Stryktipset, vecka 14, 9 april 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 14, 9 april 2022

Helgen är här och stryktipset likaså – här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144(12) + 1 halvgardering. Lycka till! /BB

1. Aston Villa – Tottenham (1x)2
• Trea raka uddamålsförsluter för Villa nu och bara en seger på de sex senaste hemmamatcherna. Man ligger omotiverat till i mitten av tabellen och frågan är om man kan tända till tillräckligt mot ett formstarkt Tottenham som ligger fyra och slåss för en CL-plats?

 

2. Arsenal – Brighton 1
• Brighton har svagast form i Premier League just nu och 0-0 hemma mot Norwich senast var ju inte direkt imponerande. Men det samma kan man säga om Arsenals 0-3-torsk borta mot Palace. Hemma är dock Gunners bra mycket starkare och det är bara Man C, Liverpool och Chelsea som vunnit på Emirates den här säsongen.

 

3. Southampton – Chelsea (1x)2
• Fyra mål insläppta hemma mot Brentford och sen tre insläppta mot Real i Champions League. Är det början på ett längre fall för Chelsea som spelar returen i Madrid redan på tisdag? Ingen vidare form hos Southampton, men visst kan man störa ett konfunderat och krisigt Chelsea.

 

4. Watford – Leeds (1x)2
• Efter en längre formsvacka har nu Leeds sju poäng på de tre senaste. Dock känns det inte helt övertygande och jag förlitar mig inte laget här (gör jag någonsin det?). Sexpoängsmatch mot nästjumbon Watford nu och viktiga poäng på spel. ÅTTA raka hemmatorsk för Watford.

 

5. Blackburn – Blackpool 1
• Blackburn tappade seger i NIONDE övertidsminuten senast borta mot Coventry och fick nöja sig med 2-2. Viktiga poäng tappade i kampen om en kvalplats. Man borde ha goda chanser till seger mot Blackpool som bara har en seger på de elva senaste bortamatcherna. Rovers målspruta Brereton var tillbaka efter skada senast och spelade en halvlek. Nu lär han starta och det betyder mycket.

 

6. Reading – Cardiff 1(x)
• Överlevnadsinstinkten verkar äntligen ha slagit till i Reading som efter åtta poäng på de fyra senaste matcherna har skapat lite större gap till jagade gäng under strecket. Men än är inte faran över och poängen måste in. Pinsam insats av Cardiff i Wales-derbyt mot Swansea senast när man föll med hela 0-4. Intressant att se om man kan revanschera sig nu.

 

7. West Bromwich – Stoke 1(x)
• Sex matcher kvar för WBA och sju poäng upp till en playoff-plats. Visst kan det gå men då får man visa upp lite kontinuitet. Bra insats i 2-0-segern mot serietvåan Bournemouth senast och hemma är man svårslaget. Stoke har varit en katastrof på bortaplan de senaste månaderna och borde få svårt.

 

8. Preston – QPR 1
• QPR ligger nia men formen är katastrofal – förlorat sex av de sju senaste. Preston agerar en aning spretigt, men högstanivån är hög och hemma är man svårslaget. Inget snack om att tecknen ska ramla in från vänster.

 

9. Bristol C – Peterborough 1(x2)
• Bara seger för jumbon Peterborough som gäller om man ska ha någon som helst möjlighet till att hänga kvar. Men att vinna matcher är ju inte lagets specialitet direkt som endast har en seger på de 18 senaste ligamatcherna. Dock har det sätt bättre ut på slutet. Nu ställs man mot ett formsvagt Bristol som inte har mycket att spela för, så kanske finns det möjlighet att störa. Fint värde i både kryss och tvåa.

 

10. Millwall – Barnsley 1(x)
• Måstematch även för Barnsley som ligger under strecket med åtta poäng upp till säker mark (dock en match mindre spelad). Även Millwall har mycket att spela för då man bara har sex poäng upp till en playoff-plats. Hemma på The Den är man alltid svårslaget. 1x räcker långt.

 

11. Nottingham – Birmingham 1(x) M
• Fin vår av Nottingham som nu har nio raka ligamatcher utan förlust vilket gjort att man klättrat upp till en fin femteplats. Forest har dock darrat i slutet av säsongerna tidigare så nu gäller det att försöka hålla i. På pappret ska ju Birmingham vara en munsbit men gästerna har stått upp bra mot bra motstånd på slutet och vetefan om jag vågar spika ettan till den höga procenten.

 

12. Swansea – Derby 1
• En riktigt fina insatser av Swansea och jag tror det kan fortsätta mot ett desperat Derby. Gästerna är i stort poängbehov men på resande fot kammar man oftast noll – sju raka ligatorsk borta.

 

13. Degerfors – Häcken (1) 2
• Trots torsk i premiären borta mot Djurgården så gjorde Degerfors en riktigt bra insats. Jag tror inte att man har är chanslöst på Häcken som vann på ett imponerande sätt över AIK. Matchen spelas på Behn arenas konstgräs och inte på Stora valla. Målriktigt?

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.