Stryktipset, vecka 14, 5 april 2014 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 14, 5 april 2014

H**vete vilken svår omgång – ALLA matcher är fanemig svåranalyserade, men här kommer ivarjefall mitt förslag! R-0-7-16 (12) + 1 hel och 2 halv. 192 kronor. Lycka till! /BB

1. Aston Villa – Fulham 1 (2) M
• Anfallskris hos hemmalaget som både har Abgonlahor och Benteke på skadelistan. Scott Parker kan vara tillbaka för Fulham som som vanligt är i extremt stort poängbehov. Måste gå för tre pinnar. ca 70% på ett Villa utan bästa anfallarna funkar inte för mig.

2. Cardiff – Crystal Palace 1
• Crystal Palace får ingen riktig ordning på bortaspelet så visst ska Cardiff vara favorit även fast man inte direkt briljerar hemma i Wales. Gästerna kan få tillbaka anfallaren Chamakh efter skada medan hemmagänget ser ut att återfå viktige Noone. Cardiff är nog stärkt efter ha grejat 3-3 borta mot WBA senast.

3. Hull – Swansea 1(x)
• Precis som Crystal Palace så har Swansea vanligtvis väldigt svårt på resande fot – tio raka bortamatcher i ligan utan vinst. Men man blir sällan utspelat och i senaste bortamatchen grejade man ju faktiskt 2-2 mot självaste Arsenal. Jag tror dock på Hullpoäng idag och procenten på tvåan lockar inte.

4. Newcastle – Manchester U 2
• Newcastles skadelista ännu värre nu när även Sissoko har gått sönder. Viktiga Krul, Debuchy och Remy är ju borta sedan tidigare. 0-7 på de två senaste matcherna för Newcastle och det blir tufft nu igen mot United som får tillbaka Evans och Smalling efter skador. Mata och Evra vilades i matchen mot Bayern i veckan.

Expekt erbjuder ett riskfritt spel för 1000 kronor just nu. Alltså pengarna tillbaka om det skiter sig. Den dealen har du här.

5. Norwich – WBA 1(x)
• Två lag kraftigt indragna i bottenstriden och viktige poäng på spel såklart. Sju raka hemmamatcher Norwich utan förlust, men man kryssar en hel del. Oavgjort resultat vore väl inte helt otippat i den här matchen heller. Även fast WBA ser ut att få tillbaka en hel del lirare efter skador och avstängningar så tror jag att 1x räcker.

6. Blackburn – Ipswich x(2)
• 46% på ettan känns högt med tanke på Ipswichs fina form och att Rovers brukar ha svårt att hemmaslå ligans bättre lag. Gästerna har en intakt elva sedan senast medan Blackburn ser ut att få tillbaka Hanley vars avstängning har upphävts. Drar en rövare och väljer bort ettan.

7. Bournemouth – QPR 1(x)
• Charlie Austin och Jenas kan vara tillbaka för QPR vilken borde vara en rejäl boost – men frågan är hur det är med matchtempot. Man beter sig dock jävligt ojämnt på bortaplan. Bournemouth har tre raka segrar och helt plötsligt rejält häng på en kvalplats. Stekheta anfallare i Grabban och Kermorgant. Dock brukar Bournemouth mest vinna hemma mot sämre gäng. Svårt!

8. Charlton – Reading (x)2
• Två motiverade lag – Charlton slåss för att undvika nedflyttning och Reading för att knipa en kvalplats. Viktige Guthrie tillbaka för gästerna annars är det troligtvis inte mycket nytt i elvorna. Lysande bortaform hos Reading och jag tror att man har en bra chans här. Charlton två senaste hemmavinster har kommit efter mål på övertid.

9. Doncaster – Birmingham 1(x) M
• Båda gängen kämpar för att inte ramla ned under strecket. Dock mer press på storklubben Birmingham såklart. Sju raka hemmamatcher utan förlust för Doncaster, vara av fem har varit vinster – men ca 58% på ettan? Skulle inte tro det.

10. Huddersfield – Bolton x(2)
• Märkliga procent i den här matchen. Huddersfields kanske viktigaste spelare, Vaughan är borta resten av säsongen och ca 50% på ettan synar jag direkt. Bolton har bra form och med tanke på Huddersfields beskedliga hemmaspel på senare tid så drar jag en rövare och väljer bort ettan. Jag tror att båda lagen är nöjda med en pinne var.

11. Middlesbrough – Derby 1(x2) M
• Viktige mittfältaren Dean Whitehead avstängd för hemmalaget. Derby har visserligen många trepoängare på senare tid, men det har varit på hemmaplan – på resande fot har man det jobbigare. Man borde vara bra mycket mer motiverat än Boro, men jag tror ändå att man kan få det kämpigt.

12. Watford – Burnley 1(x)
• Fördel Watford som har riktigt fin hemmaform och en liten liten chans på en kvalplats. Burnley har visserligen bara förlorat tre bortamatcher på hela säsongen, men nu saknar man fyra ordinarie lirare pga skador och avstängningar så jag tror inte att tvåan behövs tas med idag.

13. Falkenberg – Brommapojkarna 1
• Vetefan. FFF kommer ju troligtvis att åka ur, men man borde ha viss chans mot ett skadedrabbat BP. Hemmapremiär borde väl ändå kunna resultera i minst en pinne? Äh va fan, man vinner detta!

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Följ Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.