Stryktipset, vecka 2, 11 januari 2014 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 2, 11 januari 2014

Då så här kommer äntligen tipset! En jävla massa miljoner i potten så idag blir det ett lite större system. R-0-7-16 (12) + två hel och en halv. 288 kronor. Håll ögonen öppna – det kan komma singelspelförslag senare, då på facebook-sidan. Lycka till! BB

1. Cardiff – West Ham 1

• Två lag med kniven på strupen – Cardiff precis ovanför strecket medan West Ham ligger näst sist, tre poäng efter Cardiff. Cardiff slog Newcastle borta i FA-cupen medan åkt på dyngtorsk i både liga- och FA-cupen. Carroll på väg tillbaka för West Ham, men antagligen för tidigt. Nolan avstängd och skinkorna får det kämpigt igen, nu mot Cardiff med Ole Gunnar Solskjaer som ny tränare.

2. Everton – Norwich 1

• Lagkapten Jagielka och Distin ser ut att missa för Everton men viktiga Baines ska kunna spela. Fin hemmaform för Everton – en torsk och på de fem senaste hemmamatcherna har man gjort fyra mål. Everton femma och Norwich 15:e – tre poäng ned under strecket. Norwich har faktiskt tre raka bortamatcher utan torsk, men nu blir det tufft.

3. Fulham – Sunderland 1(x2) M

• Dempsey spelade hela matchen i 1-1-mötet med Norwich i FA-cupen. Formen på väg upp för Fulham? En förlust på de fyra senaste. Sunderland vidare i både FA-cupen (Carlisle) och Ligacupen (Man U) och har nu bara förlorat EN av de åtta senaste tävlingsmatcherna. Ligger fortfarande sist men har nu bara fyra poäng upp till säker mark.

4. Southampton – West Bromwich 1(x)

• Hemmalaget känns inte överdrivet stabilt. Osvaldo avstängd, Lambert osäker + fler. Bara en bortaseger för WBA men hela sex kryss på resande fot. Man hade nio raka ligamatcher utan vinst innan man slog Newcastle senast. Lite läskig match detta.

5. Tottenham – Crystal P 1(x) M

• Crystal Palace är svårspelat och blir sällan utspelat av något lag, varken hemma eller borta. Tränaren Pulis har fått ordning på defensiven. Många skador oroar i Spurs och man känns inte speciellt stabilt just nu, samtidigt en aning uddlöst. Chansgardering såklart, men kul kryss att ha med.

6. Blackburn – Doncaster 1

• En rad dåliga insatser har gjort att Doncaster har halkat ner under strecket – åkte ut hemma mot Stevenage i FA-cupen förra veckan. Rovers klarade 1-1 mot självaste Manchester C och har bara en torsk på de sju senaste. Procenten börjar dra iväg på Blackburn och har man råd kan det vara värt med ett lyxkryss.

7. Blackpool – Middlesbrough (x)2

• En poäng på de sju senaste ligamatcherna för Blackpool – dessutom åkte man ur FA-cupen mot Bolton i helgen. Man ligger 12:a, två poäng och tre placeringar bättre än Boro som dock har bra mycket bättre form. Boro åkte visserligen ur ligan, cupen – mot Hull – men har tre segrar och ett kryss på de fyra senaste och klättrar i tabellen. Ofta en mediokert bortalag men har nu tre raka bortamatcher utan torsk, dessutom gjort sex mål på dessa.

8. Bolton – Nottingham (x)2

• Två lag men bra form båda två men i helt olika delar av tabellen – Forest femma och Bolton på 18:e plats. Den berömda krysskrampen i magen sätter igång här och jag tror att det blir en tät match. Forest är bättre i grunden och blir en stark kandidat till en Premier League-plats om formen håller i sig.

9. Brighton – Birmingham 1(x2) M

• Lite luring match mellan två lag som har bra form – framförallt Birmingham kanske som har tio raka utan förlust nu och på de sex senaste bortamatcherna har man fyra vinster och två kryss. Brighton har bara förlorat två av de tolv senaste tävlingsmatcherna hemma. Rotation i Birminghams backlinje, pga Bartleys skada och att inlånade Burn har kallats tillbaka av Fulham.

10. Charlton – Barnsley 1(x)

• Svenske Astrit Ajdarevic kan göra debut för Charlton. Han är inlånad ett halvår. Hemmalaget har blivit stor favorit mot tabelljumbon Barnsley. För stor? Barnsley har visserligen bara en seger på de tolv senaste ligamatcherna, men sex av dessa matcher har slutat oavgjort. Man blir sällan utspelat och har bara torskat med mer än ett mål EN gång på de 14 senaste. Charlton är ingen favorit att luta sig emot.

11. Huddersfield – Millwall 1 (2)

• Millwall sjunker i tabellen efter fyra torsk + en oavgjort på de fem senaste ligamatcherna – man förlorade även mot Southend i FA-cupen förra veckan. Det blev för mycket för ledningen och nu är karismatiske Ian Holloway ny coach för laget – underskatta INTE hans betydelse. Hudderfield fortfarande utan skadade anfallsesset Vaughan. Easter avstängd för gästerna.

12. Ipswich – QPR 1(x)

• Nio raka tävlingsmatcher utan torsk för Ipswich som har kämpat sig upp till en kvalplats, men måste ta fler trepoängare för att inte halka efter. QPR är fortsatt mediokert på bortaplan men kan såklart störa här om allt klaffar. Krysset måste med hursomhelst.

13. Watford – Reading 1(x)

• Forestieri och Pudil tillbaka i Watfords trupp efter skador, men Cassetti har dragit på sig en skada och ansluter till en gedigen skadelista. Även Reading har väldigt många spelare i sjukstugan men yttern McAnuff kan ivarjefall vara aktuell för spel. Helst alla tecken.

Många roliga singelspel att gräva i idag, bland annat på Expekt – kika här efter bra spel.

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.