycket väl skrälla till sig en pinne på Hisingen.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.