Stryktipset, vecka 16, 21 april 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 16, 21 april 2018

På med kaffebryggaren, in med skumpan på kylning och fram med macheten – nu är det dags att ge sig in i stryktipsdjungeln och hugga fram jackpotten som är på 13 feta miljoner. Här kommer mitt spelförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester U – Tottenham (x)2
• Detta är alltså en FA-cupsemifinal. Som spelas på Wembley, i London. Så någon hemmafördel blir det förstås inte för United. Nja, men nje, men njoooo, jo tamefan, jag pillar bort ettan till slut! Spurs trivs hemma i London mot United.

 

2. Watford – Crystal Palace (x)2
• Nån slags magsjuka verkar ha slagit till mot Watford i veckan och Prodl ser ut att missa, men kanske någon mer. Palace får troligtvis tillbaka Schlupp. Fem raka utan vinst för Watford som dock ligger ganska tryggt till. Palace har inte förlorat borta mot Watford på de sex senaste matcherna.

 

3. Birmingham – Sheffield U 1(x2)
• United är svårslaget just nu. En torsk på de åtta senaste – men samtidigt bara vunnit en av de åtta senaste bortamatcherna. Två motiverade lag och otroligt viktiga poäng på spel. Öppet.

 

Kolla in bombutbudet!

 

4. Bolton – Wolverhampton (x)2
• Wolves klart för Premier League. Men det var man redan innan förra omgången och vann ändå över Birmingham med 2-0 (dock spel med en man mer länge). Bara en seger på de nio senaste för Bolton som krigar på i botten. Wolves har fortfarande ligatiteln att spela för – vilken man vinner vid minst oavgjort här.

 

5. Brentford – QPR 1
• QPR sällan bra borta och är omotiverat. Fin form hos Brentford som sällan gör bort sig och som brukar trivas mot just QPR. “Bara” fyra poäng upp till en kvalplats för Brentford så hoppet lever! Men måstevinst mot QPR.

 

6. Bristol C – Hull 1(x)
• Skakig form hos City som dock fortfarande har chans på en kvalplats – men då är det bara segrar som gäller nu. Bristols lagkapten Bailey Wright är fortsatt skadad men anfallaren Jamie Paterson kan vara tillbaka. Helst alla tecken.

 

Jag skriver ju spelförslag VARJE DAG – de kan du läsa här.

 

7. Derby – Middlesbrough (1x)2
• Riktigt skakigt hos Derby under en längre period och nu är man plötsligt under kvalstrecket. Boro har kravlat sig över det samma men övertygar inte heller, framförallt inte på bortaplan. Sexpoängsmatch!

 

8. Ipswich – Aston Villa 2
• Blås av! Lägg ned! Låt oss få åka på semester! Så verkar Ipswich resonera just nu. Formen är riktigt usel och bra chans för Villa att komma närmare en direktplats till Premier League – måste gå för tre pinnar!

 

Får du ihop de åtta första matcherna? Härligt – lämna in Topptipset här!

 

9. Leeds – Barnsley 1(x2)
• Alltså. Slamp-Leeds 2018 har ju inte varit magiskt direkt. På de 19 matcher man lirat i år så har man vunnit två. TVÅ. Hemma är man dock ganska svårslaget så någon spiktvåa blir definitivt inte heller. Barnsley har massor att spela för, men har precis som Leeds febrilt svårt att vinna matcher.

 

10. Preston – Norwich 1(x) M
• Men hallå, nej nej, oddset på ettan har ju ballat ur helt här. Inte fan tänker jag spika Preston till 65-70% – Norwich må ligga meningslöst till i tabellen men spelet ser ändå helt ok ut. Bara två torsk på de tio senaste bortamatcherna för gästerna. Ett lyxkryss kan man väl åtminstone få unna sig här?

 

11. Sheffield W – Reading 1
• Försvaren Daniel Pudil samt anfallarna Atdhe Nuhiu och Lucas Joao är åter tillgängliga efter skador för Sheffield som har säkrat kontraktet. Det har inte Reading som har fem poäng ned till under kvalstrecket. Borta har Reading bara vunnit en av de elva senaste matcherna. Borde få svårt igen.

 

12. Sunderland – Burton 1(x2)
• Ta på dig finskorna, knyt flugan och kamma till kotletten, för nu korkar vi upp och går på ÅNGESTPARTY! Bottenmöte mellan jumbon och nästjumbon och feststämningen är försås på topp. Inte helt kört för något av lagen men det ser nådjävulskt mörkt ut naturligtvis.

 

13. Östersund – Örebro SK 1
• Skakigt i ÖFK efter skandalen som härjar kring föreningen just nu. Men sånt kan ju få laget mer ihopsvetsat också. ÖSK hade en riktigt fin första halvlek mot AIK senast och visade att man har en hel del offensiv kreativitet att bjuda på. Johan Mårtensson avstängd för gästerna, vilket är ett ordentligt avbräck. Kommer ÖFK upp i normal nivå så borde ÖSK få det kämpigt.

 

Här har du veckans stryktipskupong!

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.