Stryktipset, vecka 11, 20 mars 2021 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 11, 20 mars 2021

Veckans kupong är full av stora favoriter och nu gäller det att hitta skrällarna! Här kommer veckans stryktipsförslag. R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Everton – Manchester C 2
• FA-cup-kvartsfinal och som vanligt så är förstås City stora favoriter. Många jobbiga skador hos Everton som kommer att få det väldigt svårt att ta sig vidare. Pickford och Olsen borta för Everton bland annat.

 

2. Brighton – Newcastle 1
• Äntligen utdelning för Brighton senast när man tog tre viktiga poäng borta mot Southampton. Bra chans att rida vidare på den lilla vågen nu när ett bortasvagt Newcastle gästar. Det kan bli tätt men jag tror att Brighton tar det till slut.

 

3. Millwall – Middlesbrough (x)2
• Boro har visat bra form senaste månaderna och är högsta grad med i racet om en kvalplats – bara fem poäng upp. Millwall agerar ojämnt och steget upp till sjätteplatsen känns lång. Jag tror på bortapoäng.

 

4. Swansea – Cardiff 1(x)
• Derby i South Wales mellan två gäng som jagar en plats i Premier League nästa säsong. Cardiff har inte vunnit borta mot Swansea sedan 2011 och jag tror nog att man nöjer sig med en pinne den här gången. Tät match att vänta!

 

5. Preston – Luton 1(x2)
• Bara en seger på de åtta senaste matcherna för Preston och det är inget lag jag tänker förlita mig på. Luton krigar på bra och har stora möjligheter att störa – bara två förluster på de sex senaste och det har varit mot topplagen Norwich och Swansea. Alla tecken!

 

6. Reading – QPR 1(x2)
• 11 0 7 är hemmastatistiken för Reading så inte undra på att man är sugen på att gardera. QPR har dessutom riktigt hög kapacitet och jag förstår inte riktigt varför man är så nederlagstippade av tipparna.

 

7. Stoke – Derby 1(x)
• Stoke är svårslaget hemma och borde ha bra chans till poäng mot Derby som sällan briljerar på resande fot. Etta men minst kryssgarderingen måste med.

 

8. Bristol C – Rotherham 1(x2)
• Rotherham ligger under nedflyttningsstrecket med sex poäng upp till Birmingham ovanför – dock har Rotherham hela fyra matcher mindre spelade och bra chans att komma ikapp. Fem raka hemmatorsk för Bristol och jag tar med en skrällgardering.

 

9. Coventry – Wycombe 1(x)
• Tabelljumbon Wycombe har tolv poäng upp till säker mark och måste satsa framåt för att ha någon som helst chans till överlevnad. Tre poäng är det som gäller…och det kan förstås straffa sig. Coventry är pressat och har bara sex poäng ned under strecket. Räcker 1x?

 

10. Norwich – Blackburn 1
• Norwich är överlägset i Championship och kan nu vinna sin tionde raka match. Rovers har inte mer än äran att spela för så visst borde hemmalaget kunna fixa det här.

 

11. Barnsley – Sheffield W 1(x) M
• Otrolig form hos Barnsley som har 9 1 0 på de tio senaste matcherna. Man möter ett högmotiverat Sheffield som slåss för överlevnad men som inte går bra alls på resande fot. Trolig etta, men jag pillar gärna med en skrällgardering.

 

12. Watford – Birmingham 1(x2)
• Ännu en gigantisk hemmafavorit när PL-jagade Watford tar emot Birmingham som slåss för sin överlevnad. Ni som hängt med vet ju att Birmingham är mitt nya lilla hatobjekt och då vill ju jag helst gardera förstås! Lee Bowyer (ja DEN Lee Bowyer) tog över Birmingham i förra omgången, och det blev vinst direkt mot Reading. Tar med en helt ologisk helgardering!

 

13. Sunderland – Lincoln 1
• 6 1 0 på de sju senaste för Sunderland som nu ligger tre i tabellen med bara två poäng till topp två. Lincoln ligger dock hack i häl, fyra med fyra poäng upp till topp två. En riktig nyckelmatch här alltså! Gästernas form är dock riktigt dålig – bara en seger på de sju senaste matcherna. Etta!

 

Veckans stryktipskupong

 

B E R M U D A B E N N Y

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.