Stryktipset, vecka 20, 18 maj 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 20, 18 maj 2019

En engelsk match på kupongen, men nu är det inte långt kvar innan de är helt borta för den här säsongen. Kul spretig kupong! Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Watford 1
• FA-cup-final som spelas på Wembley. Det blir naturligtvis svårt för Watford att stå emot ett City som redan tagit hem ligan. Men omöjligt behöver det inte vara. Det kanske slutar med att jag tar med ett kryss tillslut.

 

2. AFC Eskilstuna – Helsingborg 1(x2)
• Nykomlingsmöte och viktiga poäng på spel. Helsingborg gör det helt ok hemma men har problem borta. Konstgräs är inget favoritunderlag för skåningarna och några säkra poäng är det inte att hämta hem här. Öppet.

 

3. Varberg – Halmstad 1(x2)
• Varberg har verkligen varit det stora utropstecknet i Superettan och toppar serien med hela sju poäng före tvåan. Och Halmstad kanske har varit det största frågetecknet och inte fått det att stämma alls. Men detta är ett Hallandsderby – och då kan allt hända.

 

Jag skriver ju faktiskt speltips VARJE DAG. Senaste kan du läsa här.

 

4. Sevilla – A.Bilbao 1(x)
• Två lag som båda faktiskt har något att spela för trots att detta är sista matchen för säsongen. Sevilla måste vinna för att ha chans på en CL-plats medan Bilbao måste ha minst en pinne för att säkra en kvalplats till Europa League.

 

5. Valladolid – Valencia 2
• Efter en fin avslutning så har Valladolid säkrat kontraktet. Inte mycket att spela för nu. Det har däremot Valencia som ligger fyra men på samma poäng som femman Getafe. Seger som gäller för gästerna!

 

6. St. Etienne – Nice 1(x) M
• Två matcher kvar i franska ligan och fortfarande en hel del kvar att spela för. St.Etienne har fin form under senaste tiden och är befogad favorit, men jag har svårt för hemmaprocenten på ca 65%.

 

7. Monaco – Amiens 1(x)
• Hua vilket deppigt men viktigt ångestmöte. Sju raka utan vinst för Monaco som ligger och balanserar på kvalstrecket. Amiens har sjuka statistiken 0 7 1 på de åtta senaste. Vadsomhelst kan hända känns det som men liten fördel Monaco.

 

8. Kungsängen – Täby (x)2
• Och så vips ner i svenska division 2 helt plötsligt! Två lag som inlett piggt, och mest imponerande av nykomlingen Kungsängen som dock åkte på första torsken senast när man föll borta mot Enköping. Täby har bara förlorat mot tabellettan Karlberg den här säsongen och har bra chans till poäng här.

 

Jag älskar topptipset! Kupongen hittar du här.

 

9. Djurgården – Elfsborg 1(x)
• Dif hämtade sig bra efter derbytorsken mot AIK och bortaslag FFF senast med klara 3-0. Hemma har det dock inte släppt för stockholmarna och jag tänker inte spika ettan. Brukar bli många mål när lagen möts och ingen skräll om det rasslar en del även här.

 

10. Malmö FF – Kalmar 1
• MFF brukar trivas bra hemma mot Kalmar och visst har man förstås bra chans igen. Kalmar får dock inte underskattas – man spelade oavgjort borta mot Bajen och var nära till poäng borta mot Häcken. Etta just nu, men skulle vara kul att få med en gardering till slut.

 

11. Sirius – Häcken 2
• Viktig seger för Sirius hemma mot Sundsvall senast. Formen känns dock fortsatt tveksam och helt annat motstånd nu när Häcken kommer på besök. Gästerna har ny skada på mittbacken Toivio men får tillbaka Paulinho efter avstängning.

 

12. Trelleborg – Örgryte (1x)2
Bara en seger än så länge för TFF som kan bättre än så. Möter dock ett tungt Öis som grejande en pinne hemma mot seriesuveränen Varberg i förra omgången. Jag kryssar från höger men helst alla tecken.

 

13. Öster – Mjällby (1x)2
• Högst tveksam start av Öster som har 1 4 3 på 8 spelade matcher. Man kan få det svettigt igen när tabelltvåan Mjällby kommer på besök. Gästerna har fyra raka vinster men trivs bra mycket bättre hemma än borta.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.