Stryktipset, vecka 19, 13 maj 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 19, 13 maj 2023

Massa miljoner i jackpot och intressant kupong! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till!

1. Manchester U – Wolverhampton 1(x)
• Två raka torsk för United och 80% på singelettan? NJA. Visst, Wolves är ingen vinstmaskin på bortaplan, men brukar trivas ganska bra på Old Trafford och lyxkrysset följer med.

 

2. Aston Villa – Tottenham 1
• Sexpoängsmatch i toppen – allt att vinna för Villa som jagar en Europa-plats medan krisande Spurs har allt att förlora. Hemma är Aston Villa starkt och jag tror att man tar detta.

 

3. Chelsea – Nottingham 1(x2)
• Efter nio raka tävlingsmatcher så hände det plöstligt: Chelsea vann en match. Vinst borta mot Bournemouth senast med 3-1. Men det såg långt ifrån bra ut och man sprudlar inte av självförtroende direkt. Nottingham slåss för sitt liv i botten och jag tänker gardera.

 

4. Crystal P – Bournemouth 1(x)
• Båda lagen ligger tryggt i mitten och ingen press på lagen här. Hemmafördelen borde väga tungt, men Bournemouth har tre raka bortasegrar och kan störa igen. Räcker 1x?

 

5. Southampton – Fulham 2
• Tio matcher utan seger för jumbon Southampton som i praktiken är klart för Championship. Fulham får tillbaka Mitrovic efter anfallsstjärnans långa avstängning.

 

6. Sunderland – Luton (1x)2
• Första mötet i denna playoff-semi till Premier League. Luktar målsnålt och tillknäppt. Luton är bättre i grunden, men på Stadium of Light tar inte Sunderland någon skit och hemmastödet är massivt.

 

7. Bolton – Barnsley 1(x2)
• Kval till Championship. Hemmalaget streckas väldigt hårt av tipparna här och det känns inte motiverat att singla ettan här. Öppet

 

8. Salford – Stockport 2
• Stockport har varit grymma under den andra halvan av säsongen. Kvalmatch nu och borta mot Salford borde man ha goda chanser. Tvåan funkar för mig just nu.

 

9. Chesterfied – Notts County 2
• Playoff-final i National League som alltså spelas på Wembley. Vinnaren tar klivet upp till League Two. Ingen hemmafördel här alltså och jag lutar åt att gästerna fixar detta.

 

10. Varberg – Norrköping (x)2
• Risig säsongsinledning av Varberg som ligger sist efter sju omgångar (0 4 3). Norrköping går fint, men får passa sig mot ett frustrerat hemmalag som snart får utdelning.

 

11. Spezia – Milan (1x)2
• Spezia ligger precis under strecket och har alltså allt att spela för. Mycket på spel även för Milan i toppen. Tung förlust för gästerna i första CL-semin mot Inter i veckan och det kan sitta i både ben och huvuden. Helst alla tecken.

 

12. Real Madrid – Getafe 1(x) M
• Omöjligt för mig att spika Real just nu. CL-retur borta mot City i veckan, rotation att vänta och dessutom ställs man mot ett högmotiverat Getafe som slåss för överlevnad.

 

13. Villarreal – Bilbao 1(x)
• Sexpoängsmatch i toppen av La Liga mellan femman Villarreal och åttan Bilbao. Jag förväntar mig en tät match här men tror på hemmapoäng.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.