Stryktipset, vecka 16, 24 april 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 16, 24 april 2021

Jackpott igen på stryket och en intressant kupong med en del skrällchanser! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. West Ham – Chelsea (x)2
• Femman mot fyran (på samma poäng) och viktiga pinnar på spel om en Champions League-plats. West Ham har överraskat stort och räds inget motstånd. Kanonform för Chelsea på resande fot – 7 2 0 på de nio senaste bortamatcherna.

 

2. Sheffield U – Brighton 2
• Sheffield har inget att spela för medan Brighton fortfarande måste kämpa för överlevnad (sju poäng ned till under strecket). Sex raka förluster för United och visst borde gästerna kunna åka hem med tre viktiga pinnar?

 

3. Blackburn – Huddersfield 1(x2)
• Rovers har säkrat kontraktet och nu är det bara att avsluta så bra som möjligt. Huddersfield däremot måste fortsätta gasa – seger här och kontraktet kan vara fixat. Procenten är hög på ettan här, dels på grund av bristande motivation men pga att Blackburn bara vunnit en av de åtta senaste hemmamatcherna.

 

4. Coventry – Preston 1 (2)
• Två lag som ligger i mitten av tabellen men som inte har säkrat kontratet riktigt än. Fin form hos Coventry som har tre raka segrar. Preston har en hög högstanivå, men blandar bländande insatser med totala genomklappningar. Preston kryssar minst borta av samtliga lag 1 2 känns helt ok. Coventry streckas för hårt.

 

5. Derby – Birmingham (x)2
• Jobbigt läge för Derby som har fyra raka torsk och bara en seger på de tolv senaste matcherna. Nu möter man dessutom ett formstarkt Birmingham som har fem raka utan förlust. Lär bli målsnålt och jävligt! Jag tror på bortapoäng.

 

6. Nottingham – Stoke 1(x2)
• Två skakiga lag som långt ifrån imponerat den här säsongen. Potentialen finns där men stabiliteten finns inte. Bara en vinst på de 13 senaste bortamatcherna för Stoke. Forest borde ha goda chanser till poäng. Men helst alla tecken!

 

7. Watford – Millwall 1
• Watford behöver bara tre poäng till för att spika en plats i Premier League. Visst borde man ha goda chanser till seger mot Millwall som haft det jobbigt på slutet. Watford har sju raka hemmasegrar och mycket ska till för att man inte ska ta en åttonde!

 

8. Middlesbrough – Sheffield W 2
• Enormt viktigt match för nästjumbon Sheffield som slåss för överlevnad. Borta har man haft det otroligt jobbigt, men motivationen är skyhög till skillnad från hos hemmalaget. Det är bara seger som gäller nu för Sheffield!

 

9. Barnsley – Rotherham 1(x2)
• Oj vilken viktig match för båda lagen. Barnsley försöker hålla undan i kampen om en kvalplats (ligger sexa) medan Rotherham försöka kravla sig över strecket i botten (fyra poäng upp till säker mark, men TVÅ matcher mindre spelade än Derby däröver). Ettan streckas svinhårt, men jag är ändå inte helt säker på den.

 

10. Cardiff – Wycombe 1 (2) M
• Tabelljumbon Wycombe har inte gett upp än! Glädjen var enorm när man avgjorde mot Bristol C på övertid senast. Visst blir det svintufft att greja kontraktet, men visst ger man det en chans – isåfall är det bara seger som gäller här mot Cardiff som bara har en seger på de nio senaste.

 

11. QPR – Norwich (1) 2
• Norwich är klart för Premier League nästa säsong, men man har nu två raka förluster sedan avancemanget var klart. QPR har inget att spela för egentligen, men formen är riktigt bra och jag tror inte att man räds motståndet. QPR har bland annat hemmaslaget topplagen Brentford och Bournemouth den här säsongen.

 

12. Charlton – Peterborough (1x)2
• Hua vilken rysare det här kan bli mellan sexan Charlton och serietvåan Peterborough! Tio raka matcher utan förlust för Charlton som oftast gör det bättre på resande fot än hemma i London. Öppen historia det här och jag helgarderar helst!

 

13. Lincoln – Hull 2
• Ännu ett toppmöte i League One när tabellfyran Lincoln tar emot serieledande Hull. Tolv raka matcher utan förlust för gästerna som säkrar avancemanget till Championship vid seger här. Lincoln har överraskat ordentligt den här säsongen, men hemma är mediokert – bara två segrar på de nio senaste hemmamatcherna.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.