Stryktipset, vecka 14, 10 april 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 14, 10 april 2021

Jättejackpott på 18 miljoner den här veckan och en trevlig kupong att sätta tänderna i! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1 Liverpool – Aston Villa 1(x) M
• Liverpool är ju inte sitt gamla slag och hemma på Anfield har man varit allt annat än stabilt. Nu kommer man även med en CL-match i benen då man torskade med 1-3 borta mot Real i veckan. Visst kan Villa störa och någon singeletta blir det absolut inte för mig!

 

2. Crystal Palace – Chelsea 2
• Starkt av Chelsea att hämta sig från 2-5-fadäsen mot WBA med att vinna borta mot Porto med 2-0 i veckan. Är man tillbaka på banan nu? Möjligt – man trivs vanligtvis borta mot Palace och borde ha bra chans till tre pinnar.

 

3. Barnsley – Middlesbrough 1
• Efter en fantastiskt bra period (10 2 1 på de 13 senaste) så är Barnsley i högsta grad med i striden om en kvalplats. Man ligger femma nu. Boro på tionde plats har nio poäng upp till topp sex och måste gå för tre pinnar. Dalande form hos gästerna och jag kryssar från vänster.

 

4. Birmingham – Stoke 1(x)
• Två riktigt stabila insatser av Birmingham som senast fixade 0-0 borta mot serietrean Brentford och innan det hemmaslog seriefyran Swansea med 1-0. Viktiga poäng för Birmingham som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket.

 

5. Bristol C – Nottingham (x)2
• Två mittenlag som nog gärna vill att serien ska ta slut snart. Fun fact: Bristol City ligger på 14:e plats men har förlorat näst flest matcher av samtliga lag i serien (15 4 21). Man har nu SJU raka hemmaförluster. Nottingham är ju inte direkt stabilt heller men på bortaplan är man faktiskt bra – på de 11 senaste ligamatcherna borta så har man bara förlorat mot topplagen Watford och Swansea.

 

6. Cardiff – Blackburn 1
• Efter den makalösa starten för McCarthy i Cardiff så har du formkurvan dalat ordentligt. Senast föll man med hela 0-5 borta mot Sheffield W. Åtta poäng upp till kvalplatserna nu. Dock passande motstånd nu då Rovers bara har EN seger på de 14 senaste matcherna.

 

7. Preston – Brentford (1x)2
• Bara en seger på de nio senaste hemmamatcherna för Preston samtidigt som Brentford är svårslaget men också kryssar lite för mycket – fyra raka oavgjorda nu. Fördel gästerna men visst finns stor risk för kryss även den här gången.

 

8. Huddersfield – Rotherham 1(x2)
• Man får hoppas på ett revanschsuget Huddersfield som föll med hela 0-7 borta mot Norwich senast. Sämre motstånd nu förstås men väldigt mycket på spel i bottenträsket. Hudds har hög kapacitet hemma, men Rotherham är lurigt och har faktiskt 5 0 3 på de åtta senaste bortamatcherna.

 

9. Derby – Norwich (x)2
• Visserligen bara en vinst på de nio senaste matcherna för Derby, men hemma har man bara en torsk på de åtta senaste. Seriesuveränen Norwich behöver bara fem poäng till för att säkra uppgången till Premier League. Norwich är mänskligare borta men har förstås goda chanser till tre poäng igen. Krysset får följa med.

 

10. Bournemouth – Coventry 1
• Efter 5 1 1 på de sju senaste ligamatcherna så börjar Bournemouth närma sig kvalplatserna. Man ligger sjua med bara en poäng upp! Men man får passa sig mot Coventry som har massor att spela för i botten. Dock är bortaformen allt annat än god för gästerna – bara två poäng på de sju senaste bortamatcherna vittnar om det.

 

11. QPR – Sheffield W (1x)2
• Nästjumbon Sheffield har inte gett upp än och det har sett riktigt bra ut på sistone. Senast slog man Cardiff med hela 5-0. Bortaformen är inte något att ha men nu är det kniven mot strupen och kanske kan man störa QPR som blandar och ger.

 

12. Wycombe – Luton 1 (2)
• Tabelljumbon Wycombe har nu två raka segrar och tre raka matcher utan insläppt mål. Motståndet har varit tacksamt och det fortsätter nu mot ett omotiverat Luton som ligger mitt i smeten. Gästerna har gjort minst bortamål av samtliga lag i serien – 9 mål på 20 matcher är inte imponerande. Något som imponerar är att man lyckats vinna sju bortamatcher! Bara tre poäng som gäller för hemmalaget, vilket kan straffa sig.

 

13. Örebro SK – IFK Göteborg 1(x2)
• Premiär och otroligt ovisst! Ni som läst här ett tag vet ju att jag är född och uppvuxen i Örebro. Ångesten är alltså på topp precis som vanligt när allsvenskan drar igång! Enorm press på IFK den här säsongen efter alla värvningar. Många skador inledningsvis och detta kan sluta precis hursomhelst.

 

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.