Stryktipset, vecka 16, 22 april 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 16, 22 april 2023

Då kör vi igen då! 11 miljoner i potten den här veckan. Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Liverpool – Nottingham 1
• Till och med svajiga Liverpool ska väl ändå kunna vinna det här när seriens svagaste bortalag gästar Anfield? Hm jo, jag antar det…

 

2. Leicester – Wolverhampton (x)2
• Plågsamt att följa Leicester just nu och det kan bli problem igen mot Wolves som har hittat form med två raka segrar. Dock brukar man vantrivas borta mot Leicester och jag garderar upp utgångstvåan med ett kryss.

 

3. Brentford – Aston Villa 1(x2)
• Inga vidare resultat för Brentford på senare som har fem raka utan seger. Det har dock inte sett superdåligt ut Mot ett Villa som har fina 7 1 0 på de åtta senaste ligamatcherna.

 

4. Crystal Palace – Everton 1(x)
• Tre raka segrar för Palace sedan Hodgson tog över. Snacka om effekt! Everton ligger pyrt till i tabellen och slåss för sin överlevnad. Utgångsetta, men det kan ändå vara värt en kryssgardering.

 

5. Birmingham – Blackpool 1
• Ruggigt svag form för nästjumbon Blackpool och nu ser det riktigt tufft ut att hålla sig kvar – sex poäng upp till säker mark med tre matcher kvar att spela. Birmingham ligger visserligen i mitten av tabellen men har gjort det bra på senare tid och har bra chans till seger mot desperat motstånd.

 

6. Bristol C – Rotherham 1(x)
• På de elva senaste tävlingsmatcherna hemma så är det faktiskt bara Manchester City som slagit Bristol City (FA-cupen). Visst ska man ha goda chanser till poäng igen när Rotherham, som har tolv raka bortamatcher utan seger, gästar.

 

7. Cardiff – Stoke 1
• Högst motivation är det definitivt Cardiff som har här. Bara två poäng ned till nedflyttning och alltså massor på spel. Stoke ligger tryggare i mitten, men har inte slagit av på takten så Cardiff får passa sig.

 

8. Coventry – Reading 1(x) M
• Två ruggigt motiverade lag – Coventry slåss för en kvalplats medan Reading försöker undvika nedflyttning. Cirka 75% på ettan är alldeles för högt för mig och gardering ska med.

 

9. Hull – Watford 1
• Chocktorsk för Watford hemma mot Cardiff senast och nu är det i stort sett omöjligt att nå playoff. Hull är inte lätta att möta på bortaplan där man tagit flera skalper på sistone. Jag tror Watford får svårt att repa sig efter förlusten senast.

 

10. Norwich – Swansea 1(x2)
• Bara en seger på de åtta senaste för Norwich som kommer längre och längre från en kvalplats. Swansea å andra sidan har sprattlat till på slutet – 5 1 0 på de sex senaste. Helst alla tecken!

 

11. Preston – Blackburn 1(x2)
• Sexpoängsmatch mellan Preston (11) och Blackburn (6). Det skiljer dock bara två poäng mellan lagen så räkna med fullt fokus från båda lägren. Visst ska Preston vara liten favorit här, men jag tycker att ettan streckas alldeles för hårt och jag vill gärna få med hela fadderuttan!

 

12. Wigan – Millwall 1(x2)
• Femteplacerade Millwall är jagat byte i Championship och det märks på nerverna – bara en seger på de sex senaste matcherna. Jumbon Wigan vann senast borta mot Stoke och matematiskt lever det fortfarande.

 

13. Degerfors – Elfsborg (1) 2
• Jag förstår inte riktigt det stora favoritskapet på Elfsborg här. Visst, man vann det här mötet med 6-0 förra säsongen men det var i ett helt annat skede och i början av serien så tror jag att Degerfors blir en svårare nöt att knäcka.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.