Stryktipset, vecka 12, 24 mars 2018 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 12, 24 mars 2018

Åh herre jävlar vilken kamp det här var! Men här är till slut veckans stryktipsförslag. Njut så mycket du bara kan! 🙂 R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Sverige – Chile 1(x2)
• Det är ingen skräckinjagande elva som Sverige ställer på planen. Nordfeldt ersätter Olsen och varken Jakob Johansson eller Albin Ekdal kan lira. Svårt att sia om träningslandskamper och hur mycket Chiles stjärnor kommer att spela. Helgardering.

 

2. Fleetwood – Northampton 1(x)
• Mycket viktig match i botten av tabellen. Tio raka hemmamatcher för Fleetwood utan seger, men vann senaste matchen borta mot Rochdale och kan vara på gång. Jagande Northampton kryssar ofta och kan mycket väl göra det igen.

 

3. MK Dons – Blackpool 1(x2)
• Efter två raka segrar är nu MK Dons med i matchen igen. Bara två poäng upp till säker mark. Man brukar vara svårslaget hemma och borde ha bra poängchans mot Blackpool som dock är ganska lurigt och har en hög högstanivå. Helst alla tecken.

 

4. Oldham – Walsall 1
• LOTTAS. Lottfördelning 12-2-2.

 

5. Peterborough – Bristol R 1(x)
• Två lag som febrilt försöker komma åt en kvalplats. Störst chans för Peterborough som bara har en poäng upp till topp sex. Man har bara en torsk på de åtta senaste hemmamatcherna. Efter en fin period har Rovers endast en vinst på de fem senaste matcherna och har svettiga sju poäng upp till kvalplatserna.

 

6. Scunthorpe – Rochdale 1(x2)
• Endast en seger på de tolv senaste matcherna för Scunthorpe som ändå ligger femma. Men det har sett ljusare ut på slutet med bra insatser mot topplagen Wigan och Shrewsbury. Rochdale krigar för överlevnad och kommer inte att lägga sig platt här. Gardera om du har råd.

 

7. Shrewsbury – AFC Wimbledon 1
• Wimbledon gör det bäst hemma – borta har bara en seger på de tio senaste i ligan. Dock kryssar man en hel del och är högmotiverat. Man får såklart svårt mot tabelltvåan Shrewsbury, men har man råd så kan det vara värt ett lyxkryss.

 

8. Southend – Rotherham (x)2
• Inget snack om att det är Rotherham som borde vara mest motiverat då Southend ligger lite meningslöst till i mitten av tabellen. Men Southend har slagit flera topplag hemma och kan göra det igen med lite flax. Dock visar Rotherham upp Championship-form just nu och jag streckar från höger.

 

Får du ihop de åtta första matcherna? Härligt – lämna in Topptipset här!

 

9. Bradford – Gillingham (x)2
• Nja, gillar inte riktigt att Bradford är så pass stor favorit här. Formen är vrålusel och man ställs mot Gillingham som trivs ganska bra på resande fot. Man har gjort mål i 14 av de 15 senaste bortamatcherna. Jag väljer bort ettan.

 

10. Bury – Wigan (x)2 M
• Wigan ligger visserligen “bara” trea, men man har också spelat två matcher färre en toppkonkurrenterna och det skulle inte förvåna mig om man vinner serien till slut. Tabelljumbon Bury sprattlar till ibland hemma, men nu får man det riktigt svårt.

 

11. Charlton – Plymouth 2
• En riktig sexpoängsmatch i kampen om en kvalplats. Men även fast det inte skiljer mycket i placeringen mellan lagen så skiljer det desto mer i form. Charlton har bara en vinst på de åtta senaste matcherna medan Plymouth har sju segrar + ett kryss på de åtta senaste. Procenten på tvåan lockar.

 

12. Exeter – Swindon 1(x2)
• Jaha då var vi nere i League Two och grötar runt. Exeter brukar vara starkt hemma, men formen känns sådär faktiskt och inte omöjligt att Swindon får med sig viktiga poäng. Swindon ligger bara nia men har gjort flest bortamål av samtliga lag i serien (35 på 19 matcher).

 

13. Wycombe – Port Vale 1
• Efter två raka segrar är Wycombe i högsta grad med i striden om en direktplats till League One. Port Vale har 13 raka utan vinst och den sviten borde förlängas här.

 

Här har du veckans Stryktipskupong!

B E R M U D A B E N N Y

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.