Stryktipset, vecka 18, 7 maj 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 18, 7 maj 2022

Jackpot på stryket, en spretig kupong och en hel del favoriter som kan falla. Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Tottenham 1
• Högintressant möte! Liverpool har en poäng upp till City på förstaplatsen medan Tottenham kämpar för en CL-plats. Hektiskt schema för Liverpool som lirade CL-semi i tisdags. Men man lär inte rotera allt för hårt med tanke på hur viktiga poäng det står på spel.

 

2. Chelsea – Wolverhampton 1 (2)
• Förlust borta mot Everton senast för Chelsea som känns allt annat än stabilt. Man har dessutom förlorat tre av de fem senaste matcherna hemma. Wolves form är svag, men jag känner ändå att någon slags gardering ska med.

 

3. Brighton – Manchester U (1x)2
• United streckas för hårt här och jag tycker att det känns helt öppet. Inget snack om att gästerna har en starkare trupp, men det betyder ju sällan allt. Borta är United svagt med fyra raka torsk och bara två segrar på de tio senaste tävlingsmatcherna borta.

 

4. Burnley – Aston Villa 1(x2)
• Burnley hittade formen i rätt tid och har efter tre raka segrar klättrat upp över strecket. Men fortfarande svintajt och alla poäng är livsviktiga. Villa vann äntligen senast efter en svacka. Gästerna har hög potential men kan få det tufft på Turf Moor.

 

5. Brentford – Southampton 1(x)
• Två lag på samma poäng men med helt olika formkurvor – Brentford har 5 2 1 på de åtta senaste medan Southampton har en seger på de tio senaste tävlingsmatcherna.

 

6. Crystal Palace – Watford 1
• Fyra omgångar kvar för Watford och tolv poäng upp till säker mark. Det är alltså full pott som gäller ifall det ska finnas någon som helst chans, även fast det i praktiken känns vrålkört. Imponerande vändning av Palace borta mot Southampton senast. Trolig etta.

 

7. Exeter – Port Vale 1(x2)
• Hemmalaget är redan klart för League One nästa säsong men säkrar ligasegern vid seger. Det är alltså sista omgången nu och sjätteplacerade Port Vale måste vinna för att vara säker på en kvalplats. Lurigt och alla tecken är att föredra!

 

8. Mansfield – Forest Green 1
• Även Forest Green är klart för League One nästa säsong och det känns som om man har slagit av på takten lite. Två raka torsk nu och jag tror att man får det tufft mot Mansfield som slåss för tredje direktplatsen till League One.

 

9. Malmö FF – Mjällby 1(x)
• Moro missar eventuellt igen för Mjällby – oklart vad det är för skada han dras med, men enligt tränaren är det 50/50 till spel. MFF dras med stora skadebekymmer – AC, Thelin, Berget och Rieks ska enligt uppgift missa och det är ju inga dåliga lirare direkt! Mjällby vann borta mot MFF förra säsongen och kan störa igen.

 

10. Lazio – Sampdoria 1(x) M
• Lazio är ju bra när man är bra, men man agerar ojämnt och det känns inte alls bekvämt att spika laget till över 70%. Sampdoria har precis som hemmalaget mycket att spela för och jag tror att gästerna kan streta emot ordentligt.

 

11. Real Betis – Barcelona 2
• Lurigt att förlita sig på Barcelona nuförtiden men på bortaplan sköter man sig bra ivarjefall – 8 2 0 på de tio senaste bortamatcherna. Nu möter man ett motiverat Betis men som Barcelona inte förlorat borta mot i ligan på 14 år. Jag kryssar från höger, men garderingar kan vara på sin plats.

 

12. Cadiz – Elche 1(x)
• Cadiz slåss för sin överlevnad, och man gör det bra! På de tio senaste matcherna har man bara tre förluster (3 5 3) och på hemmaplan är det oftast bara topplagen som åker hem med tre poäng. 1x borde räcka långt.

 

13. Nice – Nantes 1(x2)
• Cupfinal och två gäng ivarjefall jag inte hade räknat med där. Nantes slog Monaco på straffar i semin, men har haft en enklare resa än Nice som slagit både PSG och Marseille på vägen till finalen, som alltså spelas på neutral plan i Paris. Små marginaler som avgör det här och alla tecken är att föredra.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.