Stryktipset, vecka 18, 8 maj 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 18, 8 maj 2021

Helgen är här – och stryktipset lika så! En salig blandning på veckans kupong. Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Chelsea 1(x)
• Dessa lag som även ska göra upp i Champions League-finalen. Chelsea slog ut City hur Ligacupen och vet att man kan stå upp bra, samtidigt som City är ute efter revansch. Jag kryssar från vänster men garderingar följer nog med tillslut.

 

2. Liverpool – Southampton 1
• Gah, att lita på Liverpool just nu till över 80% känns inte bra. Att rabbla statistik hur svårt Saint har haft det på Anfield håller inte – ALLA lag har haft det jobbigt på Anfield…förutom den här säsongen då allt har vänts uppochned. Etta än så länge, men jag VET att jag kommer att gardera kl 15.50 imorgon lördag. 🙂

 

3. Sheffield U – Crystal P 2
• Okej okej, tre raka torsk för Palace – men inte så jävla konstigt när man möt City, Leicester och Chelsea. Väldigt mycket lättare motstånd nu när man gästar ett avhängt Sheffield. Jag gillar ändå tvåan här.

 

4. Elfsborg – Kalmar FF (x)2
• KFF har öppnat starkt och ca 60% på ettan är för hög tycker jag. Elfsborgs Rasmus Alm och Joseph Okumu skadade sig mot AIK senast och är borta. Nej, jag gillar inte singelettan och siktar på skrällen.

 

5. Örebro – Halmstad (1x)2
• Mitt kära ÖSK ser inte harmoniskt ut och kommer att få en svettig säsong. Kanske kan en bra höst rädda det hela. Men Halmstad ska man förstås kunna rå på. Nykomlingen har dock sett pigg ut under inledningen av säsongen och kommer att ställa till problem för ett konfunderat hemmalag. Kom igen nu ÖSK för i helvete!

 

6. Barcelona – Atletico Madrid 1(x)
• Ouff, vilken höjdarmatch! Serieledarna gästar tabelltrean Barcelona som precis som tvåan Real Madrid endast har två poäng upp till Atletico. Mycket viktiga poäng på spel alltså! Atletico har bara vunnit en av de 22 senaste matcherna borta mot Barca, och jag tror att man får svårt att vinna igen. Bortaformen är sådär just nu och bra chans för hemmalaget. 1x borde räcka långt.

 

7. A. Bilbao – Osasuna 1(x2)
• För hög prolle på ettan för mig. Bilbao är bra, men skadelistan lång och formen trevande. Jag tror det man bli en tajt historia rent målmässigt. Fördel Bilbao, men viss skrällchans för gästerna till fin procent.

 

8. Cadiz – Huesca 2
• Riktigt stark insats av Huesca senast som slog självaste Racing Sociedad. Man ligger fortfarande under nedflyttningsstrecket, men har bara en poäng upp med fyra omgångar kvar. Cadiz ligger säkert i mitten av tabellen och kan få stora problem med ett högmotiverat bortalag.

 

9. Fiorentina – Lazio 2
• Två motiverade gäng som möts här – Fiorentina har bara fyra poäng ned till nedflyttning medan sjätteplacerade Lazio slåss för en CL-plats. Det känns som bäddat för många mål här. Gästernas vassa offensiv fäller avgörandet.

 

10. Lyon – Lorient 1(x) M
• Lorient har det jobbigt på bortaplan, men kryssar en hel del. Man balanserar på strecket ned till negativ kvalplats och har alltså massor att spela för, precis som fjärdeplacerade Lyon.

 

11. Bayern München – Mönchengladbach 1(x2)
• Torsk mot Mainz senast för Bayern och det känns inte helt hundra i laget trots att man antagligen vinner ligan ändå (leder med sju poäng med tre omgångar kvar). Gladbach vet hur man slår Bayern och jag gillar skrällprocenten!

 

12. Dundee U – Hibernian (x)2
• Lurig cupsemifinal och en gyllene chans att fixa en titel nu när både Celtic och Glasgow är utslagna. Hibs är ju bättre i grunden men jag har svårt att strecka mig till en singeltvåa i en sån här match.

 

13. Galatasaray – Besiktas 1(x2)
• Tungviktsmöte i Turkiet mellan två giganter. Besiktas toppar ligan medan Galatasaray ligger trea. Båda gängen har fin form just nu och det kan bli en underhållande öppen match. Hemmafördelen väger ganska tungt här, men jag vill helst inte utelämna något tecken.

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.