Stryktipset, vecka 20, 20 maj 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 20, 20 maj 2023

Högintressant i de flesta ligor nu och mycket på spel! Här kommer veckans stryktipsförslag. R4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Nottingham – Arsenal (x)2 M
• Bara två omgångar kvar för Arsenal och det ser otroligt svårt ut för Arsenal att komma ikapp City som dessutom har tre matcher kvar. Nu har man en svettig uppgift i Nottingham som slåss för sin existens i botten.

 

2. Liverpool – Aston Villa 1
• Villa är riktigt bra under Emery och kan kanske störa. Men visst är det Liverpool som ska vara stora favoriter hemma på Anfield. Det kan bli jämnt men jag tror att hemmalaget tar det tillslut.

 

3. Bournemouth – Manchester United 2
• Det känns som om Bournemouth slagit av på takten lite nu när kontraktet är säkrat. Nu ställs man mot ett högmotiverat United som dessutom ser ut att få tillbaka Rashford. Trolig tvåa trots gästernas tveksamma bortaspel.

 

4. Wolverhampton – Everton (x)2
• Inget snack om att det är gästerna som har det högsta motivationen här. Wolves ligger säkert i mitten medan Everton balanserar på nedflyttningsstrecket med bara en poäng till godo.

 

5. Fulham – Crystal P 1 (2)
• Mitrovic gjorde mål i återkomsten senast när Fulham slog Southampton med 2-0. Nu väntar ett Londonderby mot ett formstarkt Palace. Båda lagen ligger tryggt i tabellen och det borde kunna bli en underhållande match.

 

6. Carlisle – Bradford 1
• Playoffsemifinalretur. Bradford vann hemmamötet med 1-0, men Carlisle var det bättre laget och borde kunna få utdelning inför hemmapubliken. Jag testar ettan.

 

7. Atalanta – Verona 1(x2)
• Otroligt viktiga poäng på spel här mellan Atalanta som jagar en Europacupplats och Verona som vill kravla sig över nedflyttningsstrecket. Visst är Atalanta bra hemma, men formen är inte på topp och Verona har faktiskt vunnit här de två senaste gångerna man gästat. Jag testar lite skrällgarderingar till fin procent.

 

8. Almeria – Mallorca 1 (2)
• Almeria är jagat i botten, men hemma är man starkt och borde ha bra chans här. Mallorca ligger på 12:e plats men har faktiskt bara fyra poäng upp till Girona på sjunde platsen som innebär spel ute i Europa. Så det är inget omotiverat bortalag! Prollen på singelettan lockar inte mig.

 

9. Athletic Bilbao – Celta de Vigo 1(x2)
• Bara en seger på de sju senaste hemmamatcherna för Bilbao imponerar ju inte direkt. Celta brukar trivas bra här och jag vill gärna ha med alla tecken.

 

10. Lille – Marseille 1(x2)
• Toppmatch och viktiga poäng på spel när femman Lille tar emot trean Marseille. Lille är ruggigt starkt hemma medan Marseille är ruggigt starkt borta. Det var länge sen Lille hade ett topplag på besök och nu får man verkligen bekänna färg.

 

11. Nantes – Montpelier 1 (2)
• Inget snack om att det är hemmalaget som har högst motivation. Montpellier ligger säkert i mitten medan Nantes ligger på nedflyttning men bara en poäng upp till säker mark. Man har inte vunnit en ligamatch sedan 12 februari. Gästerna har hög kapacitet och mot ett krisande Nantes har man chansen.

 

12. Bayern München – RB Leipzig 1
• Det är även spännande i Bundesliga! Bayern ligger bara en poäng före Dortmund med två omgångar kvar. Leipzig kan förstås rubba giganterna om man når max, men man är inte lika bra borta som hemma och jag tror på hemmaseger trots att procenten börjar balla ur.

 

13. Brann – Lilleström 1(x2)
• Cupfinal i Norge och matchen spelas på neutral mark. Brann har sett bra ut, men för mig känns det ovisst. Alla tecken känns hur bra som helst! 🙂

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.