Stryktipset, vecka 2, 15 januari 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 2, 15 januari 2022

Då så, då var det dags igen. I skrivande stund är det bara en match som lottas. Jag hoppas att det stannar vid det. Här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till!

1. Aston Villa – Manchester U (1x)2
• Steven Gerrard hatar United. H A T A R. Och han kommer inte acceptera något annat än totalt fokus på den här uppgiften. Villa föll visserligen mot Manchester i måndags, då i FA-cupen (0-1). Men det var på Old Trafford och visst ska man ha ännu bättre chanser nu hemma på Villa Park. Jag litar inte en sekund på dagens United och väljer helst alla tecken.

 

2. Burnley – Leicester (1x)2
• LOTTAS
Procentfördelning vid lottning: 33-28-39

 

3. Wolverhampton – Southampton 1(x)
• Två lag med riktigt fin form som drabbar samman här. Wolves är otroligt svårslaget och på de sju senaste tävlingsmatcherna hemma så är det bara Liverpool som åkt hem med tre pinnar (1-0). Southampton är bra mycket bättre hemma än borta men kan absolut störa. Räcker 1x?

 

4. Newcastle – Watford 1
• Ångestmöte på St James Park och otroligt viktiga poäng på spel! STORA skadebekymmer för gästerna som även har tre lirare borta på Afrikanska mästerskapen. Newcastle utlöste alltså en utköpsklausul i Chris Woods kontrakt och snodde honom från värsta bottenkonkurrenten Burnley. Vi får se om det blir en genidrag eller inte – mängder av rutin har han ivarjefall och kanske kan en nytändning få fart på 30-åringen. Jag testar ettan.

 

5. Norwich – Everton (x)2
• Sprudlar inte om dessa gäng direkt. Framförallt inte om jumbon Norwich som har sex raka torsk i ligan. Everton har dock bara en seger på de tolv senaste ligamatcher och det är ju även det sjukt dåligt. Känns jobbigt att spika Everton och jag jobbar in en gardering.

 

6. Huddersfield – Swansea 1(x) M
• Nära 60% på Huddersfield håller inte på något sätt. Fin form hos hemmalaget, men man har haft en hel del flyt och ett poänghungrigt och spelsuget Swansea (inte en ligamatch på en månad) kan bli en besvärlig uppgift.

 

7. Derby – Sheffield U (x)2
• Att detta är ett möte mellan två av Championships formstarkaste lag är ju svårt att tro när man kikar på tabellen. Derby som inledde säsongen med -21 poäng har tagit tio pinnar på de fyra senaste ligamatcherna och har nu ”bara” elva poäng upp till säker mark. Sheffield har fyra raka segrar i ligan och senast bortaslog man självaste Fulham. x2 borde räcka långt.

 

8. Middlesbrough – Reading 1
• 0-7-smäll för Reading i veckan när man blev överkört hemma av Fulham. Nu ligger man riktigt pyrt till precis ovanför nedflyttningsstrecket. Nu möter man ett formtoppat Boro som jagar kvalplats. Jag har svårt att se hur gästerna ska kunna störa.

 

9. Millwall – Nottingham 1(x)
• Två lag med fin kapacitet men som inte har varit tillräckligt stabila för att vara med i absoluta toppen. Men än finns chansen! Hemma är Millwall oftast svårslaget och Nottingham har sex raka ligamatcher på The Den utan seger. Dock fyra oavgjorda och ett kryss även nu skulle ju inte ge mig allvarliga chockskador direkt.

 

10. Fulham – Bristol C 1
• Inget snack om att Fula Skinkan ska vara favorit här. Procenten är hög men samtidigt är kapaciteten och motivationen skyhög. Sjuk grej: På de fem senaste gångerna som Bristol C gästat Craven Cottage så har man vunnit ALLA fem! Gah, jag kanske måste ta med garderingar tillslut ändå!

 

11. Peterborough – Coventry 1(x2)
• Coventry vann i FA-cupen borta mot Derby med 1-0, men i serien är det jobbigare just. 0 4 2 på de sex senaste ligamatcherna och bara en seger på de nio senaste bortamatcherna. Samtidigt som man tar poäng mot bra gäng så faller man mot sämre. Peterborough ligger visserligen i botten men hemma är man alltid att räkna med. Det får bli alla tecken för mig.

 

12. Preston – Birmingham 1
• Tungt uttåg ur FA-cupen för Preston som torskade mot Cardiff efter sent avgörande i förlängningen. I ligan går det dock bra just nu med 3 1 1 på de fem senaste. Och hemma är man riktigt svårslaget – på de tio senaste ligamatcherna hemma så har man bara torskat en (också mot Cardiff faktiskt). Birmingham åkte också ur FA-cupen efter förlängning mot League One-gänget Plymouth. Dessutom går det tungt i ligan med bara en seger på de åtta senaste. Jag gillar ettan.

 

13. QPR – WBA (1x)2
• Toppmöte när femman QPR tar emot fyran WBA. Endast en poäng skiljer lagen åt men då har också QPR en match mindre spelad. Trots topplacering är det ganska svag form hos WBA med 2 5 2 på de nio senaste. QPR har hög högstanivå men blandar och ger en hel del. Nja, jag avslutar helst med en helgardering.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.