Stryktipset, vecka 18, 5 maj 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 18, 5 maj 2018

Idag var det svettigt, men här kommer tillslut mitt spelförslag! Mycket som kan avgöras i England idag så kolla en extra gång på tabellen. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 spänn. Lycka till! /BB

1. Everton – Southampton 1(x2)
• Otroligt viktig seger för Southampton senast när man vann derby hemma mot Bournemouth med 2-1. Man ligger fortfarande under strecket men hoppet lever i högsta grad. Everton har inget sportsligt att spela för, men har två raka segrar och tänker inte bara ställa in skorna. Man vill ju gärna tro att motivation ska räcka långt.

 

2. Bournemouth – Swansea 1(x)
• Southampton ligger precis under nedflyttningsstrecket, medan Swansea ligger precis över det samma. Bara en poäng skiljer lagen åt och med bara tre matcher kvar att spela (för de flesta) kan varje poäng eller t o m mål vara avgörande. Bournemouth är svårslaget hemma och jag går inte direkt upp i brygga av Swanseas bortastatistik. Räcker 1x?

 

3. Leicester – West Ham 1(x2)
• Getingbo kring nedflyttningstrecket där även Västra Skinkan är indraget efter bara en seger på de åtta senaste matcherna. Man har dock gjort mål i tio raka bortamatcher så helt värdelöst är man inte förstås. Nu möter man ett Leicester som redan verkar ha tagit semester – en poäng på de fyra senaste. Carroll har bråkat med tränare Moyes och hans medverkan är oklar.

 

Kolla in bombutbudet!

 

4. Watford – Newcastle 1
• Två futtiga poäng på de sju senaste matcherna för Watford. Gedingen skadelista är en av förklaringarna – uselt bortaspel är en annan. Hemma på Vicarage Road brukar man vara svårslaget och har haft ganska lätt för Newcastle på senare tid. Testar ettan.

 

5. WBA – Tottenham  2
• Tabelljumbon WBA verkar fortfarande tro på det här. Vinner man de två resterande matcherna (Palace i sista) så har man en chans om en jävla massa resultat går som det ska. Nja, jag är rädd att det blir Championship för WBA ändå.

 

6. Blackburn – Oxford 1
• Blackburn är klart för Championship och har chans att ta hem ligatiteln om man vinner detta och Wigan förlorar sin match. Klart är det även att Årets spelare i League One, Blackburns mittfältare Bradley Dack, missar detta pga skada. Även Oxford ser ut att få klara sig utan två tre spelare av olika anledningar och får svårt. Etta, men ett lyxkryss om du har råd, för procenten är urballad.

 

Jag skriver ju spelförslag VARJE DAG – de kan du läsa här.

 

7. Doncaster – Wigan (x)2
• Som sagt, Wigan säkrar ligasegern vid poäng borta mot Doncaster som inte har mycket att spela för. Doncaster har bar två segrar på de nio senaste hemmamatcherna och får naturligtvis svårt igen mot ett festsuget Wigan.

 

8. Fleetwood – Walsall 1(x)
• Efter en fin avslutning på säsongen så kunde Walsall äntligen andas ut efter 1-1 mot Bradford i tisdags vilket innebar säkrat kontrakt. Fleetwood har tre raka torsk, men har varit ganska bra hemma på sistone. Walsall har bara en seger på de 13 senaste bortamatcherna och kanske fortfarande är bakis efter att ha firat kontraktet. 🙂

 

Får du ihop de åtta första matcherna? Härligt – lämna in Topptipset här!

 

9. Gillingham – Plymouth (1x)2
• Gillingham är ingen vinstmaskin direkt – nio raka matcher utan vinst. Och man möter ett motiverat Plymouth som fortfarande har en liten pluttig chans att nå playoff. Men då måste man vinna stort samtidigt som Charlton torskar borta mot Rochdale. Tre poäng och sex mål att ta ikapp så visst blir det förbannat svårt. Dessutom imponerar inte Plymouth på resande fot just nu och dras med skador.

 

10. Portsmouth – Peterborough 1(x2)
• Peterborough har gjort mål i nio raka bortamatcher i ligan – men bara vunnit en av dessa. Defensiven håller inte yppersta världsklass alltså. 🙂 Ställs mot Pompey som släppt in mål i tio av de elva senaste hemmamatcherna. Målrikt månne?

 

Vad fan säger du – följer du inte Sparka & Spring på Facebook?! Klicka här.

 

 

11. Rochdale – Charlton (1) 2
• Riktigt bra avslutning på säsongen av Charlton som tagit laget till en playoff-plats. Tar man poäng mot Rochdale är saken klar. Men delad pott är inget som Rochdale är intresserat av (ironiskt eftersom man kryssat i åtta av de elva senaste hemmamatcherna). Laget ligger på nedflyttningsplats och MÅSTE vinna för att ha chans på överlevnad. Hemmalaget får tillbaka bäste målskytten Ian Henderson efter en fyra matcher lång avstängning.

 

12. Scunthorpe – Bradford 1
• Scunthorpe går in med fin form in i playoff-spelet. Man har fyra raka segrar och sju raka utan förlust. Även fast playoff-platsen är säkrad så vill man förstås hålla uppe det fina spelet i sista matchen mot Bradford som inte har mycket att spela för, och som bara tagit två ynka pinnar på de nio senaste bortamatcherna.

 

13. Östersund – Norrköping 1(x) M
• Kanske kan ÖFK vara på gång igen nu efter 4-0-krossen borta mot BP. Möter ett Norrköping som kommer från en chocktorsk hemma mot Trelleborg. Gästerna dras med anfallsproblem då Jordan Larsson är avstängd och Moberg Karlsson dras med skada. Fördel ÖFK.

 

Här har du veckans stryktipskupong!

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.