Stryktipset, vecka 12, 21 mars 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 12, 21 mars 2021

Landskampsfest på stryktipset den här veckan och en riktigt lurig kupong! Här kommer mitt stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Norge – Turkiet 1(x)
• Vilken skalp av Turkiet i första matchen när man hemmaslog Nederländerna med 4-2. Norge vann mot Gibraltar med 3-0. Jag tror på hemmapoäng för norrmännen men visst finns det poängchans för ett lurigt Turkiet.

 

2. Serbien – Portugal (x)2
• Högintressant möte i grupp A mellan två lag som kommer från segrar i första matchen. Visst finns det mycket kvalitet i båda gängen men Portugal är en nivå högre. Man vann borta mot Serbien med 4-2 i EM-kvalet och visst kan det sluta något liknande nu.

 

3. Tjeckien – Belgien (1x)2
• Tjeckien är ett lurigt gäng och hemma är man inte lätt att tas med. Belgien har ett av världens namnkunnigaste lag, men någon säker tvåa blir det inte för mig. Kanske tillochmed alla tecken?

 

4. Irland – Luxemburg 1(x) M
• Torsk borta mot Serbien i premiären för Irland och nu är det seger som gäller. Men Luxemburg är inget vanligt blåbärsgäng och spelar stundtals väldigt bra. Jag skulle inte bli förvånad om man gnetade till sig en pinne.

 

5. Tyskland U21 – Nederländerna U21 1(x2)
• U21 EM och en riktig höjdarmatch. Säker seger för Tyskand mot Ungern i premiären medan Nederländerna bara fixade 1-1 mot Rumänien. Oavsett känns det helt öppet.

 

6. Spanien U21 – Italien U21 1(x2)
• Viktige Tonali avstängd för Italien som bara grejade kryss mot Tjeckien i premiären. Nu väntar ett ruggigt svår uppgift i Spanien som vann mot Slovenien med 3-0.

 

7. Slovenien U21 – Tjeckien U21 (x)2
• EM går i Slovenien (och Ungern) därav är värdnationerna med. Tjeckien är extra taggat efter poängen mot Italien men segern känns inte helt självklar. Slovenien brukar vara hyfsat svårslaget.

 

8. Ungern U21 – Rumänien U21 2
• Ungefär samma tankegångar här som i förra matchen. Fin form hos rumänerna som bara har en förlust på de tio senaste landskamperna. Ungern däremot har bara en seger på de 15 senaste landskamperna.

 

9. Kosovo – Sverige (x)2
• Det var ju ingen sexig insats av Sverige mot Georgien senast direkt. Nu måste man upp några snäpp om det inte ska bli poängtapp. Kosovo är svårspelet hemma och ska ses med viss chans. x2 täcker upp fint.

 

10. Bulgarien – Italien 2
• Inte mycket som stämmer för Bulgarien för tillfället och jag har väldigt svårt att se hur man ska kunna rubba Italien som inte förlorat en match sedan 10 september…2018!

 

11. Ukraina – Finland 1
• Viktiga poäng på spel här! Ukraina tog en urstarkt pinne borta mot Frankrike i premiären medan finnarna fick nöja sig med 2-2 hemma mot Bosnien. Ukraina är ruggigt starkt hemma i Kiev och finnarna får det riktigt jobbigt. Jag kryssar från vänster.

 

12. Israel – Skottland 1(x2)
• Lagen har mötts en hel del i Nations League på senare tid och det blir i stort sett alltid täta matcher. Det borde det bli även den här gången. Skottland blandar och ger men får man in en träff så kan man förstås vinna detta. Helst alla tecken!

 

13. Albanien – England 2
• Det var ju kul för Albanien att vinna premiären…men 1-0 mot Andorra är ju inget jag går upp i brygga av direkt. Nu blir det förstås ruggigt svettigt när ett högprofilerat England gästar. Engelsmännen älskar ju att kvala inte till mästerskap och tar antagligen ytterligare en seger.

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.