Stryktipset, vecka 2, 14 januari 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 2, 14 januari 2023

Rolig med svettig kupong den här veckan – extra roligt med 15 miljoner i jackpott! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Brentford – Bournemouth 1(x) M
• Tung form för Bournemouth visserligen men nära 80% på ettan är alldeles för högt för att inte syna. 1x täcker upp fint.

 

2. Brighton – Liverpool (1x)2
• Det går aldrig att räkna bort Brighton hemma, framförallt inte mot ett Liverpool som känns riktigt skakigt. Jag vill gärna få med alla tecken.

 

3. Everton – Southampton 1(x2)
• Tung sits i ligan för Southampton men har gått vidare i både FA-cupen och Ligacupen sedan senaste ligamatchen och kanske kan det ha stärkt laget. Ruggigt tung period även för Everton och jag tycker att det känns öppet.

 

4. Nottingham – Leicester 1
• Forest vidare till semifinal i Ligacupen efter straffar mot Wolves. Nu väntar en riktig sexpoängsmatch i bottenträsket mot Leicester som inte fått det alls att stämma. Hemma är Nottingham starkt och jag tror att kräftgången fortsätter för gästerna.

 

5. Wolverhampton – West Ham 1(x2)
• Två lag som haft en tung säsong så här långt och ångestladdat möte att vänta här där viktiga poäng står på spel. Små marginaler kommer att avgöra och helst alla tecken!

 

6. Bristol C – Birmingham 1(x2)
• Svårt att förlita sig på Bristol som har åtta raka hemmamatcher utan seger. Dessutom vantrivs man oerhört hemma mot just Birmingham – på de elva senaste mötena mellan lagen så har gästerna vunnit NIO.

 

7. Cardiff – Wigan 1(x)
• Nej det går inte att spika Cardiff till över 60%. Hemmaformen är katastrofal och jag räknar med en tajt match mot Wigan. Helst alla tecken men jag nöjer mig med 1x just nu.

 

8. Hull – Huddersfield 1 (2)
• 0 2 4 på de sex senaste hemmamatcherna för Hull är ju inte skräckinjagande direkt. Man streckas hårt av tipparna och jag tar med en skrällgardering på Hudds som blixtrar till ibland.

 

9. Luton – WBA (x)2
• Luton är svårslaget hemma men WBA har kapacitet att störa ordentligt. Gästerna har visat fin form under lång tid och det är bara en tidsfråga innan man når en kvalplats.

 

10. Middlesbrough – Millwall 1
• Toppmöte mellan femman Boro och sexan Millwall. Gästerna ligger högt mycket tack vare sitt fina hemmaspel. Borta har man det jobbigare. Jag testar ettan trots att procenten börjar balla ur.

 

11. Preston – Norwich 2
• David Wagner ny tränare i Norwich och kanske kan han få fart på grejerna. Gästerna har hög kapacitet och många som vill visa sig från sin bästa sida för den nya coachen. Preston har agerat svagt hemma på senare tid. Jag testar tvåan!

 

12. Reading – QPR 1(x)
• MIttenmöte mellan två gäng som blandar och ger. QPR kanske är starkare på pappret men har samtidigt bara en seger på de tio senaste matcherna och futtiga tre mål framåt på dessa. Inget lag jag tänker mig förlita mig på. Reading sköter sig bra hemma och jag streckar från vänster.

 

13. Sunderland – Swansea 1
• Kanonform hos Sunderland som bara har en torsk på de åtta senaste tävlingsmatcherna. Hemma på Stadium of Light ska man ha bra chans mot Swansea som inte rosar bortamarknaden just nu. På en svettig kupong testas ettan.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.