Stryktipset, vecka 19, 11 maj 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 19, 11 maj 2019

Sista omgången i Premier League och mycket på spel! Extra kul att det är tio miljoner i jackpott på Stryktipset den här vecken. Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Brighton – Manchester C 2
• Säsongens viktigaste match för City som har seriesegern i sina egna händer. Vinst här och titeln är säkrad. Men några säkra tre poäng behöver det inte bli. Brighton tog en pinne borta mot Arsenal senast och vill nog gärna ställa till det även för City.

 

2. Liverpool – Wolverhampton 1 (2) M
• Liverpool måste alltså vinna denna samtidigt som Manchester C tappar poäng borta mot Brighton för att man ska ta titeln. Visst kommer man ge det en chans, men det blir svårt naturligtvis. Dessutom tycker inte jag att segern känns självklar mot Wolves. Hemmalaget kan fortfarande vara lite bakis efter mirakelvändningen mot Barca i Champions League och brukar inte trivas speciellt bra mot Wolves. Drar en kul rövare!

 

3. Burnley – Arsenal (x)2
• Trots att Arsenal bara ligger på en femteplats i tabellen så har man chans på en CL-plats ändå eftersom man har möjlighet att vinna Europa League (möter Chelsea i finalen). Måste vinna här för att vara garanterad en femteplats. Burnley bör dock  inte underskattas.

 

Gör som över 3500 andra spelare – följ Sparka & Spring på Facebook

 

4. Leicester – Chelsea 1(x2)
• Viktig match för Chelsea som försöker bevaka sin tredjeplats (en poäng för Tottenham). Man tog sig vidare till EL-final efter förlängning och straffar mot Frankfurt i torsdags. Måste nog rotera lite. Borta är man svagt och på de åtta senaste bortamatcherna i ligan har man statistiken 2 1 5. Helst alla tecken.

 

5. Manchester U – Cardiff 1(x)
• Till och med iskalla United borde väl kunna vinna den här matchen mot nedflyttningsklara Cardiff, eller? Ingenting förvånar när det kommer till Manchester United. Kanske kan de samla ihop lite stolthet inför säsongens sista match på Old Trafford, men det känns långt ifrån säkert.

 

6. Tottenham – Everton 1(x2)
• Vilken bragd av Spurs i Amsterdam senast när man slog Ajax med 3-2 efter stort drama och tog sig vidare till Champions League-final. Kan man samla ihop sig till den här matchen? Kanske, men med Son/Foyth avstängda och en gedigen skadelista så borde ett formstarkt Everton ha okej chans att störa.

 

7. Crystal P – Bournemouth 1(x)
• Palace har visat upp fin form på slutet och borde ha hyfsat bra möjlighet igen när ett skadeskjutet Bournemouth gästar. Det är dock ingen favorit som jag lutar mig mot – det brukar ofta vara jämna matcher mellan dessa två gäng och mycket möjligt att det blir tätt igen.

 

8. Watford – West Ham 1(x2)
• Sedan bragden mot Wolves i FA-cupsemifinalen så har det gått sådär för Watford i serien. Nu gäller det att komma igång igen om man ska ha någon chans mot City i finalen om en dryg vecka. West Ham däremot har motsatt form och kan ställa till med problem.

 

 

Jag älskar topptipset! Kupongen hittar du här.

 

 

9. Fulham – Newcastle 1 (2)
• Sista matchen på Craven Cottage för den här säsongen och sista matchen i Premier League på ett tag för Fula Skinkan som spelar i Championship nästa säsong. Man har visat fin moral på slutet och kan få med sig ett resultat igen. Lurigt.

 

10. Southampton – Huddersfield 1
• Procenten börjar bli hög på Southampton men visst borde man kunna avsluta en svettig säsong med seger mot tabelljumbon Huddersfield. Jag lämnar ettan ensam just nu, men inte omöjligt att krysset följer med till slut.

 

11. GIF Sundsvall – Örebro SK 1
• ÖSK kommer att få det jobbigt…igen. Innermittfältarna Gerzic och Mårtensson ser ut att missa. Giffarna var bra borta mot Häcken senast och kan få utdelning nu mot ett ihåligt ÖSK-försvar. Hallenius avgör?

 

Jag skriver ju faktiskt speltips VARJE DAG. 9 av de 11 senaste tipsen har suttit! Senaste kan du läsa här.

 

12. AFC Eskilstuna – Falkenberg 1(x2)
• Viktiga poäng på spel i det här bottenmötet mellan två nykomlingar. AFC har gjort det helt okej hemma på Tunavallen hittills och det är väl här man kommer att fixa de flesta poängen. Men man har målisen Ole Söderberg avstängd + att FFF kan spela riktigt bra stundtals. Öppet.

 

13. Kalmar FF – Helsingborg 1
• Kalmar spelar riktigt bra och skapar massor i sina matcher, men har inte varit kliniska framför mål. Kanske är det dags för utdelning mot Hif nu som torskat alla sina tre spelade bortamatcher.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.