Stryktipset, vecka 19, 15 maj 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 19, 15 maj 2021

Helgen är här och stryktipset likaså! En riktigt utmanande kupong denna vecka. Här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Chelsea – Leicester 1
• FA-cup-final på Wembley. Chelsea torskade mot Arsenal i veckan, men då vilades också sju ordinarie lirare för att man vill satsa på finalen. Annan elva att vänta nu alltså. Men Leicester är förstås inte ofarligt och om garderingarna räcker så kanske man kan lyxa till det med ett kryss.

 

2. Brighton – West Ham (x)2
• West Ham har aldrig slagit Brighton i Premier League men nu borde man ha hyfsat goda chanser. Hemmalaget har säkrat kontraktet medan West Ham fortfarande vill klättra i toppen. Hemmalaget får klara sig utan viktiga duon Lewis Dunk och Neal Maupay som är avstängda. X2 räcker?

 

3. Southampton – Fulham 1(x2)
• Visst, Fulham är klart för Championship, men att Southampton streckas till ca 70% köper jag inte, tvärtom. Inte helt omöjligt för gästerna att sprattla till här mot Saints som inte briljerat under säsongen direkt.

 

4. Juventus – Inter (1x)2
• Inter har visserligen säkrat titeln, men man kommer förstås att ge 100% i det här prestigemötet. Juventus är i kris och måste gå för segern för att ha chans på Champions League-spel. Öppet.

 

5. Roma – Lazio (1x)2
• Klassiskt Rom-derby på schemat! Sjundeplacerade Roma ställs mot sexan Lazio. Det skiljer dock hela nio poäng mellan lagen. Trots utebliven publik så borde det kunna bli en fartfylld och chansrik match. Lazio kryssar sällan och Roma kommer att gå för tre pinnar för att inte riskera missa Europa League.

 

6. Benfica – Sporting Lissabon 1
• Sporting ligamästare för första gången på 19 år. Nu gästar man tabelltrean Benfica som har fyra poäng upp till Porto på andra platsen. Tungt derby som Benfica borde kunna gå vinnande ur.

 

7. Anderlecht – Genk 1
• Mästerskapsserien i Belgien. De här lagen möttes redan i veckan och då slutade det 1-1. Anderlecht skapade dock mycket (precis som vanligt) och kan man bara få ordning på försvarspelet så finns det bra chans till tre viktiga pinnar här. Jag testar ettan.

 

8. Helsingborg – Öster 1(x) M
• Det sprudlar inte om Hif kanske, men man ligger trea i Superettan och framförallt är man obesegrat (2 3 0). Hemma på Olympia har man dock vunnit två av två. Granen ska vara spelklar men viktige anfallaren van den Hurk missar matchen för Helsingborg.

 

9. Brommapojkarna – Hudiksvall 1
• Jahopp, då ger vi oss ner och klafsar i division 1-träsket då! 🙂 BP är stora favoriter att ta sig tillbaka till Superettan och har visat upp ett fint spel hemma på Grimsta. Det ska otroligt mycket till för att gästerna ska störa.

 

10. Gefle – Haninge 1(x)
• Två gäng som öppnat säsongen riktigt svagt. Att Gefle streckas så hårt av tipparna har nog mest med gamla meriter att göra. Dagens lag är inte mycket att hurra för. Visst ska man vara favorit, men garderingar följer med på min kupong.

 

11. Örebro Syrianska – Täby 1(x2)
• Hemmalaget på väg ned i form och jag gillar inte prollen på ettan. Täby radar inte upp segrar direkt, men man står upp bra och snart får man någonting med sig. Finns värde i både kryss och tvåa.

 

12. Assyriska – Åtvidaberg 1(x)
• Assyriska öppnade säsongen med en seger men sen har det sett jobbigare ut. På de två senaste hemmamatcher har man släppt in nio mål. Nu möter man dock ett riktigt risigt ÅFF som har noll segrar på sex matcher. Jag kryssar från vänster, men helst alla tecken!

 

13. Lunds BK – Vänersborg 1(x)
• Nykomlingen Vänersborg öppnade säsongen imponerande med tre raka segrar. Men det har man nu följt upp med endast en pinne på de tre senaste matcherna och formen är dalande. Lund är ju inget stjärngäng direkt men hemma borta man han bra chans till poäng.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.