Stryktipset, vecka 16, 19 april 2014 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 16, 19 april 2014

Glad Påsk mina små bettingkycklingar – idag gäller det att inte vara chicken och krydda ordentligt med garderingar. Tuppa inte av nu, men det är 9,5 miljoner i jackpot! R-3-3-24 (12) + tre halvgarderingar. 192 spänn. Lycka till! /Hönshjärnan

1. Hull – Arsenal (x)2 M
• Dessa lag kommer att drabba samman i FA-cupfinalen inom en snar framtid, då får Hull klara sig utan anfallarna Long och Jelavic som är cupspärrad. Nu får de dock spela och kommer antagligen att göra det också. Flamini tillbaka efter avstängning i Arsenal medan Özil kan vara åter efter skada. 60% på tvåan är för högt för mig, med tanke på att Gunners är tämligen uselt på bortaplan just nu. Räcker x2?

2. Aston Villa – Southampton 1 (2)
• Villa sitter i skiten efter tunga torskar mot mediokert motstånd – Crystal Palace senast och Fulham innan dess. Många skador som stör hos hemmalaget och det blir ju inte bara att köra över Southampton trots att gästerna borde vara lite mindre motiverat då man ligger stabilt till i serien. En match som kan spåra.

Expekt erbjuder ett riskfritt spel för 1000 kronor just nu. Alltså pengarna tillbaka om det skiter sig. Den dealen har du här.

3. Cardiff – Stoke 1(x)
• Livsviktig och oväntad trepoängare för Cardiff borta mot Southampton senast och nu har man bara tre poäng upp till säker mark. Man åker på torsk efter torsk hemma i Wales, men borde ha bra chans mot Stoke som trivs bäst hemma och som dessutom ligger relativt säkert mitt i tabellen. Närmare 50% på ettan är för högt för att inte gardera tycker jag.

4. Newcastle – Swansea 1
• Det är tur för Newcastle att man hade en så bra höstsäsong för våren har mest varit skit. Nu har man fyra raka torsk med 0-12 i målskillnad. Kan det bli bättring mot Swansea kanske som är ett av seriens sämre bortalag – elva raka bortamatcher i ligan utan seger. Men gästerna lär vara motiverat då man bara har tre poäng ned till Fulham under nedflyttningsstrecket. Chico Flores avstängd för Swansea, medan Michu testas sent. I Newcastle kan viktiga Debuchy och Remy vara tillbaka efter skador – om de är tillbaka så spikar jag ettan. Håll koll på startelvorna!

5. West Ham – Crystal P 1(x2)
• Hemmalaget får tillbaka Kevin Nolan, James Collins och Joey O’Brien till den här matchen. Framförallt lagkapten Nolan är en viktig återkomst. Marouane Chamakh, Joel Ward och Yannick Bolasie testas sent för Crystal Palace som stod för en av förra omgångens största skrällar när man bortaslog Everton. Mariappa bröt nästan i den matchen men ska ändå kunna spela. Fyra raka segrar för Crystal Palace och med tanke på att båda lagen kan spela ganska avslappnat så kanske det kan bli en match med många målchanser? 23% på tvåan känns lågt.

6. Barnsley – Leeds 1
• Slamp-Leeds kommer att få det jobbigt mot ett Barnsley som slåss för sin överlevnad, och som slåss bra – man har vunnit tre av de sex senaste matcherna. Man har visserligen bara en poäng på de fyra senaste hemmamatcherna men då har man också mött mördande bra motstånd. Annat nu när slampornas slampor gästar. O’Grady avgör för hemmalaget?

Veckans halvtidsunderhållning.

7. Middlesbrough – Millwall 1(x)
• Millwall är ett annat gäng som kämpar i botten av tabellen, men med bara två poäng upp till säker mark så har man såklart stora möjligheter till att hålla sig kvar. Fyra raka segrar för Boro men avståndet till en kvalplacering är för långt borta. Millwall är ett jävla krigargäng och jag tycker inte att man ska räknas bort helt här även fast tre poäng är lite mycket begärt. Gibson och Ayala avstängda i hemmaförsvaret medan Millwall saknar mittfältaren Ed Upson pga samma anledning. 1x räcker eller ska man fläska på med en helgardering?

8. Nottingham – Birmingham 1(x2)
• Åh Nottingham, Nottingham, Nottingham – vilket jävla ras. 13 raka tävlingsmatcher utan seger och nu är en kvalplats långt borta. Och Birmingham, Birmingham, Birmingham som har 15 raka hemmamatcher utan seger, men som får ut mer på resande fot – på de 15 senaste bortamatcherna har man 8 2 5. Man kan störa igen, speciellt mot ett lag med noll självförtroende just nu.

När du skaffar konto på Betsson just nu så dubblas din första insättning upp till 1000 kr. Trist att jag redan har ett konto då! ;) Skaffa ett konto här och spana in dagens odds.

9. Watford – Ipswich 1
• Imponerande hemmaform hos Watford som har sex segrar och två kryss på de åtta senast hemmamatcherna i ligan. En kvalplats är åtta poäng bort men gästande Ipswich har bara en poäng upp till Brighton på sjätte plats. Cassetti fortsatt avstängd för Watford som måste gå för tre pinnar. Tommy Smith, Paul Anderson och Sylvan Ebanks-Blake är alla tveksamma till spel för gästerna. Lämnar ettan ensam just nu.

10. Bristol C – Notts C 1 (2) M
LOTTAS. Tio tidningarnas tips är 8 0 2 vilket gör att lotten fördelas 10 2 4 – i procent räknat: 62,5% 12,5% 25%. Just nu är krysset streckat till 20% vilket då känns högt. 1 2 räcker får man hoppas men helgardering känns ju alltid trevligast när det ska lottas. Officiell lottning hade ju inte varit fel!

11. Chelsea – Sunderland 1
• Tabelljumbon Sunderland grejade kryss borta mot självaste Man C senast men det blir svårt att upprepa det mot Chelsea, även fast Hazard ser ut att missa för hemmalaget. Chelsea spelar borta mot A Madrid på tisdag. Roterar lite här? Nio raka hemmamatcher för Chelsea utan att släppa in mål!

12. Everton – Manchester U 1(x2)
• Speciell match då flera i United har rötterna i just Everton. Kanske Uniteds sista chans att få hugg på toppen den här säsongen? Man har nio poäng upp till Everton på femteplats men seger här och det börjar se spännande ut. Kan bli en underhållande match och jag vill helst inte välja bort något tecken.

13. Norwich – Liverpool (x)2 M
• Lite problem hos guldkandidaten Pool som har Henderson avstängd och Sturridge på skadelistan. Man får passa sig mot Norwich som kommer att kriga till sista blodsdroppen då man ligger och balanserar på nedflyttningsstrecket. Hemma är Norwich starkt och lag som City och Spurs har åkt hem utan tre poäng på senare tid. 76% på tvåan är sinnessjukt högt.

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Följ Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.