Stryktipset, vecka 13, 1 april 2017 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 13, 1 april 2017

Nu är det bara att stänga av teven, slänga ut kompisarna och lägga ungarna. För nu är det äntligen dags för stryktipset! Massa miljoner att lägga vantarna på den här veckan. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr.

 

Allsvensk premiär snart! Spelar du Aftonbladet Manager? Gå med i gruppen Sparka & Spring då vetja!

1. Burnley – Tottenham (x)2 M
• Aldrig att jag lämnar tvåan allena här. Burnley är vrålstarkt hemma och inte ens topplagen går säkra på Turf Moor. Harry Kane ett frågetecken för Spurs.

 

2. Chelsea – Crystal P 1
• Naturligtvis ingen skräll att Chelsea blivit vrålhög favorit här. Men. Är inte procenten lite väl hög med tanke på Palaces fina form och faktumet att Hazard och Costa dras med skador? Jag vill gärna se startelvorna innan jag bestämmer mig för något skrälltecken eller inte.

 

3. Hull – West Ham 1(x2)
• Hulls fina hemmaspel är en stor anledning till att man inte är helt avsågat i botten. Skadelistan är fortsatt lång, men det har den varit hela säsongen och man gör det bra ändå. Västra Skinkan har frågetecken för viktiga Antonio, Reid och Obiang. Huddlestone avstängd för Stoke.

 

Betsson erbjuder ofta bra spel! Kolla in det här.

 

4. Leicester – Stoke 1(x)
• Pånyttfödda Leicester ser vrålstarkt ut helt plötsligt och har en någolunda bekvämt avstånd till nedflyttningsstrecket. Stoke är som vanligt tråkigt stabilt i mitten av tabellen. Visst kan man rå på Leicester, men jag chansar på att stekheta Vardy grejar minst en poäng här. Bardsley avstängd för gästerna.

 

5. Manchester U – WBA 1(x2)
• Ingen Zlatan (avstängd) eller Pogba (skadad) med för United. Det ändrar förstås förutsättningarna rejält. Vad blir kvällstidningsrubrikerna efter denna match?

 

ZLATAN PÅ LÄKTAREN –
DÅ KROSSADES UNITED

 

eller

 

Unitedfansen efter
lekstugan mot WBA:
“BÄNKA POGBA
OCH ZLATAN!”

 

eller

 

BERMUDABENNYS
SEXCHOCKSKAOS
Patetisk spelexpert visade sin blekfeta röv
på sunkhak efter felpling i femte minuten

 

Den sista är nog mest trolig…

 

6. Watford – Sunderland 1
• Sju poäng upp till säker mark för tabelljumbon och läget börjar snärt kännas omöjligt – fyra raka matcher utan mål framåt. Man måste förstås gå för tre poäng mot Watford för att inte ramla efter alldeles för mycket. Bara en poäng på de fyra senaste för Watford som måste skärpa till sig för att inte bli indraget ordentligt i botten.

 

Kommer du ha ett lag i Aftonbladet Manager när allsvenskan drar igång? Då kan du gå med i gruppen Sparka & Spring och komma tvåa efter mig – det blir väl kul!? 😉

 

7. Aston Villa – Norwich 1(x)
• Alex Neil har fått kicken från Norwich i vad som ser ut att vara ett sista desperat drag för att försöka nå playoff. Bara fem poäng upp till en kvalplats, så visst är det möjligt. Villa på bortaplan är dock ingen lätt uppgift, framförallt inte nu när hemmalaget börjar hitta formen och bara förlorat två hemmamatchen den här säsongen.

 

8. Brentford – Bristol C 1 (2)
• Jag räknar med en målrik historia här. Målsprutan Abraham är tillbaka för Bristol, vilken man verkligen behöver i bottenstriden. Brentford ligger lite menlöst till i tabellen, dras med några skador och imponerar inte överdrivet på hemmaplan. Skrällchans?

 

9. Brighton – Blackburn 1
• Svårt att blunda för Brightons fina hemmaspel trots att man svajat lite i ligan på sistone. Rovers kan kanske skrälla om allt klaffar, men det mesta pekar på hemmaseger.

 

10. Ipswich – Birmingham 1(x2)
• Något otroligt hände i förra omgången: Ipswich kryssade inte! Man förlorade nämligen borta mot Cardiff och bröt därmed en sex matcher lång krysstrend. Trist sätt att bryta den på, men ändå! 😉 Båda lagen ligger på 45 poäng med läskiga fem poäng ned till nedflyttningsstrecket. Ångestmöte!

 

Live-spel brukar jag leta på NordicBet! Kolla in oddsen här.

 

11. Newcastle – Wigan 1
• Man behöver ju inte vara stjärtkirurg för att förstå vilket lag som är favorit här. Men Newcastle imponerade inte innan uppehållet och måste skärpa sig för att vara säkert på Premier League nästa säsong. Utgångsettan är ju given, men vetefan om jag kan hålla mig från att gardera när det närmar sig spelstopp…

 

12. Preston – Nottingham 1(x)
• Forest imponerar verkligen inte och frågan är om man klarar kontraktet? Man är seriens näst sämsta bortalag efter Rotherham och får svårt att rå på ett underskattat Preston som inte förlorat hemma i ligan sedan Slamp-Leeds (förstås!) kom på besök annandag jul.

 

13. Wolverhampton – Cardiff 1(x2)
• Tre raka segrar för Wolves har gjort att man tagit ett viktigt kliv bort från den absoluta botten, men läget är fortsatt akut och viktiga poäng på spel mot Cardiff. Hemma har Wolves vacklat det här säsongen och jag känner mig inte trygg att utelämna något tecken.

 

B E R M U D A B E N N Y
[email protected]

För det senaste nytt – Gilla Sparka & Spring på Facebook

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.