Stryktipset, vecka 17, 1 maj 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 17, 1 maj 2021

Jackpottbonanzan fortsätter på Stryktipset! Här kommer mitt stryktipsfösrlag. R-4-4-144(12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Brighton – Leeds 1(x)
• Slamp-Leeds har inte kryssat borta på hela säsongen (8 0 8) – då får vi se hur det går mot Brighton som kryssar mest av alla lag på hemmaplan. Brighton slåss för överlevnad medan gästerna faktiskt bara har sex poäng upp till Tottenham på sjunde plats.

 

2. Chelsea – Fulham 1
• Tufft schema för Chelsea som dock ska vara befogad favorit mot Fulham. Gästerna brukar dock göra det bra på resande fot (bara en torsk på de tio senaste bortamatcherna). Har man råd så behöver inte en gardering vara fel.

 

3. Everton – Aston Villa 1(x)
• Villa har inte tagit många skalper på bortaplan på senare tid och man borde få svårt att vinna även det här mötet. Dock streckas Everton hårt och med tanke på den usla hemmaformen så ska garderingarna med.

 

4. Brentford – Watford 1(x2)
• Trean mot tvåan, men Watford är redan klart för uppflyttning medan Brentford ska försöka hålla uppe spelet innan playoff-matcherna drar igång. Nja, det känns ovisst det här – Watford måste gå för seger för att ha chansen på seriesegern.

 

5. Luton – Middlesbrough 1(x2)
• Död match i mitten av tabellen, men mellan två lag som trots allt visar fin form. Boro bättre i grunden, men Luton är svårspelat hemma och kommer att få sina chanser. Helst alla tecken.

 

6. Preston – Barnsley 2
• Barnsley klara för kval efter en fantastisk vårsäsong. Nu ska man försöka få med sig den fina formen in i kvalspelet där Brentford, Bournemouth och Swansea väntar. Preston har fin form, men agerar ojämnt. Jag testar tvåan.

 

7.  Stoke – QPR 1 (2)
• Skadelistan är lång hos Stoke och det märks även i poängskörden – bara två pinnar på de fem senaste matcherna. QPR bjuder alltid upp och varvar skalper med snöpliga förluster.

 

8. Huddersfield – Coventry (x)2 M
• Huddersfield kan teoretiskt sett fortfarande åka ur men det ska jävligt mycket till. Eller det kräver helt enkelt att Rotherham ska vinna tre av tre på slutet medan Huddersfield tar noll poäng på sina två återstående matcher. Hemmalaget streckas hårt av tipparna (ca 50%). Det lockar inte mig alls – det finns absolut potential hos gästerna som dessutom visat upp fin form på slutet.

 

9. Swansea – Derby 1(x2)
• Ok, här har det ju ballat ur totalt. Över 60% på ettan när Swansea redan är klart för kvalspel medan Derby slåss för sitt liv i botten. Spelbolagen värderar denna match som helt jämn. Katastrofform hos Derby men överlevnadsinstinkten kan väga tungt nu mot ett ganska svajigt hemmalag.

 

10. Millwall – Bristol C 1
• Bara en seger på de elva senaste matcherna för Bristol som nog gärna vill att säsongen ska vara över. Millwall kryssar mest av alla lag i serien och hemma på The Den har man inte briljerat den här säsongen. Dock bra chans till tre pinnar nu när ett av seriens formsvagaste lag gästar.

 

11. Rotherham – Blackburn 1
• Fem raka uddamålsförluster för Rotherham som dock har varit förtjänt av poäng i flera av dessa torskar. Tillsammans med Derby är man kanske det mest motiverade laget på kupongen. Man har fyra poäng upp till säker mark – dock med en match mindre spelad än bottenkonkurrenterna. Bara vinst som gäller nu!

 

12. Birmingham – Cardiff 1(x)
• Lee Bowyer fick verkligen fart på Birmingham och nu har man sex raka utan förlust. Även Cardiff fick en positiv injektion när Mick McCarthy tog över, men det räckte inte hela vägen till en kvalplats. Jag kryssar från vänster.

 

13. Hammarby – Häcken 1(x2)
• Bajen streckas för hårt! Två torskar och så hemmaseger mot Mjällby men där gästerna skapade en hel del. Ett retat Häcken med extremt hög potential. Ett offensivt spelande Hammarby kan eventuellt passa gästerna bra.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.