Stryktipset, vecka 13, 2 april 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 13, 2 april 2022

Jackpott på tipset, England tillbaka på kupongen och dessutom allsvensk premiär! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Manchester U – Leicester 1(x)
• Leicester går dåligt i ligan och är långt ifrån en Europaplats. Men ute i Europa är man nu ivarjefall och spelar hemma mot PSV på torsdag i Europa Conference League-slutspelet. United ligger sexa och väldigt viktiga poäng på spel för att man ska hänga med i toppen.

 

2. Chelsea – Brentford 1
• Utanför planen är det stökigt för Chelsea, men på planen går det bättre. Sex raka segrar och hemma har man 17 raka tävlingsmatcher utan förlust. Och någon torsk mot Brentford borde det inte bli, trots att gästerna lyft sig med Eriksens återkomst.

 

3. Burnley – Manchester C 2
• Nope, inte mycket att snacka om här. City är ju favorit mot i stort sett alla lag, men trivs vansinnigt bra mot Burnley och det mesta pekar mot tvåan.

 

4. Leeds – Southampton 1(x2)
• Landslagsuppehållet kom olägligt för Leeds som precis kommit igång med två raka segrar, medan Southampton behövde en paus efter fyra raka torsk. Dyrköpt seger mot Wolves senast för Leeds som fick storstjärnan Bamford skadad igen. Helgardering!

 

5. Wolverhampton – Aston Villa 2
• Jimenez (avstängd) och Neves (skada) borta för Wolves ser det ut som och det kan bli kostsamt mot Villa som har en hög högstanivå. Just nu tycker jag det finns värde i tvåan.

 

6. Brighton – Norwich 1(x)
• Två formsvaga gäng som drabbar samman här. Visst ska Brighton vara favorit, men man sprudlar ju inte av självförtroende direkt och en hårt streckad etta vill jag gärna gardera på något sätt.

 

7. Stoke – Sheffield U (1x)2
• Inget snack om att det är Sheffield som är mest motiverat. Stoke ligger mitt i smeten meda gästerna ligger femma och varje poäng är viktig för att hålla sig i topp sex. United är inte som bäst borta, men visst har man god poängchans.

 

8. Coventry – Blackburn 1(x)
• Sexpoängsmatch! Blackburn ligger sexa med 61 poäng. Coventry ligger visserligen bara på en elfte plats, men man är bara sex poäng efter Rovers och har dessutom en match mindre spelad. Blackburn har bara tagit två poäng på de sju senaste bortamatcherna och kan få problem igen.

 

9. QPR – Fulham 2
• QPR har gått tungt en längre tid men i en jämn serie är man fortfarande med i slutspelsstriden. Mot seriesuveränen Fulham borde det bli riktigt tufft och jag streckar från höger.

 

10. Barnsley – Reading 1(x2)
• Snacka om viktig match! Barnsley precis under strecket – Reading precis över det samma, och fem poäng skiljer lagen åt. Mycket kan avgöras i bottenstriden här. Reading är dåligt borta medan Barnsley gör det bra hemma just nu, men i en sån här avgörande match så blir det små marginaler och nerver som avgör. Ettan streckas för hårt för min smak.

 

11. Cardiff – Swansea 1(x)
• Prestigefyllt Wales-derby mellan två gäng som ligger meningslöst till i mitten. Detta kan bli en underhållande match och full satsning från båda håll. Fördel Cardiff som gör det riktigt bra hemma just nu – bara en förlust på de åtta senaste hemmamatcherna.

 

12. Luton – Millwall 1(x) M
• Som sagt ruggigt tätt i Championship och trots att Luton ligger trea och Millwall tia så skiljer det bara sex poäng mellan lagen. Visst ska Luton vara favorit hemma där man är starkt, men just nu streckas man fruktansvärt hårt och gardering känns motiverat.

 

13. BK Häcken – AIK (1x)2
• Allsvenskan drar igång, woho! Många nya lirare i Häcken och visst kan det bli bra tillslut, men visst kan man få problem mot AIK. Gästerna har skadeproblem och Bahoui kan missa. Häcken har vunnit de två senaste hemmamötena med AIK och allt kan hända i en premiär.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.