Stryktipset, vecka 13, 29 mars 2014 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 13, 29 mars 2014

God morgon kära läsare, hoppas kaffet puttrar och att ölen står på kylning. Kanske är det dags att ställa in en flaska bubbel också – det är ju ändå 12 miljoner i jackpot idag! 😉 Blir ett litet större system för mig idag. R-0-7-16 (12) + två hel och 1 halv. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Arsenal – Manchester C 2
• Att mittbacken Koscielny är borta för Arsenal gör det här ju inte speciellt lättare. Man vantrivs allt som oftast hemma mot just City och med tanke på gästernas fina form och guldsug så blir svårt att stoppa dem. 0-6 borta mot Chelsea och bara 2-2 hemma mot Swansea bäddar inte för någon seger i ligan för Gunners.

2. Crystal P – Chelsea (x)2
• Även Chelsea ska vara superfavorit här så är man inte fantastiskt på bortaplan och nu ställs man mot ett högmotiverat Crystal P. Kan Villa och West Bromwich störa Chelsea så borde väl CP också kunna göra det, eller? Nära 80% på tvåan är för högt för att inte syna tycker jag.

3. Southampton – Newcastle 1
• Lag som präglas av samma saker just nu: 1) Skador 2) Meningslös position i tabellen. Dock känns ettan mest trolig här. Fler nyckelspelare borta hos gästerna, som Krul i kassen och Remy som gör kassarna. Hemmalagets bästa målskytt Rodriguez kan troligtvis spela.  Många mål för hemmalaget?

Expekt erbjuder ett riskfritt spel för 1000 kronor just nu. Alltså pengarna tillbaka om det skiter sig. Den dealen har du här.

4. Stoke – Hull 1(x)
• Stoke har vuxit till en jättefavorit här vilket känns lite märkligt. Assaidi kan missa och Jon Walters är definitivt borta, medan Hulls förstamålis McGregor ser ut att missa resten av säsongen. Hull bara förlorat tre av de åtta senaste bortamatcherna så en gardering måste med tycker jag även fast Stoke är svårslaget på Britannia.

5. Swansea – Norwich 1(x)
• Fem raka bortatorskar för Norwich och bara två bortasegrar på hela säsongen. Viktiga poäng på spel nu när man åker till Wales med Swansea tre poäng ned till nedflyttning och Norwich med fem poäng ned. Swansea kommer säkerligen stärkt in i den här matchen efter att ha lyckats greja 2-2 borta mot Arsenal. Brukar bli målrika historier mellan lagen, men fördel Swansea helt klart, även fast procenten börjar sticka iväg.

6. WBA – Cardiff 1(x2) M
• Apropå viktiga bottenmatcher! WBA har tre poäng ned till under strecket där dagens motstånd ligger placerat. Många skador i hemmalaget och bara en seger på de elva senaste hemmamatcher, dock många kryss. Cardiff visade bra klass i första halvlek mot Pool senast och om man kan hålla den nivån hela matchen här så kan man åka hem med tre pinnar. Jonas Olsson fortsatt avstängd för hemmalaget.

Veckans halvtidsunderhållning.

 

7. Birmingham – Bournemouth 1(x2) M
• Hur många hemmamatcher har Birmingham nu: 10? 15? 72? En jävla massa är det ivarjefall så här måste garderingarna fram. Masspsykos verkar drabba Birmingham varje gång man äntrar hemmaarenan och med tanke på Bournemouths fina form så kan man få stora problem igen. Kermorgant och Grabban öser in baljor för gästerna.

8. Bolton – Wigan (x)2
• 47% på Wigan är i högsta laget även fast man kanske ska vara liten favorit. Men Bolton är svårslaget hemma och det finns inte en chans att jag spikar Wigan till den procenten. Caldwell och Maloney på väg tillbaka för Wigan men lär sakna en del matchtempo. x2 räcker?

9. Brighton – Middlesbrough 1(x)
• Viktige mittfältaren Leadbitter tillbaka efter avstängning i Boro medan Brighton hoppas att det virus som cirkulerat i truppen nu ska vara ett minne blott. Två raka förluster för Brighton och nu är det tre poäng som gäller för att man inte ska halka efter för mycket i kvalplatsstriden. Över 60% på ettan är dock lite högt för min smak – man kör sällan över motståndet hemma på Amex stadium och krysset följer med på min kupong.

10. Ipswich – Nottingham 1(x)
• Två lag på samma poäng med bara två poäng upp till kvalplats – men det är också två lag med helt olika form. Ett riktigt ras för Nottingham som har nio raka tävlingsmatcher utan seger, medan Ipswich visar upp en bra mycket stabilare form med få förluste och många trepoängare på slutet.

11. Millwall – Blackburn 2
• Millwall ser allt mer ut som ett League One-lag efter bara en poäng på de fyra senaste matcherna. Tabelljumbo nu men inte många poäng upp till säker mark. Rovers jagar kvalplats och tre poäng är ett måste här. Man borde vara stärkt efter att ha räddat en pinne på övertid borta mot Watford senast – krysset hemma mot seriesuveränen Leicester innan det borde man inte heller klaga över så mycket. Man kan få tillbaka 2-3 spelare efter skada. Drar en rövare och spikar tvåan till bra prolle.

12. QPR – Blackpool 1(x) M
• Har QPR hittat formen nu igen efter tre segrar på fyra matcher? Mycket möjligt, men skadorna är många och senast åkte Joey Barton och Kranjcar på smällar och är osäkra till spel. Dessutom är förra matchens målgörare Benayoun avstängd efter sitt röda kort. Ca 80% på ettan är inte ok för mig.

13. Sheffield W – Watford 1(x)
• Sheffield visar upp en lysande hemmaform just nu – fyra raka segrar. Då borde ju Watford passa bra då Londonlaget har hela 14 raka bortamatcher utan seger. Albert Riera kan göra debut för Watford medan Sam Hutchinson är osäker till spel för hemmalaget. 47% känns ganska bra på ettan men skadan på Hutchinson oroar mig lite.

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

Följ Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.