Stryktipset, vecka 2, 14 januari 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 2, 14 januari 2017

Nämen god kväll! Kul att du tittar in även denna vecka. Här hemma har jag precis överlevt magsjuka de luxe. När jag hulkat inne på toa så har min 1,5-åriga dotter glatt ropat “prosit!” från andra sidan dörren. 🙂

Men struntar vi i det, tar en Resorb till och fokuserar på Stryktipset! R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar den här veckan. 192 kr. Lycka till! /BB

1. Leicester – Chelsea 2
• Chelseas fina svit bröts senast men man har bra chans att återgå till vinnande takter här. Leicester saknar tre spelare som ska lira Afrikanska mästerskapen – Mahrez, Amartey och Slimani. Musa borde få lira efter att ha skött sig fint i FA-cupen med två baljor. Chelsea kan matcha en väldigt stark elva och jag har svårt att se att man ska förlora. Costa målskytt? Spela på det och annat här.

 

2. Burnley – Southampton 1(x)
• Klurigt möte mellan två skadedrabbade gäng. Underskatta inte Burnley på Turf Moor! Man är seriens femte bästa hemmalag med bara tre förluster (Swansea, Arsenal och City) och det blir inte lätt för Southampton som har blott TVÅ bortasegrar den här säsongen. Fonte spelar inte för gästerna då han vill lämna klubben.

 

3. Hull – Bournemouth 1(x)
• Tabelljumbon Hull kan få tillbaka några defensiva kuggar till den här viktiga matchen. Dawson och Davies tros bilda mittbackslås. Just mittbackspositionerna är ett problem hos Bournemouth som har Francis (kapten) avstängd och nyttige Ake har ju återvänt till Chelsea efter lån. Bra chans för Hull till poäng! Snodgrass är vass – gör mål igen? Spela på det här.

 

4. Sunderland – Stoke (1x)2
• Stoke ska kanske vara liten favorit, men jag tycker inte att man känns speciellt imponerande just nu. Det gör förvisso inte Sunderland heller men man har överlevnad att spela för + en passionerad hemmapublik och det brukar räcka ganska långt ibland. Stoke lär fortsätta flaxa med harkranks-Crouch på topp.

 

Live-spel brukar jag leta på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

5. Swansea – Arsenal 2
• Det ser svettigt men långt ifrån omöjligt ut för Swansea. Ny tränare nu och kanske kan man få igång spelet. Mot Gunners blir det dock riktigt jobbigt och även fast procenten börjar dra iväg ordentligt på tvåan så känns den trolig. Får se om jag vågar gardera innan kupongen lämnas in! 😉 0-1 i 89:e av Giroud? Kolla in oddsen här.

 

6. Watford – Middlesbrough 1(x) M
• Boro har bara vunnit en bortamatch på hela säsongen och det blir inte lättare att ändra på de nu när Ayala är avstängd i backlinjen. Watfords skadelista ser ut att kortas en aning inför den här matchen och jag tror på hemmapoäng.

 

7. West Ham – Crystal P 1(x2)
• Dimitri Payet vill inte spela för West Ham och då tänker inte tränare Bilic låta honom spela, eller ens träna med laget. Vilket är bra – jag föraktar sån där illojalitet. Och Bilic är förstås överlycklig över att ha mig på sin sida! 🙂 Hursomhelst, andra problem för Västra Skinkan är att Kouyate och Ayew lirar Afrikanska mästerskapen medan Antonio är osäker till spel. Lite oklart hur gästerna ställer upp, men några lirare kan vara på väg tillbaka – dock är även Zaha i Afrika och lirar. Procenten på singelettan lockar inte mig.

 

8. Birmingham – Nottingham 1
• Usel form för Forest som nu ligger farligt nära nedflyttningsstrecket. Kan det bli bättring mot Birmingham som inte heller lyser av självförtroende direkt? Hm, det vetefan. Utgångsettan känns given, men kanske kan ett lyxkryss vara på sin plats för den som har råd.

 

9. Burton – Wigan 1(x) M
• Bottenmöte där Burton ska ses som liten favorit, men Wigan måste gå för tre poäng om man ha någon chans att överleva i Championship. Burton har tre raka hemmatorsk, men det har varit mot ganska starkt motstånd och vanligtvis är man helt ok hemma. Max kryss för gästerna?

 

Om du inte har konto på Betsson så är det något jag kan tipsa om! Kolla in det här.

 

10. Fulham – Barnsley 1 (2) M
• Fula Skinkan har gjort det bra hemma på Craven Cottage på senare tid och ska vara favorit mot Barnsley som dock inte ska underskattas. Procenten på ettan börjar balla ur lite och jag funderar på en rolig skrällgardering. All in-Barnsley brukar ta märkliga skalper ibland.

 

11. Ipswich – Blackburn 1(x2)
• Blackburn ligger visserligen i botten men känns lite på gång efter seger mot Newcastle i ligan och QPR i FA-cupen. Med det i åtanke + att Ipswich har blivit en väldigt stor favorit gör att jag inte tvekar länge. Helgardering!

 

12. Preston – Brighton 2
• De fem senaste mötena lagen emellan har slutat oavgjort och det är såklart möjligt att det blir så även denna gång. Men Brighton är just nu Championships absolut bästa lag och tvåan känns trolig. Avstängningar hos hemmalaget på Beckford och Pearson.

 

13. Sheffield W – Huddersfield 1(x2)
• Åtta raka matcher för Huddersfield utan förlust, men nu blir det att ta i från tårna om det ska bli nio raka. Sheffield är vanligtvis starkt hemma på Hillsborough, men över 50% på ettan!? I helvete heller.

 

Glöm inte heller att besöka Spelbloggare.se för ännu fler speltips och analyser
från mängder av bettingbloggar, som till exempel Sparka och spring.

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.