Stryktipset, vecka 17, 29 april 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 17, 29 april 2017

En jäkla massa miljoner i jackpot den här veckan och en mycket intressant kupong att ge sig i kast med! Bara två omgångar kvar i Championship men fortfarande massor att spela för i både toppen och botten. Var hamnar dina garderingar? R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Southampton – Hull 1(x) M
• Procenten har ju ballat ur lite här. Hull har allt att spela för medan Southampton får sikta in sig på topp åtta. Nu säger jag inte att Hull är bra på bortaplan, tvärtom, men motivationen borde väl kunna få bukt med bortaspöket? …eller?

 

2. Stoke – West Ham 1(x)
• Noble och Byram tillbaka för West Ham som absolut har möjlighet att störa ett formlöst Stoke. Dock verkar skadelistan fortfarande vara lång hos gästerna och kanske räcker det med 1x? Spela på matchen här.

 

3. Sunderland – Bournemouth (1) 2
• Inget annat än ett mirakel kan rädda Sunderland kvar i Premier League. Tolv poäng upp till säker mark och det ser onekligen mörkt ut. Lite skadebekymmer på mittfältet för Bournemouth som ändå får ses som favorit.

 

Live-spel brukar jag leta på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

4. WBA – Leicester 1(x2)
• Tre raka torsk för WBA som ändå gör en mycket fin säsong. Även Leicester går knackigt i ligan och kontraktet är inte tryggat riktigt än – men en seger här skulle ju kunna ändra på det.

 

5. Birmingham – Huddersfield 1(x2)
• Tungt bakslag för Birmingham som har lagkaptenen Paul Robinson avstängd resten av säsongen. Man är i ett otroligt jobbigt läge med bara två poäng ned till nedflyttning. Harry Redknapp har tagit över tränarrollen och nu är det bara poäng som gäller. Huddersfield är klart för kval men går inte att räkna borta för det.

 

6. Blackburn – Aston Villa 1
• Klassiska Blackburn Rovers ligger precis under strecket och har förstås ALLT att spela för. Villa har riktigt hög högstanivå och ger man 100 procent så kan det sluta med bortaseger. Men motivationen borde vara avgörande och jag räknar med hemmapoäng.

 

7. Derby – Wolverhampton 1
• Död match om man ser till tabelläget och hemmafördelen väger tungt, framförallt när Derby är svårslaget hemma på iPro Stadium (bara fyra förluster där). Jag testar ettan, men en kryssgardering kan ju alltid följa med om man vill och har råd.

 

 

8. Fulham – Brentford 1
• Fula Skinkan öser på för tillfället och imponerar stort – OM man väl tar sig till playoff så blir man livsfarligt. Och till playoff går man om man vinner mot Brentford – annars kan det bli en nervkittlande drabbning mot Sheffield i sista omgången. Gästerna är inte dåliga men får svårt att stå emot. Ö2,5 mål? Gör som jag och lira på det här.

 

9. Ipswich – Sheffield W (1x)2
• Läs inte in för mycket i Ipswichs 0-1-förlust mot jumbon Rotherham senast – nio spelare hade bytts ut till den matchen och nu väntas ordinarie elvan matchas igen. Men hursomhelst blir det inte lätt mot femteplacerade Sheffield som vid seger säkrar en playoffplats. Men även en poäng kan räcka långt…

 

Betsson utsåg ju Sparka & Spring till Sveriges bästa bettingblogg en gång i tiden – så naturligtvis borde du skaffa ett konto där.

 

10. Leeds – Norwich 1 (2)
• Slamp-Leeds såg länge ut att knipa en topp sex-placering, men nu ser det riktigt svettigt ut för laget som har tre poäng (och bra mycket sämre målskillnad) upp till Fula Skinkan på sjätteplatsen. Norwich missar definitivt playoff, men verkar inte spara på krutet för det (slog Brighton senast). Många mål att vänta? Spela på målspel här.

 

11. QPR – Nottingham 1(x2)
• Inget av lagen har faktiskt säkrat kontraktet helt än, även fast det ser ljusare ut för QPR som har fem poäng ned till strecket, jämfört med Forests tre. Det känns öppet, men krysset borde vara med på samtliga kuponger.

 

12. Reading – Wigan 1 (2)
• Det krävs ett mirakel för att Wigan ska klara sig kvar. Mirakel = vinn de två återstående matcherna samtidigt som Blackburn och Birmingham förlorar sina två. Omöjligt? Troligtvis. Men en kul skrälltvåa kanske kan vara på sin plats.

 

13. Hammarby – AFC Eskilstuna 1
• Vanligtvis skulle jag inte spika Bajen till så hög procent. Men AFC har målfarlige Turay avstängd och detsamma gäller försvararen Öhman. Dessutom har det inte varit någon succé i allsvenskan hittills och man borde få det svettigt mot Hammarby som har Johan Persson och Kennedy Bakircioglu tillbaka i truppen.

 

B E R M U D A B E N N Y
sparkaochspring@hotmail.se

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.