Stryktipset, vecka 2, 13 januari 2024 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 2, 13 januari 2024

Lurig men rolig omgång den här veckan – här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Newcastle – Manchester C 2
• Fortfarande många borta i Newcastle och formen är sådär. Håland ser ut att saknas för gästerna men finns ju ganska bra lirare i det där laget ändå. Jag streckar från höger.

 

2. Ipswich – Sunderland 1(x)
• Klassikermöte! Ipswich börjar skaka lite och det ser inte lika bra ut som tidigare. Man saknar en del lirare och ettan är långtifrån säker. 1x men gärna helgardering.

 

3. Birmingham – Swansea 1
• Ny tränare i Birmingham som snart kommer att börja vinna matcher. Kanske redan ju mot ett ojämnt Swansea? Jag testar spel på hemmaseger!

 

4. Cardiff – Leeds (1x)2
• Leeds är bra hemma men instabilt borta. När man streckas så här hårt tar jag fram garderingarna!

 

5. Huddersfield – Plymouth 1 (2)
• Plymouth har inte vunnit en bortamatch på hela säsongen. Bra chans nu mot ett svagt Hudds? Kanske. Det känns som om att det kan bli en svajig match.

 

6. Millwall – Middlesborough (1x)2
• Nja känns svårtippat detta. Boro är bättre i grunden men agerar lite ojämnt och blandar bra insatser med riktigt dåliga. Millwall har bara förlorat en av sex senaste hemmamatcherna mot Boro.

 

7. Preston – Bristol C 1(x2)
• Mardrömsgäng att tippa på och vissa helgarderingar känns bättre än andra. Det lutar åt en tätt match där dagsformen avgör.

 

8. Rotherham – Stoke (x)2
• Jag tänker inte spika Stoke – man känns fortsatt uddlöst och Rotherham är inte kattskit hemma. Räcker x2?

 

9. Southampton- Sheffield W 1(x) M
Det går inte att spika något lag i Championship till 80% med en skön känsla i magen. Och det tänker jag inte göra heller. Sheffield är på gång och kommer ge Saints en match!

 

10. WBA – Blackburn 1(x)
• Även här är procenten på singelettan alldeles för hög för att vara intressant. Blackbur kan definitivt störa om man har lite flax.

 

11. Charlton – Peterborough 2
• Inget snack om att det är Peterborough som har bästa formen och kompetensen här. Dessutom trivs man väldigt bra borta mot Charlton. Jag streckar från höger.

 

12. Northampton – Wigan 1
• Hemma är Northampton starkt och bara förlorat en av de åtta senaste hemmamatcherna. Samtidigt är Wigan en ständig besvikelse och kammar troligtvis noll igen.

 

13. Shrewsbury – Stevenege 1(x2)
• Stevenege ligger bättre till men jag är inte övertygad om att man får med sig något här. Man har genom åren aldrig slagit Shrewsbury borta och man kan få problem igen.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.