Stryktipset, vecka 18, 3 maj 2014 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 18, 3 maj 2014

Nio millar i jackpot dagen till ära och då blir det ett lite större system från min sida. R-0-7-16 + 2 hel och 1 halv. 288 kr. Många intressanta procent att syna idag när säsongen börjar dra ihop sig! Lycka till! /BB

1. Everton – Manchester C (x)2
• Lagkapten Jagielka tillbaka i Everton efter tio veckors skadefrånvaro. Barry får inte spela då han är utlånad från just City. Gästerna är högmotiverat då man med en match mindre spelad än serieledande Liverpool bara har tre pinnar upp och dessutom bättre målskillnad. Men att slå Everton på Goodison Park är inte det lättaste, speciellt inte när hemmalaget har fortsatt (dock liten) chans på ett CL-plats. Räcker x2?

2. Aston Villa – Hull 1(x2) M
• Otroligt viktig match för bottenstriden. Villa har en futtig poäng inspelad på de sex senaste matcherna och att man är streckad till 56% är för mig obegripligt. Hull fortsätter att vara underskattat och under 20% på tvåan just nu är bara konstigt. Skadorna som vanligt många hos hemmalaget.

3. Manchester U – Sunderland 1(x)
• Ok, Giggs fick en drömstart som huvudansvarig tränare mot Norwich senast, men jag tror att lyckan kan vara kortvarig. Sunderland har visat stort hjärta på slutet med seger borta mot Chelsea och kryss borta mot City bland annat. Ca 75% på ettan funkar inte för mig. Inte alls.

När du skaffar konto på Betsson just nu så dubblas din första insättning upp till 1000 kr. Trist att jag redan har ett konto då! ;) Skaffa ett konto här och spana in dagens odds.

4. Newcastle – Cardiff 1 (2)
• Sex raka ligatorsk för Newcastle och bara ett enda mål framåt på dessa matcher. Sjukt då att man ändå ligger på en hedrande niondeplats. Och sjukt då att spelarna ÄNDÅ väljer att hålla Newcastle som jättefavorit till 53% mot tabelljumbon Cardiff som har precis ALLT att spela för och är inte nöjda med mindre än tre pinnar. Självklart vill Newcastle visa hemmapubliken att man  inte är så kass som de senaste resultaten visar på och man är bättre än Cardiff när allt klaffar, men jag tycker det är mer öppet än vad procenten pekar på.

5. Stoke – Fulham 1 (2)
• Stokes lagkapten Ryan Shawcross har spelat varenda minut den här säsongen. Men nu är han avstängd och tvingas stå över. Stoke har inte mycket att spela för medan Fula Skinkan har massor att spela för och måste gå för tre pinnar. Känns som om det kan hända konstiga saker här. Stoke är för hårt streckat hursomhelst.

6. Swansea – Southampton 1
• Här tror jag på Swansea. Michu och Rangel är visserligen borta, men Flores är tillbaka i backlinjen. Southampton har mängder av skador och nya frågetecken för Lambert och Schneiderlin. Swansea har fin form och gör här sin sista hemmamatch för säsongen – vill avsluta snyggt och Bony är i ruggig målform.

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Crewe – Preston (1x)2 M

• Preston är redan klart för playoff men vill sluta trea för att få bäst förutsättningar i kvalspelet. Mer på spel för Crewe som kämpar för att undvika nedflyttning. Deras bästa målgörare, Chuks Aneke (inlånad från Arsenal – 16 mål) har varit avstängd i tre matcher men är nu tillbaka i sista hemmamatchen för säsongen.

8. MK Dons – Leyton Orient (x)2
• Leyton Orient har toppat League One under stora delar av säsongen men får nu nöja sig med en kvalplats. Dons har inte mer än äran att spela för just nu. Knepig match och man vet inte riktigt hur lagen kommer att agera.

9. Oldham – Notts County 1(x)
• Stark avslutning av Oldham som har nio raka matcher utan förlust. Notts C ligger pyrt till men kommer att definitivt säkra kontraktet om man grejar en pinne här. 1x räcker långt.

10. Peterborough – Port Vale 1(x) M
• Peterborough kommer att sluta sexa i League och kvalar mot trean. Tränare Ferguson har sagt att han kommer att rotera här för att ge andra chansen att visa framfötterna inför kvalspelet. Port Vale har inte mer än äran att spela för och dras dessutom med en hel del skadebekymmer. 72% på ettan är alldeles för högt! Helst helgardering med tanke på omständigheterna, men jag nöjer mig med 1x just nu.

11. Swindon – Rotherham (x)2
• Tre avstängningar för Swindon som tjurade ihop totalt borta mot Notts County senast när man förlorade och därmed definitivt missar en kvalplats till Championship. Bästa målskytten Ranger har fått kicken, lagets kanske bästa spelare – inlånade Alex Pritchard – får inte spela då han är utlånad som ungdomsspelare, men fyller 21 på lördag och då inte räknas som ungdomsspelare. Rotherham har varit klart för kval under ganska lång tid och man har roterat friskt i truppen på slutet. Säkerligen även nu. Har luften gått ur Swindon?

12. BP – Norrköping 1
• BP utan seger, men jag var på plats och såg BP-ÖSK senast och det var kraftig hemmadominans med många fina lägen. Får man ordning på effektiviteten så kommer trepoängarna snart, kanske redan nu. Albornoz i truppen för första gången den här säsongen och viktigt att få tillbaka honom i matchform. Peking har gjort det bra när man varit underdogs den här säsongen, men frågan är hur man beter sig nu. Jag är sugen på att dra en rövare och spika BP till ca 25%, för jag gillade verkligen det jag såg på Grimsta senast! (dessutom var mazarinen i presstugan jävligt god).

Expekt erbjuder ett riskfritt spel för 1000 kronor just nu. Alltså pengarna tillbaka om det skiter sig. Den dealen har du här.

13. Mjällby – Halmstad 1
• Mm, sexig match. Inte. Sådana matcher måste Mjällby vinna om man ska klara sig kvar den här säsongen. HBK imponerar inte på resande fot och kommer att få det fortsatt svårt här. Båda lagen ligger risigt till men har också mött ganska så bra motstånd i inledningen av säsongen.

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Följ Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.