Stryktipset, vecka 19, 14 maj 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 19, 14 maj 2022

En salig på blandning på veckans kupong – underbart! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Chelsea – Liverpool 2
• FA-cupfinal på Wembley och repris från Ligacupfinalen i februari som Liverpool vann efter straffar. Mycket vatten och miljarder har runnit under broarna sedan dess och Chelsea känns inte lika stabilt just nu. Liverpool öser på och just nu känns tvåan spelvärd.

 

2. Sheffield U – Nottingham 1(x)
• Playoffsemi till Premier League. Första mötet av två, och det lär inte bli någon sprudlande tillställning med tanke på hur mycket som står på spel. Hemma har Sheffield varit urstarkt – 10 4 1 på de 15 senaste hemmamatcherna. Nottingham har fin kapacitet men jag tror man är ganska nöjt med ett oavgjort resultat inför returen.

 

3. Mansfield – Northampton 1(x2)
• Playoffsemi till Championship. Svårbedömt som fan och även fast Mansfield varit starkt hemma så har Northampton definitivt kapacitet att störa. Jag streckar från vänster, men helst alla tecken.

 

4. Sirius – Elfsborg 2
• Det brukar kunna bli underhållande och målrika matcher när dessa lag möts och kanske smäller det till igen. Per Frick avstängd för gästerna men det finns gott om offensiva alternativ. Elfsborg brukar trivas i Uppsala och jag streckar från höger.

 

5. Hammarby TFF – Motala 1 (2)
• Tre bortatorsk för Motala visserligen, men då har man också endast mött topp 3-lag! TFF ska vara liten favorit men vidare stabilt känns det inte och jag garderar gärna ettan.

 

6. Sylvia – IF Karlstad 2
• Båda lagen har öppnat på liknande sätt den här säsongen men det är helt klart Karlstad som har den bästa truppen. Man öser in mål för tillfället och just nu finns värdet i singeltvåan.

 

7. Gais – Lund 1(x) M
• Men va fan, 80% på fucking Gais! Inte en chans i helvetet att jag spikar det gänget. Visst, man vann med 5-1 mot bottengänget Torns IF i förra omgången, men utöver det så har det inte så himla fantastiskt ut.

 

8. Falkenberg – Oskarshamn 1
• Ångest, ångest, ångest för FFF som har förlorat fyra av de fem senaste. Dock har samtliga fyra förluster kommit på bortaplan – hemma på Falcon Alkoholfri Arena (haha! Alltid lika roligt) så har man vunnit två av två och ska vara favorit till vinst även nu.

 

9. Qviding – Åtvidaberg 1(x2)
• Smärtsam start på säsongen för klassiska ÅFF som har tre raka torsk och 0 2 4 på sex spelade matcher. Dock har motståndet varit ganska bra och kanske blir det liiite lättare när man gästar ihåliga Qviding som dessutom har två avstängningar. Alla tecken för mig.

 

10. Ängelholm – Vänersborg 1(x)
• Fin form hos ÄFF som har vunnit fyra av de fem senaste. Ca 70% på spikettan är dock alldeles för högt. Vänersborg är inget skitgäng och kan mycket väl störa.

 

11. Udinese – Spezia 1(x2)
• Spezia är ett jagat lag. Med två omgångar kvar har man fyra poäng ned till nedflyttningsstrecket. Seger här så är Serie A-kontraktet säkrat. Fyra raka förluster, men motståndet har också varit bra. Udinese borta är dock ingen lätt match.

 

12. Rennes – Marseille 1(x2)
• Toppmöte i Ligue 1 när seriefemman Rennes och tvåan Marseille drabbar samman. Viktiga poäng på spel! Rennes har vunnit nio av de tio senaste tävlingsmatcherna hemma och är seriens nästa bästa hemmalag efter PSG. Dock möter man seriens bästa bortalag i Marseille! Ovisst och det blir alla tecken för mig.

 

13. Strasbourg – Clermont 1(x)
• Även Strasbourg är ett starkt hemmalag. Det visade man inte minst senast när man grejade 3-3 hemma mot PSG. 5 3 0 på de åtta senaste hemmamatcherna och man har bara två poäng upp till Rennes. Clermont har gjort det bra på slutet med 2 2 1 på de fem senaste. Nu är det fem poäng ned till strecket och nu ska det mycket till för att man ska åka ur.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.