Stryktipset, vecka 12, 26 mars 2022 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 12, 26 mars 2022

Gillar du vänskapsmatcher och engelsk division tre-fotboll så har du kommit rätt! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. England – Schweiz 1(x)
• Vänskapsmatch och jag känner allt annat än upphetsning över det. Men men, England torskar sällan hemma och visst borde man kunna undvika förlust även nu. Schweiz har en fin högstanivå och kan nog gneta till sig ett kryss.

 

2. Nederländerna – Danmark 1
• Vänskapsmatch. Van Dijk, Wijnaldum och Depay med i hemmalagets trupp och det är ett tecken på att man inte tänker spara på krutet. Just nu finns det värde i ettan tycker jag.

 

3. Finland – Island 1(x2)
• Ingen hemmafördel för Finland utan denna match spelas i Murcia, Spanien. Glöm inte solskyddsfaktor blekfisar! Oklart vilka gäng man tar med sig ner och vilka lirare som får start. Jag tycker det känns öppet – starkast solskyddsfaktor vinner!

 

4. Irland – Belgien 1(x) M
• Det är inget vanligt Belgien som ansluter till Dublin för vänskapsmatch. Lirare som Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Eden Hazard, Dries Mertens och Romelu Lukaku stannar alla hemma. Nu finns det ju talangfulla spelare i Belgien ändå men viss skillnad i fire power, och jag testar att gå emot den hårt streckade tvåan.

 

5. Spanien – Albanien 1
• Nja, näe, nicht. Heeeell no! Det blir ingen skräll av Albanien här. Vad jag förstått så ska Spanien ställa en ganska rutinerad elva på planen och alla vill förstås visa att man ska vara med i startelvan även i VM-slutspelet. Etta.

 

6. Tyskland – Israel 1
• Samma visa här. Tyskland kommer att spela en stark elva och det är egentligen bara underskattning som ska kunna fälla hemmalaget.

 

7. Ipswich – Plymouth 1(x)
• Spännande möte mellan två av League Ones mest formstarka gäng. Hemma har inte Ipswich förlorat i ligan sedan slutet av november (serieledande Rotherham) och jag tror inte att man gör det nu heller.

 

8. Accrington – Gilligham 1(x2)
• Även Accrington är ett riktigt starkt hemmalag – nio raka hemmamatcher utan förlust (6 3 0). Dock är formkurvan sådär på sistone och jag fingrarna lite på garderingarna. Gästerna är högmotiverat med bara en poäng från nedflyttning. Accrington har faktiskt förlorat tre raka hemmamatcher mot Gillingham.

 

9. AFC Wimbledon – Cambridge 1(x2)
• Wimbledon har nu sjuka 20 raka tävlingsmatcher utan seger (0 9 11)! Nu ställs man mot ett allt annat än formstarkt Cambridge som har två poäng på de sju senaste bortamatcherna. Inget sexigt möte direkt och det får bli alla tecken för mig.

 

10. Doncaster – Charlton (1x)2
• Doncaster ligger näst sist men har bara tre poäng upp till säker mark så inget är kört än. Hemmaformen är en katastrof med 8 förluster på de 9 nio senaste hemmamatcherna. Charlton har två raka vinster, men det har varit hemma – på bortaplan har man det jobbigare med fyra raka torsk och bara en seger på de tio senaste bortamatcherna.

 

11. Sheffield W – Cheltenham 1
• Fin form hos Sheffield som bara har en pinne upp till en kvalplats. Hemma är man urstarkt och har bara en förlust på de 15 senaste matcherna. Cheltenham blixtrar till ibland men imponerar inte på resande fot och känns omotiverat.

 

12. Shrewsbury – Lincoln 1(x)
• Ovisst möte men där hemmafördelen borde väga tungt. Hemma står Shrewsbury ofta upp bra och jag tror inte att man förlorar mot Lincoln som förlorat fyra av de fem senaste bortamatcherna.

 

13. Port Vale – Sutton 1(x)
• Kupongen avslutas med en riktig sexpoängsmatch i League Two mellan nian Port Vale och åttan Sutton. Viktiga poäng på spel alltså! Fin form hos hemmalaget som bara har en förlust på de 14 senaste matcherna. Men även Sutton går bra (tre torsk på de 18 senaste ligamatcherna). Hemmapoäng känns troligt.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.