Stryktipset, vecka 11, 18 mars 2023 -
Journalist sedan tio år tillbaka med en passion för Stryktipset och Europatipset. Hjärtat slår extra ångestladdat för Örebro SK. Men även Hammarby, Wigan och Perugia kan få humöret att svikta.
2010 startade jag Sparka & Spring och tänker fortsätta så länge stryktipskryssarhanden fungerar.

/Henrik “Bermudabenny” Johansson

Stryktipset, vecka 11, 18 mars 2023

Hög jackpott och en intressant kupong – här kommer veckans stryktipsförslag! R-4-4-144 (12) + 1 halvgardering. 288 kr. Lycka till! /BB

1. Chelsea – Everton 1
•  Tre raka segrar för Chelsea nu och tränare Potter kan dra en lättnadens suck. Även Everton har hittat lite form med fyra poäng på de två senaste matcherna. Gästerna vantrivs mot Chelsea och borta är man otroligt svagt.

 

2. Southampton – Tottenham (1) 2
• Kan man verkligen lita på Tottenham som har fyra raka bortatorsk och som inte varit stabilt under hela säsongen? Svar: nej. Utgångstvåa, men jag vill gärna ha men någon slags gardering.

 

3. Brentford – Leicester 1(x)
• Kris och panik i Leicester som har fem raka förluster. Nu möter man ett riktigt svårslaget Brentford som inte förlorat på nio raka Premier League-matcher. Dock har man förlorat alla hemmamatcher man spelat mot Leicester genom åren.

 

4. Wolverhampton – Leeds 1(x2)
• Leeds är ingen vinstmaskin på resande fot direkt (en bortaseger på hela säsongen) och kan få problem igen. Wolves känns inte som någon trygg favorit och streckas för hårt för att jag ska vara nöjd.

 

5. Aston Villa – Bournemouth 1
• TUNG seger för Bournemouth senast då man vann hemma mot Liverpool med 1-0. På bortaplan har man det jobbigare och mot Villa kan det bli besvärligt. Etta just nu, men jag är lite sugen på garderingar.

 

6. Manchester C – Burnley 1
• Kvartsfinal i FA-cupen och även fast Burnley går starkt i Championship så kammar man noll här. Tränare Kompany tillbaka på sina gamla arena och mycket kommer säkert handla om det. Men matchen vinner troligtvis City.

 

7. Blackpool – Coventry (x)2
• Urladdning för Blackpool senast när man körde över krisande QPR med hela 6-1. Nu blir det väldigt mycket jobbigare när ett formstarkt Coventry gästar. Jag tror på bortapoäng!

 

8. Middlesbrough – Preston 1(x) M
• Två formstarka gäng som drabbar samman här. Visst ska Boro vara strået vassare men 70% på singelettan känns i högsta laget. Preston är ändå ligans fjärde bästa bortalag.

 

9. QPR – Birmingham 1(x2)
• Som sagt 1-6 borta mot Blackpool för QPR senast. Nu väntar en sexpoängsmatch mot Birmingham, som precis som QPR, har 42 poäng och sju poäng ned till strecket. Här blir det både hängslen och svångrem för mig. Jag litar inte på något av dessa gängen!

 

10. Reading – Hull 1(x2)
• Två lag som ligger i mitten av tabellen men det är helt klart Hull som har bättre form. Reading har fyra raka torsk, men också mött väldigt bra motstånd. Hemma blir man sällan överkört samtidigt som Hull har svårt att vinna bortamatcher.

 

11. Rotherham – Cardiff 1(x2)
• Två lag som ligger och balanserar på nedflyttningstrecket så det är väldigt viktiga poäng på spel. Cardiff gör det bäst hemma i Wales – på bortaplan har man bara en seger på de nio senaste bortamatcherna. Rotherham är dock inget skräckinjagande motståndare och visst kan Cardiff få med sig något här.

 

12. Stoke – Norwich 1
• Fin form hos Stoke har sju poäng på de tre senaste matcherna. Tuffare för Norwich just nu som har en pinne på det två senaste matcherna och ligger strax utanför en kvalplats. På en tuff kupong så testas ettan.

 

13. Sunderland – Luton (x)2
• Luton går som tåget just nu och är formstarkaste i ligan över de fem senaste omgångarna. Man ligger på en finfin fjärdeplats och har sju poäng upp till den direktplats till Premier League. Sunderland låg bra med men formkurvan pekar nedåt efter 1 0 4 på de fem senaste. X2 räcker långt.

 

BERMUDABENNY

Bästa spelbolagen just nu!
Se alla spelbolag
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.