Stryktipset, vecka 2, 11 januari 2020 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 2, 11 januari 2020

Riktigt intressant kupong den här veckan – en hel del stora favoriter som kan falla. Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Tottenham – Liverpool 2
• Höjdarmatch som inleder kupongen! Spurs brukar ha problem med Liverpool (vem fan har inte det!?) och det blir nog inte lättare nu. Gästerna känns oslagbara för tillfället + att Tottenham dras med tunga skador, på Kane bland annat.

 

2. Chelsea – Burnley 1
• Svårt att få grepp om Chelsea som blandar och ger. Hemma har man inte imponerat på slutet men möter ganska tacksamt motstånd nu och borde ha bra chans till tre pinnar.

 

3. Manchester U – Norwich 1(x) M
• United är också ett storlag som känns skakigt, men som sällan förlorar på Old Trafford. Måltjuven Pukki dras med skada och kan missa för Norwich. Jag kryssar från vänster men ett lyxkryss vore trevligt att få med.

 

4. Everton – Brighton 1(x2)
• Visst ser det lite bättre ut i Everton, men det har inte varit glädjejubel efter att man åkte ur FA-cupen mot ärkerivalen Liverpool som dessutom ställde upp med junisar. Ancelotti måste fixa seger nu, men det är inte bara att ställa ut skorna mot Brighton som kan störa. Testar ett skrälldrag.

 

5. Leicester – Southampton 1
• 9-0 till Leicester i bortamötet med Southampton som lär vara jävligt revanschsuget. Leicester ligger på en finfin andraplats, men även Saints form är helt okej och Danny Ings är stekhet framåt. Gästerna kommer inte ge sig utan en fight och har faktiskt inte förlorat borta mot Leicester på de tre senaste besöken.

 

6. Wolverhampton – Newcastle 1
• Svinlång skadelista hos Newcastle och det ska till en nådjävulskt stor och stabil parkerad buss framför det egna målet om man ska kunna hålla tätt mot Wolves. Stark etta.

 

I år fyller Sparka & Spring 10 år! ? 

 

7. Leeds – Sheffield W 1(x)
• Slamp-Leeds leder Championship, men formen är inte spikrak uppåt direkt – bara en seger på de sex senaste tävlingsmatcherna och det känns väldigt nervigt. Åkte ur FA-cupen mot Arsenal. Wednesday däremot bortaslog Brighton i FA-cupen och efter tre raka ligatorsk så var det precis vad man behövde.

 

8. Blackburn – Preston 1(x)
• Svag form hos dessa gäng – båda lagen har fem raka tävlingsmatcher utan seger. Hemma är Blackburn dock svårslaget: åtta raka matcher på Ewood Park utan torsk. Bara två bortasegrar på hela säsongen för Preston och jag tror på max en pinne.

 

9. Charlton – West Bromwich (x)2
• Lite roligt att lagen möttes i söndags, även då i London. Men då var det i FA-cupen, en match som WBA vann med 1-0. Gästerna ligger tvåa i tabellen och ska förstås vara stor favorit mot nykomlingen Charlton, men kryssar ofta…

 

10. Hull – Fulham  (1x)2
• Jag räknar med en underhållande match mellan två formstarka lag som jagar topplaceringar. Fulham har väldigt hög högstanivå och kan inte räknas bort. Helst alla tecken! Många mål?

 

11. Luton – Birmingham 1(x2)
• Luton ligger visserligen sist, men det är tajt i tabellen och man har bara tre poäng upp till säker mark. Även Birmingham ligger risigt till och läcker som ett såll för tillfället. Hemma är Luton helt okej och borde ha poängchans.

 

12. Middlesbrough – Derby 1(x2)
• Två lag som ligger på samma poäng i mitten av tabellen och två som även visar fin form som egentligen ska kunna vara betydligt högre upp i tabellen. Fina resultat i söndagens FA-cup när Boro spelade 1-1 hemma mot Tottenham och Derby bortaslog Palace. Hemmalaget har blivit för stor favorit här tycker jag.

 

13. Reading – Nottingham 1(x)
• Fin ligaform hos Reading som har fyra raka segrar och sex raka matcher utan förlust. Även Forest gör det bra just nu och ligger på fjärdeplats. Reading har fyra raka segrar hemma mot Nottingham och jag tror på hemmapoäng även nu.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.