Stryktipset, vecka 19, 11 maj 2024 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 19, 11 maj 2024

England på stryket ett tag till, men snart är det över för den här säsongen. Här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Nottingham – Chelsea (x)2
• Två raka segrar för Chelsea men det har varit hemma. På resande fot har man det jobbigare och någon självklar seger mot ett desperat Nottingham är det inte.

 

2. Newcastle – Brighton 1
• Newcastle har fått upp farten på slutet med 5 1 1 på de sju senaste.Brighton var totalt överlägset Villa senast och 1-0-segern var i kraftig underkant. Jag kör på ettan just nu, men kan vara värt att slänga in en gardering till slut.

 

3. Tottenham – Burnley 1 (2) M
• Två lag som måste går för tre poäng och det borde kunna bli en öppen match. Får Tottenham in ett tidigt ledningsmål så kan detta dra iväg ordentligt. Det blir nog tyvärr Championship för Burnley igen, men jag vill gärna ha med en skrällgardering.

 

4. West Ham – Luton 1(x2)
• Inget sexigt möte direkt mellan två lag utan någon vidare form. Skillnaden är dock att Luton ligger precis under strecket och slåss för överlevnad. Visst kan man ta välbehövliga poäng mot ett ängsligt hemmalag.

 

5. Wolverhampton – Crystal Palace (x)2
• Väldigt fin form hos Palace som har 4 1 0 på de fem senaste – tre av dessa segrar har varit mot Newcastle, Liverpool och Manchester United! Borta mot Wolves har man det dock historiskt jobbigt. Jag tror på bortapoäng.

 

6. Bournemouth – Brentford 1(x)
• Inte jättemycket att spela för här även fast jag tror att Bournemouth gärna vill behålla sin topp tio-placering. Säsongens sista match framför hemmafansen och visst borde det bli poäng.

 

7. Everton – Sheffield U 1
• Sheffield är klart för Championship och visst är det risk för överkörning igen, även fast Everton sällan sprutar in baljor. Prollen har dragit iväg ordentligt här och min utgångsettan kommer antagligen garderas till slut.

 

8. Gais – Västerås 1(x2)
• Urladdning av Gais senast när man slog ärkerivalen IFK Göteborg med 2-1. Nu ska vi se om kan ladda om mot Västerås som man lirade i Superettan med förra säsongen. Procenten på ettan är alldeles för hög och känslan är att vad som helst kan hända här.

 

9. MK Dons – Crawley 1
• Kvalsemi till League One där Crawley har hela 3-0 från första mötet. Bara full fart framåt för Dons som gäller.

 

10. Napoli – Bologna 1(x2)
• Oj vad ängsligt det är i Napoli som bara har en seger på de nio senaste matcherna. Fin svit av Bologna som bara har en torsk på de 15(!) senaste matcherna.

 

11. Villarreal – Sevilla 1(x)
• Det brukar bli jämna matchen lagen emellan och jag tycker det osar 1-1 om detta tämligen meningslösa mittenmöte. Villarreal har litet häng på Europaplatserna och jag streckar från vänster.

 

12. Mainz – Dortmund 1(x2)
• Mainz slåss för sin existens i Bundesliga och har gjort det riktigt bra på senare. Nu möter man Dortmund i bra läge – gästerna slog PSG ur Champions League i veckan och har inte jättemycket att spela för i ligan. Ettan ska med!

 

13. Molde – Rosenborg 1
• Jag har svårt att se hur ett formsvagt Rosenborg ska stå emot ett ruggigt hemmastarkt Molde som inte förlorat hemma mot Rosenborg sedan 2017.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.