Stryktipset, vecka, 12 januari 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka, 12 januari 2019

Svenska Spel har någon specialare för sig den här veckan och dubblar utdelningen på 13 rätt. Alltså chans på 24 miljoner! Här kommer mitt spelförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Chelsea – Newcastle 1
• Chelsea behöver en ny anfallare och jagar febrilt efter en sådan. Wilson och Higuain är några namn som nämnts. Hursomhelst borde man kunna få in en boll bakom ett lågt stående Newcastle-försvar. Chelsea har sex raka hemmavinster mot Magpies.

 

2. Brighton – Liverpool (x)2 M
• Nära 80% på tvåan funkar inte för mig. Brighton är starkt hemma och inga storlag går säkra här. Två raka förluster för Pool och kanske börjar man få lite guldnerver. Lovren är ett frågetecken och eventuellt där Fabinho hans plats isåfall.

 

3. Burnley – Fulham 1(x2)
• Burnley börjar hitta lite form, men det känns som bara en tidsfråga innan Fula Skinkan börjar puttra igång under Ranieri. Bortastatistiken är inte imponerande men man har också mött samtliga topplag. Blir helgardering för mig!

 

Bomben 

 

4. Cardiff – Huddersfield 1
• Viktiga poäng på spel här mellan två, inför säsongen, nedflyttningstippade gäng. Hudds ligger tvärsist med åtta poäng till säker mark, där just Cardiff befinner sig just nu. Tunga avbräck hos gästerna som får svårt ännu en gång.

 

5. Crystal Palace – Watford 1(x2)
• Två lag med stigande formkurvor och detta kan bli en riktigt trevlig match! Andre Gray och Christian Kabasele är tillbaka i full träning och kan vara aktuella för spel här. Vass offensiv hos gästerna och jag är inte helt säker på att Palace grejar detta.

 

6. Leicester – Southampton 1
• Tunga offensiva avbräck för gästerna som har Danny Ings och Michael Obafemi skadade, medan Charlie Austin och Pierre-Emile Hojbjerg är avstängda. + massa annat skit. Det ska mycket till för att man ska greja detta.

 

Jag skriver ju även dagliga spelförslag.

 

7. Birmingham – Middlesbrough 1(x2)
• Intressant match för topp sex. Birmingham underskattas ständigt men kommer definitivt kunna stå upp bra mot Boro. Birmingham har bara förlorat en av de 18 senaste hemmamatcherna i Championship. Tufft att sia här – helst alla tecken!

 

8. Brentford – Stoke (x)2
• Nathan James gör sin första match som tränare för Stoke. Laget är svårslaget, men kryssar alldeles för ofta. Brentford har bara två segrar på de 19 senaste ligamatcherna och får svårt igen. Drömstart för Stoke under nye tränaren?

 

Topptipskupongen

 

9. Ipswich – Rotherham 1
• Tabelljumbon Ipswich har tagit rutinerade försvararen James Collins, anfallaren Collin Quaner och yttern Simon Dawkins. Kanske kan det hjälpa laget i kampen om överlevnad. Det är bara tre poäng som gäller mot Rotherham som inte vunnit en bortamatch i Championship sedan april…2016! 38 raka matcher.

 

10. Preston – Swansea 1(x)
• Även Preston har värvat friskt och några av de nya lirarna kan starta här. Dessutom börjar det lätta lite på skadefronten. Två lag som blandar och ger. Preston är dock hyfsat stabilt hemma och man borde ha bra chans på minst en pinne.

 

11. Sheffield U – QPR 1(x2)
• 70% på ettan är alldeles för hög för mig. QPR har fin form och kan mycket väl störa här om allt klaffar. Sheffield är inte oslagbart hemma och jag fingrar lite på helgarderingen…

 

12. West Bromwich – Norwich 1(x)
• Tabelltvåan Norwich vacklar lite, men har samtidigt elva raka bortamatcher i ligan utan förlust. Men samtidigt har WBA bara förlorat en av de tolv senaste hemmamatcherna. 1x borde räcka.

 

13. Wigan – Aston Villa (x)2
• Wigan sjunker som en sten i tabellen efter en lång rad av dåliga resultat. Den negativa trenden håller antagligen i sig mot Villa som gjort det riktigt bra på resande fot på sistone. Målsprutan Tammy Abraham verkar stanna i Aston Villa vilket betyder massor (12 mål på de 10 senaste matcherna).

 

Veckans stryktipskupong

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.