Stryktipset, vecka 18, 4 maj 2024 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 18, 4 maj 2024

Högintressant kupong med många viktiga matcher – här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Wolverhampton 1
• Det är ganska enkelt – vinner City de fyra kvarvarande matcherna så är man mästare. Och visst har man goda chanser att fixa det.

 

2. Brentford – Fulham 1(x)
• Ingen vidare avslutning som bara har en seger på de sex senaste. Men något skitgäng är man definitivt inte och Brenford får se upp. Hemmafördelen väger ganska tungt här ändå och jag streckar från vänster.

 

3. Burnley – Newcastle (1x)2
• Som Burnley krigar på! Bara en torsk på de åtta senaste och i förra omgången fixade man 1-1 på Old Trafford. Två poäng upp till Nottingham på säker mark. Newcastle är inte alls lika stabilt på resande fot som hemma och visst kan Burnley ta ytterligare poäng i jakten på säker mark.

 

4. Sheffield U – Nottingham (x)2
• Inget snack om att det är gästerna som är mest motiverade när Sheffield är klart för Championship medan Nottingham balanserar på nedflyttningsstrecket. Men bara en seger på de elva senaste matcherna för Forest och vetefan om man kan lita på dem här…

 

5. Oxford – Peterborough 1 (2)
• Playoffsemi och jag räknar med en underhållande och chansrik match – det brukar det bli när offensiva Peterborough är på planen.

 

6. Sirius – Häcken (1x)2
• Efter två inledande segrar har Sirius bara en pinne på de fyra senaste matcherna. Men även fast Häcken tagit fler poäng så känns det inte superstabilt och man kan på en mina på Studenternas.

 

7. Monza – Lazio 2
• Inget snack om att Lazio är både bättre och mer motiverat än Monza, men hemmafördelen brukar väga tungt i Italien. Det känns inte hundra att lämna tvåan ensam,  men just nu får det bli så.

 

8. Girona – Barcelona 1 (2)
• Sexpoängsmatch mellan trean Girona och tvåan Barcelona – bara två poäng skiljer lagen åt. Barcelona har sett skakigt ut på sistone och jag litar inte på att gästerna vinner. Öppet. Många mål?

 

9.  Mallorca – Atletico Madrid (1x)2
• Mallorca är som vanligt starkt hemma på ön och här räds man inget motstånd. Rent historiskt så vantrivs Atletico här då man bara har vunnit av de tolv senaste gångerna man gästat.

 

10. Metz – Rennes 1(x2)
• Rennes har tio raka matcher borta mot Metz utan förlust, men jag är inte helt säker denna gång. Metz blir sällan utspelat hemma och är nu högmotiverat i jakt på poäng i bottenstriden.

 

11. Brest – Nantes 1
• Moralstärkande för Brest senast när man gjort 5-4(!)-målet i 95:e minuten borta mot Rennes. Nu ligger man på en sensationell tredjeplats och har bara förlorat två hemmamatcher på hela säsongen.

 

12. Köln – Freiburg (1) 2 M
• Två lag som slåss i varsin del av tabellen. Köln måste gå för seger för att ha någon chans på överlevnad medan Freiburg försöker ta sig ut i Europa. Avstängningar stör i bortalaget som ändå ska vara favorit till segern.

 

13. Brann – Rosenborg 1
• Brann är det bättre gänget och i detta prestigemöte med Rosenborg så kommer man att gå igång på alla cylindrar. Just nu lämnar jag ettan ensam, men drar prollen iväg för mycket så kan det vara värt att gardera.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.