Stryktipset, vecka 19, 10 maj 2014 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 19, 10 maj 2014

Lite sorgligt är det allt att ännu en Premier League-säsong går mot sitt slut. Tur att det är VM i sommar som räddar det hela! R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 kronor. Lycka till! /BB

1. Cardiff – Chelsea (x)2
• Cardiff åker ur och Chelsea ser ut att få nöja sig med en tredjeplats den här säsongen. Rotation att vänta i båda lagen. Procenten på tvåan börjar bli väldigt hög och kanske går det att hitta en skräll här – räcker x2?

2. Fulham – Crystal P 1(x2)
• Även Fulham har åkt ur Premier League och har inte mer än äran att spela för. Och kanske vill man visa hemmapubliken att vistelsen i Championship kommer att bli kortvarig.

3. Hull – Everton (x)2
• Om en vecka spelar Hull FA-cupfinal – då är anfallsduon Long/Jelavic cupspärrade så de lär spela nu mot Everton som slutar femma i årets upplaga av Premier League. Hull har haft svårt hemma mot topplagen och jag tror man får nöja sig med en pinne.

4. Liverpool – Newcastle 1 (2) M
• Två relativt skadefria trupper här. Liverpool ser ut att ha sumpat guldet efter torsk mot Chelsea och poängtapp mot Crystal Palace senast. För guld krävs seger här samtidigt som City förlorar. Jag tänker ta med en gardering.

5. Manchester C – West Ham 1
• Ja, det är ganska enkelt – poäng här så tar City titeln. Intakta trupper hos båda gängen och visst ska City ta minst en pinne här.

6. Norwich – Arsenal (x)2 M
• Norwich är nedflyttat och Arsenal är klar fyra. Dock har Gunners en FA-cupfinal att tänka på och vill nog hålla den fina formen intakt inför möjligheten att äntligen få vinna en titel.

7. Southampton – Manchester U 1(x2)
• Rodriguez och Ramires fortsatt borta för hemmalaget medan United ser ut att klara sig utan Rooney och Phil Jones. United har ju haft en riktig skräpsäsong och frågan är om man kan avsluta snyggt med seger mot ett hemmastarkt Southampton. Öppen match?

Expekt erbjuder ett riskfritt spel för 1000 kronor just nu. Alltså pengarna tillbaka om det skiter sig. Den dealen har du här.

8. Sunderland – Swansea 1(x)
• Vilken vår man gjort Sunderland! Från tabelljumbo till att vara på säker mark efter fyra raka segrar. Man kommer dock att rotera ordentligt inför den här matchen verkar det som så att spika ettan känns lite vanskligt.

9. Tottenham – Aston Villa 1
• Svettig säsong för Villa som till slut klarade sig kvar. Spurs slutar definitivt sexa om man tar en pinne här vilket får ses som en liten besvikelse även fast det inte är någon katastrof.

Har du extra koll på något svenskt lag i de lägre divisionerna? På NordicBet kan man tippa på matcher ned till division 4! Just nu kan man även få en jävla massa bonus på de första insättningarna också, typ 3000 spänn. Kolla in det här.

10. WBA – Stoke 1(x2)
• Båda lagen kan visserligen klättra lite i tabellen vid seger, men det mest spännande är kanske att se Stokes Odemwingie ställas mot gänget som han lämnade under skandalscener. Tvåan är lågt streckad och ska med tycker jag.

11. Gefle – Elfsborg 2
• Elfsborg trivs bra på konstgräs så visst ska man vara favorit borta mot Gefle. Ca 50% på tvåan och det känns ok just nu med tanke på lagens form.

12. IFK Göteborg – Örebro SK 1
• Mitt hjärta brinner för ÖSK, men hjärnan säger etta här trots 63% på ettan. Spelet på bortaplan har inte imponerat – även fast man vann borta mot HBK och kryssade borta mot BP så var man stundtals inte alls bra. Och krysset hemma mot FFF senast lär ju inte ha stärkt självförtroendet direkt. Blåvitt övertygar inte heller, men jag håller ändå hemmalaget som favorit.

13. Kalmar FF – Norrköping 1(x) M
• KFF roterade ordentligt inför matchen borta mot Djurgården, vilket inte var ett helt klokt beslut. Samma elva som 2-0-besegrade ÖSK lär ställas på planen nu och då får Norrköping det knepigt. Man ska dock inte underskatta Peking som kan blixtra till ibland och har en hög högstanivå.

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Följ Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.