Stryktipset, vecka 13, 1 april 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 13, 1 april 2023

Äntligen är landslagsterrorn över! England är tillbaka på kupongen och livet leker igen. Här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Chelsea – Aston Villa 1(x2)
• Säg vad du vill men jag tänker ändå inte förlita mig på Chelsea på ett bra tag. Formen är trevande, skadelistan lång och man möter ett Villa med hög kapacitet. Ettan streckas alldeles för högt för min smak.

 

2. Arsenal – Leeds 1
• Även här kan det vara läge med ett skrälldrag ifall plånboken tillåter. Eller är det bara jag som stirrar mig blind på hur jobbiga Leeds brukar vara för mig? 🙂 Jaja, etta just nu men möjligt att jag jobbar in en kryssgardering till slut.

 

3. Bournemouth – Fulham 1(x2)
• Fulhams avslutande match innan uppehållet slutade i att tränare Silva + Mitrovic och Willian fick röda kort. Alla frånvarande här alltså vilket såklart inte är positivt. Dock känns det svårt att förlita sig på Bournemouth och det finns hungriga ersättare i Fulham som vill visa framfötterna.

 

4. Brighton – Brentford 1(x)
• Visst ska Brighton vara favorit, men Brentford är svårslaget (bara fem förluster på hela säsongen) och jag tycker en kryssgardering känns rätt.

 

5. Crystal Palace – Leicester 1(x2)
• Två lag som nog längtade efter uppehållet. Formen är klappusel för båda gängen, framförallt för Palace kanske som sparkat Viera. Nystart som gäller nu efter landslagsterrorn. Öppet.

 

6. Nottingham – Wolverhampton (x)2
• Det skulle ju inte förvåna mig om detta blev en målsnål och tajt match. Nottingham är svårslaget hemma men dras samtidigt med en hel del skadeproblem. Wolves brukar trivas ganska bra mot Forest och jag tror att man åker hem med poäng.

 

7. WBA – Millwall 1
• Sexpoängsmatchen i toppen av Championship där sjätteplacerade Millwall ställs mot nian WBA som bara är fem poäng efter, dessutom med en match mindre spelad. Ruggigt fin hemmaform för WBA som har 10 1 0 på de elva senaste hemmamatcherna. Millwall är dock inget dåligt bortagäng och kan störa. Etta just nu, men gardera om du har råd.

 

8. Norwich – Sheffield U 1 (2)
• Ännu ett toppmöte. Sheffield ligger tvåa, men de andra lagen flåsar i nacken. Norwich ligger sjua, bara tre poäng från playoff. Öppet!

 

9. Birmingham – Blackburn 2
• Ett högmotiverat Blackburn borde ha goda chanser till poäng här. Man har vunnit de tre senaste bortamötena med Birmingham. Hemmalaget blixtrar till ibland, men här tror jag att det blir svårt.

 

10. Cardiff – Swansea 1(x2)
• Wales-derby och svårsiat. Swansea vann det här mötet med hela 4-0 förra säsongen och Cardiff är säkerligen ute efter revansch. Swansea har bara vunnit EN av de 14 senaste bortamatcherna. Men jag vill ändå ha med tvåan.

 

11. Coventry – Stoke 1(x)
• Nja, hemmalaget får alldeles för högt förtroende av tipparna här med ca 60% på singelettan. Stoke har riktigt hög kapacitet och kan mycket väl åka hem med poäng. Räcker 1x?

 

12. Hull – Rotherham 1(x) M
• Stort favoritskap på Hull trots att man bara har en seger på de åtta senaste matcherna. Rotherham är ingen vinstmaskin direkt, framförallt inte på bortaplan, men nu slåss man för överlevnad och den extra moroten kan fälla avgörandet.

 

13. Wigan – QPR 1
• Ångestladdat möte avslutar kupongen mellan två lag som har otroligt svårt att vinna matcher. Wigan har en seger på de 19 senaste matcherna. QPR har en seger på de 16 senaste. Sexpoängsmatch för överlevnad. Jumbon Wigan har sett bättre ut på slutet och stått upp bra mot bra gäng.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.