Stryktipset, vecka 17, 28 april 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 17, 28 april 2018

Många härliga ångestmatcher att brottas med den här veckan! Vilka håller sig kvar? Vilka går upp? Vilka åker ur? Mycket på spel och det gäller att hålla ordning på nerverna. Mina är all over the place, men här kommer ivarjefall veckans stryktipsförslag. 🙂 R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Swansea – Chelsea (x)2
• 0 3 2 på de fem senaste matcherna för Swansea som ligger och balanserar på nedflyttningsstrecket. Man är dock inte alls ofarligt och de två förlusterna har varit borta mot United och City. Hemma är man starkt och har viss chans mot Chelsea som slåss för en CL-plats.

 

2. Burnley – Brighton 1
• Burnley jagar sjätteplatsen som innehavs av Arsenal. Man möter just Gunners i nästa omgång och det kan bli riktigt spännande om man vinner idag. Vilket man borde mot Brighton som har fem raka utan vinst och endast en seger på de 12 senaste bortamatcherna. Lite kryssvarning ändå.

 

3. Crystal Palace – Leicester 1(x2)
• Palace har krigat på bra i vår och har klättrat upp över strecket. Men det är långt ifrån lugnt och man måste ge allt mot Leicester som gjort mål i 12 av de 13 senaste bortamatcherna. Många mål?

 

 

Kolla in bombutbudet!

 

 

4. Huddersfield – Everton 1(x2)
• Viktig seger för Huddersfield senast när man vann med 1-0 mot Watford efter mål på övertid. Everton brukar sällan briljera på bortaplan men har bara en torsk (Man C) på de sex senaste matcherna.

 

5. Newcastle – WBA 1 (2) M
• Vilken succésäsong för Newcastle som ligger på en fin tiondeplats. Åtta raka tävlingsmatcher hemma utan förlust. WBA är definitivt klart för Championship om man inte vinner den här matchen. Viss chans ändå med tanke hur man spelat på sistone.

 

6. Southampton – Bournemouth 1(x)
• Åtta raka ligamatcher utan vinst för Southampton och bara en seger på de 21 senaste ligamatcherna. Inte undra på att man ligger under strecket. Helt kört är det dock inte riktigt än, men då måste man vinna derbyt mot Bournemouth. Gästerna har bara vunnit en av de elva senaste bortamatcherna i ligan så visst finns chansen för Saints.

 

Jag skriver ju spelförslag VARJE DAG – de kan du läsa här.

 

 

7. Aston Villa – Derby 1
• Oj vad viktigt detta är – Villa slåss för att nå en direktplats till Premier League medan Derby försöker knipa en play off-plats. Fördel Villa som är vrålstarka hemma samtidigt som Derby bara vunnit en av de åtta senaste bortamatcherna.

 

8. Middlesbrough – Millwall 1
• Ungefär lika viktigt match som match 7. Boro på play off just nu men jagas av bl a Millwall som har nio raka bortamatcher i ligan utan förlust (dock har INGEN av dessa nio matcher varit mot något topplag). Boro starkt hemma och procenten på ettan känns ok just nu.

 

Får du ihop de åtta första matcherna? Härligt – lämna in Topptipset här!

 

 

9. Barnsley – Brentford 2
• Måstematch (som vanligt) för bottengänget Barnsley som ligger precis under nedflyttningsstrecket. Men visst får man svårt mot ett högmotiverat Brentford som har tre poäng upp till en play off-plats.

 

10. Burton – Bolton 1(x2)
• Liket lever! Två raka segrar för Burton och helt plötsligt är man med i racet igen. Vinner man mot Bolton så kan man klättra upp över strecket för första gången på väldigt länge. Och visst ska man ha bra chans mot Bolton som bara har en pinne på de sex senaste matcherna.

 

11. Hull – Cardiff (x)2
• Viktig match för Cardiff som har PL-platsen i egna händer. Två vinster och man är klart för Premier League. Men bara en seger på de fyra senaste bortamatcherna så helt lätt blir det inte. Hull har inget att spela för rent poängmässigt men verkar ändå agera inspirerat just nu och kan ge Cardiff en match. Hemma är Hull svårslaget vanligtvis.

 

12. Sheffield U – Preston 1 (2)
• Båda lagen har en teoretisk chans på kval, men i praktiken ser det svettigt ut. Seger är hursomhelst det som gäller för både United och Preston. Hemmalaget får tillbaka målkungen Leon Clarke efter skada och eventuellt startar han.

 

13. IFK Göteborg – Häcken 1(x2)
• Derby mellan två gäng som inte levererat ordentligt än och det känns ganska öppet. Förstemålisen Pontus Dahlberg kan missa för Blåvitt pga sjukdom. Dagsformen kan avgöra detta och jag helgarderar.

 

Här har du veckans stryktipskupong!

B E R M U D A B E N N Y

 

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.