Stryktipset, vecka 13, 30 mars 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 13, 30 mars 2019

Halleluja, landslagsuppehållet är äntligen över och England är tillbaka på stryktipskupongen. Dessutom är det 14 millar i jackpott! Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester U – Watford 1(x)
• Lång skadelista för United och jag kikar gärna på startelvan innan jag bestämmer mig. Men procenten på singelettan funkar inte för mig hursomhelst.

 

2. Brighton – Southampton 1(x2)
• Ruggigt viktiga poäng på spel här mellan två lag som slåss i botten. Brighton är riktigt svårslaget hemma men Southampton kom igång ordentligt innan uppehållet och kan mycket väl störa.

 

3. Burnley – Wolverhampton 1(x2)
• Livsviktiga poäng på spel för Burnley som balanserar på nedflyttningsstrecket. Wolves är riktigt bra när man är bra, men blandar upp med halvdana insatser, framförallt mot sämre motstånd.

 

4. Crystal P – Huddersfield 1
• Nu är det fanemig skärpning Palace! Man har bara fem poäng ned till nedflyttning och måste bara vinna detta. Huddersfield ligger tvärsist och dras med en hel skador. Dessutom får Puncheon inte spela då han är inlånad från just Palace. Etta fast procenten är något urballad. Eventuellt pillar jag med ett kryss om det blir något över.

 

5. Leicester – Bournemouth 1(x)
• Harry Maguire visades ut efter redan fyra minuter mot Burnley senast (avstängd nu). Men Leicester lyckades ändå vinna. Brendan Rodgers har verkligen fått igång Leicester och Jamie Vardy där framme. Ett formlöst Bournemouth kan få svårt att stå emot ett nytänt hemmalag. Brukar bli tajta matcher lagen emellan.

 

6. West Ham – Everton 1(x2)
• West Hams fina hemmaform håller i sig efter att man mirakulöst vända 1-3 till 4-3-seger mot Huddersfield senast. Everton är högst mediokra på resande fot, men har förstås en väldigt hög högstanivå. Helst alla tecken!

 

7. Aston Villa – Blackburn 1
• Efter fyra raka segrar är nu Villa med i playoff-racet igen. Visst borde man ha bra chans på poäng mot Rovers som inte brukar få till det på resande fot. Procenten på ettan är dock allt annat än sexig så ta med gardering om du har råd.

 

8. Leeds – Millwall 1
• Ruggigt tungt uttåg ur FA-cupen för Millwall mot Brighton senast och nu är det fokus på överlevnad i Championship som gäller. Mot Tabelltrean Leeds blir det förstås inte lätt, men det är långt ifrån omöjligt.

 

Topptipskupongen

 

9. Middlesbrough – Norwich (x)2
• Uppehållet kom lägligt for Boro som har tre raka torsk. Man ligger femma men har bara en poäng ned till sjundeplatsen. Värsta tänkbara motstånd nu när tabellettan Norwich gästar som dessutom brukar trivas bra mot just Middlesbrough. x2 räcker?

 

10. Nottingham – Swansea 1(x)
• Swansea har haft det riktigt tufft på bortaplan på slutet men också mött topplag. Man borde ha bättre chans mot Nottingham som känns långt ifrån stabilt.

 

11. Reading – Preston (x)2
• Vilken vår Preston har haft! 12 raka utan torsk och nu är det bara målskillnad som laget borta från en playoff-plats. Reading är i högsta grad motiverat och gjort det ganska bra på slutet (dock mött mediokert motstånd).

 

12. Sheffield U – Bristol C 1
• United är seriens bästa hemmalag och har tagit sig på en direktplats till Premier League. Bristol har hög kapacitet men borde precis som alla andra lag få problem i den här bortamatchen.

 

13. Stoke – Sheffield W (1x)2
• Trista Stoke forsätter att vara supertrist. Tre raka 0-0-matcher nu. Fin form hos Sheffield som har tio raka utan torsk och bara tre poäng upp till en kvalplats. Upplagt för kryss igen?

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.