Stryktipset, vecka 15, 12 april 2014 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 15, 12 april 2014

1. Wigan – Arsenal (1x)2
• FA-cupsemi. Skadelistan fortsatt lång för Arsenal – dessutom är Flamini avstängd. Dock är Ramsey hel igen och tros starta. Den här matchen spelas alltså på Wembley. Wigan är regerande mästare och slog ut Manchester City i senaste omgången. Inte en snöflingas chans i helvetet att jag spikar Gunners.

2. Crystal P – Aston Villa 1(x)
• En nästintill helt skadebefriat Crystal Palace mot ett tungt skadedrabbat Villa. Det borde såklart tala för hemmalaget och 51% på ettan känns hyfsat ok en dag som denna. Båda lagen har samma poäng med sju poäng ned till Fulham under strecket. Nja, krysset följer med ett tag. Luktar tajt.

3. Fulham – Norwich 1
• Och Fula Skinkan i sin tur möter Norwich i gigantiskt viktig match då just Norwich ligger precis ovanför det där viktiga nedflyttningsstrecket, fem poäng före. Hughton fick kicken som tränare för Norwich i söndags och Neil Adams har tagit över. Inga större skadebekymmer i hos gästerna medan Fulham får tillbaka Scott Parker och Karagounis. Fulham har haft stora problem hemma på Craven Cottage på sistone och släppt in massor av mål – nu möter man ett av seriens absolut sämsta bortalag och visst ska man ha chans att ta en viktig trepoängare mot Norwich som man vanligtvis trivs mot.

4. Southampton – Cardiff 1
• Cardiff är det enda lag i serien som har sämre bortastatistik än ovannämnda Norwich med futtiga sju inspelade poäng på resande fot. Men nu är det bara att köra upp den statistiken där solen inte skiner – nu är extremt mycket på spel och överlevnadsinstinkt brukar väga tungt. Southampton har en hel del problem inför den här matchen – Rodriguez (bästa målskytt) saknas, dessutom är det oklart om Ramirez och målisen Boruc kan spela. Håll koll på startelvorna!

5. Stoke – Newcastle 1(x)
• Ireland och Adam kan vara tillbaka för Stoke vilket vore ett rejält lyft. I Newcastle är det fortsatta problem – Krul kan visserligen vara tillbaka i kassen, men Debuchy, Sissoko och Remy är borta. Riktigt usel form hos gästerna och jag är tveksam till att man lyckas stoppa blödningen mot ett hemmastarkt Stoke.

Expekt erbjuder ett riskfritt spel för 1000 kronor just nu. Alltså pengarna tillbaka om det skiter sig. Den dealen har du här.

6. Sunderland – Everton (x)2 M
• Två lag som slåss i olika delar av tabellen – tabelljumbon (dock två matcher färre spelade) Sunderland för att undvika spel i Championship nästa säsong och tabellfemman Everton för att nå en hett eftertraktad Champions League-plats (två poäng upp till Arsenal som har en match mer spelad). Över 60% på tvåan är högt.

7. West Bromwich – Tottenham (1x)2
• Här åker garderingarna fram snabbt. WBA får tillbaka Yacob och Brunt medan Morrison är osäker till spel. Tottenham saknar en hel drös med lirare och även fast man ska vara favorit så litar jag inte på att man vinner mot ett högmotiverat WBA. Helgarderingen känns förbannat skön här!

8. Bolton – Barnsley 1(x)
• Bolton visar bra form och har bara en förlust på de elva senaste matcherna, men jag känner mig ändå inte trygg med singeletta här. Barnsley är ett lurigt gäng och trots att man ligger näst sist så har man visat upp fint spel på sistone och har dessutom två raka bortasegrar  (4-1 mot Yeovil och 3-1 mot Reading). Nu får man tillbaka Etuhu och Lawrence. 1x räcker eller ska man behöva helgardera tillslut?

9. Ipswich – Doncaster 1(x) M
• Två högmotiverade lag – Ipswich nära en kvalplats till PL medan Doncaster ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Fördel Ipswich här såklart, speciellt som Doncaster ser ut att få klara sig utan lagkaptenen Richie Wellens. Ipswich krossar sällan något motstånd när man lirar hemma…men Doncaster borde man väl klara av? Njaaaa…krysset följer med!

10. Millwall – Watford (1x)2• Två raka livsviktiga segrar (båda borta) för Millwall vilket gör att man bara har två poäng upp till säker mark. Nu är viktige mittfältaren Ed Upson avstängd vilket gör att tränaren Holloway måste rotera i det vinnande laget. Forestieri återvänder för Watford men Cassetti är avstängd. Bra form hos gästerna som kämpar för att närma sig en kvalplats. Sju raka hemmamatcher för Millwall utan seger – dock en hel del kryss. Nja, vågar inte utelämnat något här.

11. Yeovil – Bournemouth (x)2 M
• Yeovil kämpar väl, men det känns inte som om man är tillräckligt vassa för Championship. Nu ställs man mot ett av seriens formstarkaste lag och får svårt att bärga tre viktiga poäng. Bournemouth stjärnanfallare Grabban fick lite känningar i slutet av förra matchen så håll koll på startelvorna ifall han står över eller inte. Över 50% på tvåan är dock högt och krysset följer med på min kupong.

12. Malmö FF – Gefle 1
• Gefle har förvisso grejat 0-0 i tre av de fem senaste gångerna man åkt till Malmö. Men man har sämre lag än på länge och dessutom utan Pelle Olsson som tränare. Utgångsettan är given, men om ni känner er generösa så kan ju en kryssgardering vara kul.

13. Åtvidaberg – Falkenberg 1
• Jag tror precis som många andra att FFF åker ur med dunder och brak. Startelvan skrämmer inte och man får svårt mot alla lag. ÅFF har öppnat starkt och visat att man har två vassa anfallare i Santos och Abubakari (två mål var på två matcher). Jag tror på klar hemmaseger.

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Följ Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.