Stryktipset, vecka 16, 22 april 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 16, 22 april 2017

Ölen är öppnad, kupongen är genomgången och i huvudet är jag redan mångmiljonär! Precis som varje fredagkväll alltså. 🙂 Massa miljoner i jackpot så det är dags att gå på skrällhjakt – vilka stora favoriter garderar du? R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Chelsea – Tottenham 1(x2)
• Semifinal i FA-cupen mellan ettan och tvåan i Premier League. Smaskigt! Spelas alltså på Wembley. Mycket prestige förstås och inget av lagen skulle väl tacka nej till en FA-cupfinal direkt. Helt öppet och säkerligen underhållande! Spela på matchen här.

 

2. Bournemouth – Middlesbrough 1 (2)
• Det ser riktigt mörkt ut för Boro med sex matcher kvar. Man har visserligen “bara” sex poäng upp till säker mark, men det kvarstående schemat är stentufft. Efter Bournemouth har man ytterligare en måstematch mot Sunderland, men sen kommer City, Chelsea, Southampton och Liverpool. Även Bournemouth ligger pyrt till tabellen, Wilshere är skadad och procenten på ettan lockar inte mig. Boro måste gå för trean och kan kanske lyckas!

 

3. Hull – Watford 1
• Hulls fantastiska hemmaspel har gjort att man hållit sig över strecket. Men det är bara två poäng ned till Swansea på nedflyttningsplats så det gäller att fortsätta det fina spelet hemma på KCOM Stadium. Watford har gjort en mycket bra säsong, men bortaspelet har varit sådär. Bra chans för Hull att ta tre mycket viktiga pinnar.

 

4. Swansea – Stoke 1(x)
• Två lag som inte imponerar just nu, men där Stoke redan skrapat ihop tillräckligt med poäng för att slippa oroa sig för nedflyttning. Swansea är som sagt under strecket och har massor att spela för. Räcker 1x?

 

Om du inte har konto på Betsson så är det något jag kan tipsa om! Kolla in det här.

 

5. West Ham – Everton 2
• Jag får ingen känsla för West Ham här. Skadelistan är lång, formen är dålig och det känns mest som om man vill att säsongen ska vara över. Everton är dock desto hetare och slåss om en plats ut i Europa. Byram och Noble avstängda för Skinkorna. Lukaku avgör? Lira på det här.

 

6. Brentford – QPR 1
• Bara en torsk på de sex senaste matcherna för Brentford och fem raka förluster för QPR. Visst ska hemmalaget vara favorit och ettan känns trolig. Vibe är het och har gjort fyra mål på de tre senaste hemmamatcherna för Brentford.

 

7. Burton – Leeds 1(x2)
• Ujujuj, nu är det skakigt hos Slamp-Leeds som efter endast en seger på de fem senaste har trillat ned under kvalstrecket, dock på samma poäng med sämre målskillnad än tabellsexan Fulham. Med tre omgångar kvar så har Burton bara fyra poäng ned till nedflyttningsstrecket. Otroligt viktiga poäng på spel här och procenten på singeltvåan är inget för mig – Leeds har vunnit en av de sju senaste bortamatcherna. Helst alla tecken.

 

8. Huddersfield – Fulham 1(x2)
• Fula Skinkans fina spurt har gjort att man klättrat ordentligt i tabellen och ligger nu på sjätte och sista kvalplats. Huddersfield ligger visserligen fyra, men spelet har inte varit fantastiskt på sistone även fast man alltid är bra hemma. Öppet!

 

9. Nottingham – Reading (1) 2
• Bara Norwich och Rotherham har släppt in fler mål på bortaplan än Reading. Men samtidigt möter man ett gäng som bara vunnit en av de åtta senaste matcherna. Forest ligger nu och balanserar på nedflyttningsstrecket – det skulle naturligtvis vara en total katastrof om klassiska Nottingham åkte ur. Många mål att vänta? Spela på målspel här.

 

Live-spel brukar jag leta på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

10. Sheffield W – Derby 1(x) M
• Fyra raka segrar för Sheffield som nu seglat upp till en fin femteplats, medan Derby (som vanligt) tappar på slutet och missar en kvalplats. Ettan är väldigt högt streckad just nu och en kryssgardering tycker jag det kan vara värt.

 

11. Wigan – Cardiff 1
• Nämen om man skulle dra till med en motivationsetta kanske!? Wigan ligger näst sist med fem poäng upp till säker mark. Vinst är det enda som gäller här och ett omotiverat och ganska bortasvagt Cardiff borde inte vara en omöjlighet.

 

12. Wolverhampton – Blackburn 1 (2)
• Innan den livsviktiga vinsten borta mot Forest senast så hade Blackburn åtta raka bortamatcher på resande fot utan seger. Man ligger trea från slutet och det är naturligtvis väldigt viktigt att man får med sig poäng.

 

13. Jönköping – AIK (1x)2
• Jag köper inte prollen på AIK – dels för högt med tanke på hur uddlöst man sett ut inledningsvis, och dels för hög med tanke på hur piggt J-Södra sett ut under de tre första matcherna. Man fick utdelning senast när man körde över KFF på bortaplan. AIK bättre i grunden kanske, men någon spik är definitivt inte för mig.

 

B E R M U D A B E N N Y
sparkaochspring@hotmail.se

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.