Stryktipset, vecka 12, 23 mars 2019 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 12, 23 mars 2019

EM-kval och League One på kupongen idag – klurigt förstås! Men härligt med nio extra miljoner i potten. Här kommer mitt spelförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Sverige – Rumänien 1(x)
•  Visst ska Sverige vara favorit här, men man möter formstarkt motstånd – Rumänien förlorade inte en landskamp under hela 2018 så någon spiketta blir det inte för mig. Men heja Sverige!

 

2. Spanien – Norge 1
• Norge har något spännande på gång under Lagerbäck, men det ska förstås mycket till för att man ska rå på tunga Spanien som brukar surfa sig fram i kvalspelet. Stark etta förstås.

 

3. Italien – Finland 1
• Alltid lurigt att förlita sig på Italien som sällan kör över motståndet. Men med rätt fokus hos hemmalaget så borde det inte bli några problem mot Finland, men jag är lite sugen på ett lyxkryss här…kanske pillar med ett till slut.

 

4. Bosnien Hercegovina – Armenien 1
• En stark etta även här. Armenien har visserligen Mkhitaryan, men mer än så är det tyvärr inte. Bosnien brukar vara svårslaget hemma och man borde ha fin chans till tre poäng mot ett bortasvagt Armenien.

 

5. Liechtenstein – Grekland 2
• Det känns alltid jobbigt att spela på Grekland oavsett motstånd. Jag tror inte att man kommer att köra över hemmalaget, trots att Liechtenstein är ett av de sämre lagen. Målsnålt och nervigt men till slut bortaseger?

 

6. Malta – Färöarna (x)2
• Inget jättesexigt möte direkt. Malta har inte vunnit en tävlingsmatch sedan 2013 och jag förstår inte riktigt varför man är favorit på kupongen just nu. Färöarna är stundtals helt ok och jag tror på bortapoäng!

 

7. Coventry – Oxford 1(x)
• Viktiga poäng på spel mellan Conventry som slåss för att nå en kvalplats mot bottengänget Oxford som försöker undvika nedflyttning. Oxford kryssar mest av alla lag på bortaplan och har bara en bortaseger på hela säsongen. Får svårt att vinna igen.

 

8. Luton – Doncaster 1(x) M
• Tabellettan Luton har inte förlorat en ligamatch sedan oktober och har sju poäng ned till en kvalplats. Hemma är man fortsatt obesegrat och det tror jag att man fortsätter att vara efter det här mötet. Doncaster har dock hög högstanivå och kan definitivt få med sig en pinne.

 

9. Peterborough – Southend 1(x2)
• Öppen historia detta trots att lagen huserar i olika delar av tabellen. Peterboroughs vårsäsong har varit riktigt risig och formen är dålig. Southend är inget briljant gäng de heller, men man spelar för sin överlevnad och möter ett lag som beter sig konstigt just nu. Kan bli bra mycket jämnare än vad procenten pekar på just nu.

 

10. Shrewsbury – Portsmouth (1x)2
• Ännu en klurig match tycker jag. Pompey ligger visserligen fyra med chans på direktuppflyttningen men jag tycker att man känns överdrivet stabilt – nu möter man Shrewsbury som trots 18:e plats bara har förlorat fyra hemmamatcher på hela säsongen. Är minst lika motiverat som gästerna.

 

11. AFC Wimbledon – Gillingham 1(x2)
• Tre raka ligasegrar för Wimbledon som fortfarande ligger under nedflyttningsstrecket men som nu bara har tre poäng upp till säker mark. Även Gillingham slåss i bottenträsket men har precis som motståndarna gjort det riktigt bra på slutet.

 

12. Bradford – Blackpool (1x)2
• Bradford ligger sist men har “bara” sex poäng upp till säker mark. Men det är trepoängare som gäller nu om det ska finnas någon chans på överlevnad. Man möter dock ett lurigt Blackpool som har häng på den sista kvalplatsen.

 

13. Burton – Accrington 1(x)
• Burton är svårslaget och ett bortasvagt Accrington borde få problem med att få med sig alla tre poäng hem, men ettan streckas ganska hårt och ett kryss få följa med på min kupong.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.