Stryktipset, vecka 15, 16 april 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 15, 16 april 2022

Specialkupong den här lördagen med matcher från en jävla massa ligor. Här kommer mitt stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester C – Liverpool (x)2
• FA-semifinal mellan två av de starkaste elvorna som finns. Visst kan det bli en underhållande match, som alltså spelas på Wembley. Båda har härjat i CL-spel i veckan men där framförallt Liverpool roterade en hel del.

 

2. Manchester U – Norwich 1(x2)
• Bra en seger på de sju senaste tävlingsmatcherna för United och det håller ju inte. Norwich ligger ju sist, men man har tagit fyra poäng på de två senaste matcherna och har inte gett upp än. Kan man skrälla på Old Trafford? Hell yes. Är det troligt? Nej, men ändå. Jag MÅSTE ta med en galen gardering här. United beter sig inte normalt.

 

3. Southampton – Arsenal (x)2 M
• Två konfunderade gäng som möts här. Southamptons form är katastrofal – en pinne på de fem senaste ligamatcherna och hela 0-6 hemma mot Chelsea förra veckan. Två raka förluster för Arsenal och man kändes ganska uddlöst i 1-2-torsken hemma mot Brighton.

 

4. Watford – Brentford 2
• Nästjumbon har ”bara” sex poäng upp till säker mark, men självförtroendet är på botten och poängen vill inte in. Man ser mer och mer ut som ett lag för Championship. Brentford har fått en nytändning med Eriksen och vunnit fyra av de fem senaste. Favoriter till tre poäng igen.

 

5. Getafe – Villarreal (1x)2
• Que? Spanskt mög på stryktipset!? Ja ja, det är väl bara att gilla läget antar jag. 🙂 Coolt ändå att Villarreal slog ut Bayern ur Champions League. Nu gäller det att ladda om för ligaspelet där man ligger på en icke godkänd sjundeplats. Getafe må ligga mitt i smeten men hemma har man varit urstarkt en längre tid – tio raka matcher här utan torsk.

 

6. Alavés – Rayo Vallecano (1x)2
• Jumbon Alavés är på väg ur högstadivisionen och är formen är skit. Rayo är inget superlag på resande fot men här ska man absolut kunna störa.

 

7. Valencia – Osasuna 1(x)
• Två lag i liknande läge. Dock är Valencia svårtslaget hemma samtidigt som Osasuna sällan gör någon glad på resande fot (torskat sex av de åtta senaste matcherna borta). 1x räcker långt.

 

8. Lazio – Torino 1
• Högmotiverat Lazio som slåss om platserna i toppen. Alla poäng i viktiga och man har inte råd att slarva mot mittengängen Torino. Hemma torskar Lazio sällan och jag tror inte att det är dags nu heller.

 

9. Juventus – Bologna 1
• Bologna har åtta raka förluster borta mot Juventus och det mesta pekar på ytterligare en torsk. Ingen toppsäsong av Juve men en CL-plats ser det ut att bli. Hemma i Turin är man ytterst svårslaget.

 

10. Fiorentina – Venezia 1
• Riktigt fin form hos Fiorentina som efter 3-2-vinsten borta mot Napoli senast nu bara är två poäng efter Lazio i kampen om en topp sex-placering. Tre poäng mot ett formsvagt Venezia känns troligt.

 

11. St. Etienne – Brest 1(x)
• Merde! Frankrike OCKSÅ. Suck och stön. St Etienne är på kvalplats men har bara en poäng upp till säker mark med sju omgångar kvar. Brest är dock starkt och tar sällan skit på bortaplan. Jag kryssar från vänster, men helst så många tecken som möjligt.

 

12. Lille – Lens 1(x)
• Sexpoängsmatch i toppen där båda lagen har häng på en topp fem-placering. Lille är svårslaget, framförallt hemma, och jag tror inte att det blir förlust nu heller. 1x räcker väl?

 

13. Mönchengladbach – Köln 1(x2)
• Svårbedömt tyskt möte som avslutar kupongen. Köln har en riktigt hög högstanivå samtidigt som Gladbach brukar ha det lite kämpigt mot lag på övre halvan. Helst alla tecken!

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.