Stryktipset, vecka 17, 27 april 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 17, 27 april 2019

Underbart fläskig jackpott på veckans stryktips, men också en riktigt svettig kupong med en hel del skrällchanser. Här kommer mitt spelförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Brighton – Newcastle (1x)2
• Sju raka matcher utan mål framåt för Brighton som bara har tre poäng ned till Cardiff under strecket. Visst kan det bli problem igen mot Newcastle som har vind i seglen efter två raka segrar. Ovisst, men någon gång måste ju målen trilla in för Brighton!? Eller…?

 

2. Crystal P – Everton (x)2
• Även denna drabbning känns oviss. Två lag som blandar och ger men som båda har väldigt fin högstanivå. Var sin skalp i bagaget från förra omgången när Palace bortaslog Arsenal och Everton krossade United med 4-0. Palace har dock inte slagit Everton på de åtta senaste försöken och hemmaformen är inte fantastisk. Jag filar bort ettan.

 

3. Fulham – Cardiff 1 (2)
• Viktig match, ivarjefall för Cardiff som slåss för sin överlevnad medan Fula Skinkan redan är klart för spel i Championship nästa säsong. Men trots det har Fulham spelat inspirerat på sistone med två raka segrar. Full fart framåt för hemmalaget medan Cardiff får chans att kontra?

 

Gör som över 3500 andra spelare – följ Sparka & Spring på Facebook

 

4. Southampton – Bournemouth 1 (2)
• Vinner Southampton här så är kontraktet i praktiken säkrat, och visst borde man ha bra chans mot ett märkligt agerande Bournemouth. Men över 70 % på Southampton? I helvete heller!

 

5. Watford – Wolverhampton 1(x2)
• Wolves vill säkert ha revansch på Watford efter förlusten i FA-cupsemin. Men Watfords hemmafacit är fint medan Wolverhampton brukar ha det kämpigt på resande fot. Delade pott skulle inte förvåna mig. Helst alla tecken!

 

6. Birmingham – Wigan 1(x2)
• Två lag som redan säkrat kontraktet och som spelar riktigt avslappnat och bra just nu. Wigan har bortaslagit Leeds och följt upp med vinst hemma mot Preston, så lite svårt att räkna bort laget helt här.

 

7. Bristol C – Derby 1
• En av de mest spännande matcherna på kupongen! Derby ligger på sjätteplats och sista kvalplats just nu, medan Bristol ligger bara en poäng efter så det är upplagt för drama. Derby trivs inte på bortaplan och det är aldrig lätt att vara den som jagas. Jag streckar från vänster.

 

8. Middlesbrough – Reading 1(x)
• Tyvärr för playoff-platsjagande Boro så har Reading fortfarande något att spela för. Gästerna kan teoretiskt sett fortfarande åka ur, även fast det ska mycket till. Prollen på ettan går jag inte alls igång på med tanke på hur instabilt man är. Reading säkrar kontraktet med en pinne.

Jag älskar topptipset! Kupongen hittar du här.

 

9. Norwich – Blackburn 1(x) M
• Kan Norwich behålla fokuset? Man leder Championship, men svajat lite på slutet. Men faktum är: Tar man poäng här så är man klart för Premier League nästa säsong. Kan bli nervdaller och jag tänker inte spika ettan till ca 80 %.

 

10. Preston – Sheffield W 2
• Preston är under isen och verkar vara redo för säsongsuppehåll. Sheffield W går bra och plockat poäng mot många topplag på slutet. Och man har faktiskt en liten liten chans att nå topp sex, men då är det till att börja med vinst som gäller här.

 

11. QPR – Nottingham 1(x2)
• Inget supersexigt möte direkt mellan två halvrisiga gäng som redan säkrat kontraktet. Nottingham har inte vunnit en bortamatch sedan i slutet av november förra året. Kanske kommer läget att bryta sviten nu när man möter laget som förlorat näst flest hemmamatcher av alla, efter Bolton. Öppet och osexigt. Ingen får titta!

 

Jag skriver ju faktiskt speltips VARJE DAG. Fyra raka har suttit! Senaste kan du läsa här.

 

12. Swansea – Hull 1
• Efter tre raka torsk har inte Hull någon chans på playoff längre. Swansea är riktigt formstarkt och har fortfarande liten chans att nå topp sex. Hemmafördelen ska väga tungt här och om motivation väger in så är det kraftig fördel för Swansea.

 

13. Sirius – Elfsborg 2
• Fördel Elfsborg som trampade igång ordentligt senast mot ÖSK och borde ha bra chans på Studenternas konstgräs mot ett tungt skadedrabbat Sirius. Jag testar tvåan på en svettig kupong!

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.