Stryktipset, vecka 18, 6 maj 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 18, 6 maj 2023

Ovanligt stryktips den här veckan med alla stora ligor med på kupongen. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Brentford 1
• Fem raka vinster för Liverpool, men de fyra senaste har varit uddamålssegrar och det känns inte helt stabilt ändå. Brentford räds inget motstånd och kan fixa poäng. Gardera om plånboken tillåter.

 

2. Manchester C – Leeds 1
• Allardyce ny tränare i Leeds men här blir det naturligtvis sjukt svårt när säsongens svåraste bortamatch väntar.

 

3. Bournemouth – Chelsea 1(x2)
• Inte en chans i Hälsingland att jag spikar Chelsea här. Bournemouth har lika många pinnar och är definitivt inte chanslöst här, tvärtom.

 

4. Tottenham – Crystal Palace 1 (2)
• 0 1 3 på de fyra senaste för Tottemham och krisen är total. Man läcker som ett såll och möter ett Palace som fått igång målskyttet under Hodgson och visst kan Spurs åka på torsk i detta Londonderby.

 

5. Wolverhampton – Aston Villa (1x)2
• Derby från West Midlands. Wolves brukar trivas mot Villa men jag vågar inte lita på hemmalaget. Villa har gått riktigt bra under våren och allt annat än helgardering känns fel. Den känslan har jag iofs väldigt ofta. 😀

 

6. Roma – Inter (x)2
• Prestigemöte och väldigt viktiga poäng på spel i toppen av Serie A. Brukar bli underhållande och målrika matcher när lagen möts i Rom – Inter har inte förlorat på de fem senaste gångerna man gästat.

 

7. Werder Bremen – Bayern München 2
• Bayern har 15 raka segrar borta mot Bremen och visst ska man ha bra chans till en 16:e. Motivationen är skyhög ivarjefall!

 

8. Real Madrid – Osasuna 1
• Cupfinal och denna match spelas alltså i Sevilla, inte Madrid. Alltså, visst ska Real vara stora favoriter, men 75%? Hmm, nja. Osasuna vet hur man spelar defensiv deppig fotboll. 🙂 Etta just nu men ska göra allt i min makt för att jobba in en gardering till slut.

 

9. Lens – Marseille 1(x2)
• Toppmöte i Ligue 1 när trean Lens tar emot tvåan Marseille. Bara en poäng skiljer lagen åt med fem omgångar kvar. Lens är faktiskt ligans bästa hemmalaget med 14 1 1 på 16 spelade hemmamatcher, medan Marseille är ligans bästa bortalag med 12 3 1 på 16 spelade bortamatcher.

 

10. Nice – Rennes (1) 2
• Nice har inte så mycket att spela för samtidigt som Rennes är med i racet om en topp fem-placering. Jag tror dock inte att Nice gett upp riktigt än och hemma är man vanligtvis svårslaget.

 

11. Ajax – Alkmaar 1 (2) M
• Nu gäller det att kamma sig för Ajax som haft en fruktansvärd vecka med dubbeltorsk mot PSV i både ligan och i cupfinalen. Viktiga poäng på spel nu när Alkmaar kommer på besök. Gästerna har dock hög kapacitet och jag vill gärna ha med ett skrälldrag – man har vunnit här två av de tre senaste gångerna.

 

12. Club Brügge – Royale Union SG 1(x2)
• Brukar bli jämna matcher när de här lagen drabbar samman i Bryssel och det kan bli tajt igen. Brügge har inte samma fart som tidigare samtidigt som Royale Union är en frisk fläkt i ligan.

 

13. Benfica – Braga 1 (2)
• Braga har gjort mål i åtta raka bortamöten med Benfica och vunnit två av de tre senaste gångerna man gästat. Så man är inte skraj för motståndet! Livsviktiga poäng på spel i toppen och nerverna kan spela in här.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.